Monitasoista oppia EYBListä

(3.11.2022) Ura Basketin 16-vuotiaat pojat ovat aloittaneet EYBL-kauden 2022–2023 Vilnassa. Kovatasoisessa nuorten koripalloliigassa pelataan kolme turnausta kauden aikana.

Kauden avausturnauksessa vastaan asettui joukkueita Liettuasta, Georgiasta ja Ukrainasta.

– Hieno turnaus takana. Voittosarake karttui vain yhdellä voitolla, mutta ollaan todella hyvää kokemusta rikkaampana. Nähtiin missä Euroopan ehdoton huippu menee ja tiedostetaan mitä pitää pystyä kehittämään, kommentoi nollaseiskojen vastuuvalmentaja Antti Saarinen.

Säännöllinen osallistuminen kansainvälisiin peleihin on ollut arkea Ura Basketin 2007 syntyneille pojille jo useita kausia. Pelureidemme kokemus on päässyt karttumaan jo huomattavasti. Päästetään Anttoni Ala-Nissilä ja Jimi Virtanen ääneen.

– Turnauksessa oli monia kohokohtia, mutta mielestäni hienoin oli kyllä se, kun yksi Euroopan parhaimmista juniorijoukkueista Zalgiris joutui laittamaan box-and-one-puolustuksen joukkueemme pointille Verneri Virtaselle, koska hän oli pysäyttämätön ensimmäisellä puoliajalla, kertoo Anttoni.

Jimille reissun kohokohta oli voitto georgialaisista.

– Mielestäni siinä pelissä oli eniten onnistumisia, ja voitto on aina voitto. Siinä pelissä myös annoimme kaikkemme ja taistelimme oikeasti voitosta. Ilman taistelua ei pelejä voiteta Liettuassa.

Poikien korisarjessa pitkät, kansainväliset turnausreissut vuorottelevat SM-pelien kanssa. Kausi vaatii jaksamista ja motivaatiota. EYBL antaa kuitenkin kullanarvoista oppia kovemmasta pelitemposta.

– Opin, että pärjätäkseni joudun tekemään ankarasti töitä, pohtii Anttoni.

– Kaikki ovat paljon isompia ja urheilullisempia. Myös tuomarien linja eroaa. Siellä saa ottaa enemmän kontaktia ja esimerkiksi puolustaa käsillä enemmän. Toisaalta tuomarit ovat siellä tarkempia esimerkiksi askelvirheissä. EYBL-pelien pelitapa eroaa kotimaisista sarjapeleistä. Siellä peli on nopeampaa ja tuntuu, että vastustajilla on joku temppu tai kikka jokaiseen tilanteeseen, kertoo Jimi.

Kauden toinen turnaus käydään Tallinnassa 12.–15.1.2023.

EYBL North MU16, stage I
Lopputulokset

28.10.2022
BS Zalgiris 71–55 Ura Basket
Ura Basket 50–53 Taurage BS

29.10.2022
Vilnius KM 62–52 Ura Basket
Ura Basket 55–50 Georgia

30.10.2022
Ukraine PUSH 54–29 Ura Basket

Tagged under

Yhteistyössä