Monnarilla pelataan pyhänä

(6.1.2021) Vuoden 2021 ensimmäinen ottelu pelataan seuran kotipesässä, Littoisten monitoimitalolla. Loppiaisena vastaan astelee KTP-Basket Kotkasta.

Vierailija KTP-Basket

Perinteitä täynnä oleva kotkalaisseura on suomalaisen koriksen yksi menestyneimmistä seuroista ja odotukset satamakaupungissa ovat sen edustusjoukkuetta kohtaan korkealla.

Tällä kaudella KTP on lähtenyt coach Tomi Kamisen johdolla kasaamaan jälleen joukkuetta isot miehet edellä. Joukkueen erikoisuus onkin kovat 4- ja 5-paikan jenkkivahvistukset. Greg Manganon (22,5p/9l/2,8s) tuntevat kaikki Korisliigaa seuraavat jo monen vuoden takaa, kun puolestaan sentterinä pyörii todella iso Joseph Burton (19,5p/9,7l/3,8s). Kuten kausitilastoista voi nähdä, syntyy näiden miesten kautta vahvasti KTP-hyökkäys. Kumpainenkin ovat erinomaisia syöttäjiä, joten apupuolustuksen rullatessa pitää muiden #MeidänJoukkueen pelaajien olla valmiina vaihtamaan miestä.

Takakentältä löytyy Kotkan oma poika Joonas Lehtoranta (12,6p/4,2s), joka on todella tärkeä joukkueelleen, sillä ilman Lehtorantaa on joukkueella ollut vaikeuksia saada hyökkäyspeliä toimimaan. Joulun jälkeen paluun kentille on tehnyt myös KTP-kapteeni Michael Pounds, joka johtajuudellaan ja esimerkillään vie KTP:n peliä eteenpäin.

Kevin Bracy-Davis on ottelut kauden tasaisin suorittaja ja on joukkueen paras pistemies

Meidän Joukkue

Viimeiseen kuukauteen yhden ottelun pelannut Meidän Joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin kohti kauden toista puolikasta ja onkin keskiviikkona nälkäinen sarjapisteille, kun Littoisissa pelataan vuoden ensimmäisessä ottelussa.

Edellisessä ottelussa ennen uutta vuotta poissa ollut Teemu Sulonen (9p/peli) palaa kokoonpanoon ja näin kasassa on täysi kymmenikkö loppiaisen vääntöön. Kapteeni Matti Nuutinen (10,7p/5,5l) oli edellisessä ottelussa pienessä roolissa, mutta keskiviikkona varmasti Matti saa taas itsestään enemmän irti ja on tärkeänä palasena kohti vuoden ensimmäistä voittoa. Keskiviikkona rikotaan seuraennätyksiä, kun Ville Hänninen (6,7p/4s) sekä Trey Niemi (7,6p/2,5s) saavuttavat Eero Sahlbergin eniten Ura Basket-paidassa pelattuja Korisliiga-otteluja. Ottelu on siis kumpaiselle 73. Korisliiga-tasolla Kaarinan ylpeydessä. Molemmat pelasivat myös edellisessä ottelussa kauden parhaat ottelut ja tottakai odotus on että taso vain tästä nousee nuorilla miehillä.

Vahvistuosastolla laituri Kevin Bracy-Davis (18,3p/6,3l) on koko kauden ollut luotettava korilinko ja hän pystyy 1 vs 1 ratkomaan tilanteita edukseen hyvällä prosentilla. Takamies Kevaughn Allenin (13,3p/3,5l) taso puolestaan heilahtelee liikaa ottelusta toiseen. Parhaimmillaan Kevaughn on todella kovan tason korintekijä. Viimeksi Littoisissa pelaaminen maistui ainakin miehelle, kun Pyrintöä rankaistiin 27 pisteen edestä. Sentteri Javan White (7,9p/6,8l) on koko kauden kohentanut otteitaan. Tälle rookie-ammattilaiselle varmasti on tehnyt hyvää saada rauhassa harjoitella paremmin ja on nyt valmiina antamaan näyttöjä osaamisestaan.

Ville Hänninen nousee myös 73. Korisliiga-otteluun Ura-paidassa. Ville ja coach D tuntevat toisensa jo juniorivuosilta

Poikkeusajan poikkeusjärjestelyt

Varsinais-Suomen koronatoimien takia emme valitettavasti voi ottaa yleisöä monitoimitalolle, mutta onneksi Ruutu Urheilu välittää ottelut kotisohville mainioille kannattajillemme. Yhteistyökumppanimme Akselin tuvan tiloissa voi seurahenkeä nostattaa kavereiden kanssa samalla, kun peli pyörii screenillä.

Korisliigaa keskiviikkona 6.1.2021 klo 18:30, Ura Basket vs KTP-Basket Littoisten monitoimitalolta. Ei yleisöä paikan päälle! Seurata voi Ruutu plus-palvelusta ja Akselin tuvassa.

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä