Monnarin The Preseasonissa Ura kohtaa Vilppaan

(7.10.2020) Uusi koripallokausi alkaa ensi viikolla maailmaa muuttaneista poikkeusoloista huolimatta. Paljon on tehty työtä niin Koripalloliiton kuin seurojenkin tahoilla taatakseen turvallisen ympäristön niin pelata, harrastaa ja seurata tätä hienoa urheilua.

Paluu juurille

Meidän joukkueemme on muuttunut paljon viime vuodesta. Tärkeän joukkueen pelillisen ytimen saimme seuran omasta kasvatista, joka palaa kasvattajaseuraansa monen ulkomailla vietetyn pelikauden jälkeen. Lähes kahden sadan eri ikäluokkien maaotteluiden mies Matti Nuutinen on kuluneiden vuosien aikana aina muistanut ja tukenut oman seuransa toimintaa. Nyt saimme hänet myös uudelleen rakennetun joukkueemme tärkeäksi kulmakiveksi ja kapteeniksi. Matin ajatuksiin ja uraan palaamme heti kauden avausottelun yhteydessä ja haastatteluissa. 

Mielenkiintoinen yhdistelmä nopeutta, voimaa ja heittotarkkuutta

Joukkueemme on saanut mukaan useita uusia nuoria lupauksia. Teemu Sulonen siirtyi meille Nokialta ja Joona Tuomala Kristikasta. Molemmat tuovat mukanaan entistäkin enemmän heittouhkaa vastustajien puolustukselle. Kun vielä Hännisen Ville, Airenteen Joona ja Trey Niemi jatkavat joukkueessa, niin tämä kuusikko luo hyvän rungon joukkueelle. Sitä vahvistaa neljä yhdysvaltalaista pelaajaa: Kevin Bracy-Davis, Kevaughn Allen, Javan White ja viimeisenä Suomeen saapunut Emmitt Holt. Joukkuetta täydentää viikonloppuna A-junioriemme 19-vuotiaiden SM-sarjaan nostamassa olleet Lauri Hänninen ja Edvard Gullichsen.

Taikurin Last Dance

Vilpas Vikings vastustajana on osaamiseltaan, kokemukseltaan ja rakenteeltaan kova vastus. Joukkueen runko on jo neljättä vuotta kasassa. Kirkkaimpina tähtinä ovat kokeneet Mikko Koivisto ja Juho Nenonen, sekä luonnollisesti Teemu Rannikko, joka kaikkien suomalaisten koripallofanien onneksi päätti lähteä viimeiseen tanssiin pelaamalla vielä yhden kauden Korisliigassa. Lisäksi yksi kaikille meikäläisille hieno asia on nähdä Laineen Riku taas Monnarilla, jossa hän on niin juniori- kuin divarivuosinaan Urassa aina jättänyt kaiken kentälle, taistellut ja antanut katsomolle hienoja koripalloelämyksiä. On selvää, että Vilpas on hyvässä joukkueen kasaamisvaiheessa, koska niin iso osa joukkuetta tuntee toisensa jo aikaisemmilta vuosilta. Myös Jeremiah Wood nähtiin viikingeissä jo viime vuonna. Mielenkiintoista on seurata miten muut ulkomaalaisrekrytoinnit ovat onnistuneet.

Tulevaa harjoituspeliä arvio valmentajamme Damion Danzler seuraavasti:

”Vilpas on todella hyvä ja kokenut joukkue, joka pelaa aikaisemman kokemuksen turvin nyt jo hyvää koripalloa. On myös muistettava joukkuetta arvioitaessa, että suomalaisen huippuvalmentajan Sami Toiviaisen siirtyessä ruoriin on Vilpas edelleenkin hyvin valmennettu. Eikä pidä unohtaa Teemu Rannikkoa – hänen merkityksensä joukkueelle on todella iso.” 

Oma joukkuetta arvioidessaan Damion suhtautuu positiivisesti mahdollisuuksiin:

”Olemme koronan takia myöhässä valmistautumisessa, kuten on monet muutkin joukkueet. Mutta teemme tällä hetkellä vahvasti työtä saadaksemme kuviot valmiiksi mahdollisimman pian.” 

Tulossa on siis todella mielenkiintoinen harjoitusottelu. Turvallisuuteen on panostettu koronan tuomien haittojen ehkäisemiseksi. Olemme rajanneet Monnarin yleisömäärän 250 henkilöön varmistaaksemme turvaetäisyydet. Muista noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttämistä.

Taistelu uuden kauden lähtöasetelmista alkaa Littoisten monitoimitalolla torstaina 8.10. klo 17.00.  Tule ajoissa paikalle turvallisuusjärjestelyjen vuoksi!

Yhteistyössä