Namika oli Boysille vain suupala

Paljon oli ennakkoon puhuttu sunnuntain 1B-divisioonan ottelusta Kristika – Ura Basket, mutta todellisuudessa jokainen tiesi syvällä sisimmässään olevansa enemmän innoissaan 2. divarin vastaavasta Namika Turku – Ura Boys -ottelusta.
Ja niin pahasti olikin kaupunki saatu koriskiimasta sekaisin, että ottelun alkua jouduttiin jopa siirtämään 20 minuutilla.

Boysin vähimmäistavoite rutiinisuoritus

Herralan hieroessa edelleen kotona kipeää rannettaan ja Juutin sairastuttua, edustukselta avuksi saatu Jarhio oli jo ennakkoon mies paikallaan Boysin takakentälle, suht pienikokoista Namikaa vastaan.
Kun muuten oli miehet kunnossa ja kuluneella viikolla jopa päästy vähän taas joukkueena treenaamaankin, järkeili coach Nieminen ettei ottelussa pitäisi olla hädän päivää, kunhan ei lähdetä aliarvioimaan vastustajaa.

Siihen ei sorruttu ja heti alusta alkaen oli selkeää että kotijoukkue tulee asettamaan pakaransa pysyvästi kuskin penkille. Muutama lipsahdus ensimmäiseen erään kuitenkin mahtui ja pari kertaa turkulaiset pääsivätkin heittämään luvattoman vapaasti kaaren takaa – osumissa prosentit oli kuitenkin miedon viinin luokkaa ja näin erän päätöslukemat 23 – 15.

Toisessa erässä kun loputkin karstat oli poltettu, lisäsi Boys hönkää koneeseen laittamalla vaihtoruletin todenteolla pyörimään.
Onnistumisia tulikin laajalla rintamalla, kun eritoten Hautaviita ja Raivonen pääsivät samaan tahtiin korisukan heilutuksessa, jonka Savonvirta aloitti jo ensimmäisessä erässä.
Puolustuksessa taas lipsumisia sattui hieman ekaa kymppiä enemmän ja niistä myös rankaistiin aavistuksen verran tehokkaammin – jälleen kaaren takaa, pitkälle tauolle silti turvallisessa 45 – 33 tilanteessa.

Toinen puoliaika mukavaa pelailua ja yhdessäoloa

Tauolla pukukopissa viesti pelaajille oli selkeä; ei jätetä turkulaisia vapaaksi ja hyökkäyksessä jokainen kuvio pelataan ajatuksella, että siitä saadaan myös korinteko paikka – eikä juoksennella muuten vain ympäri kenttää.

Vapaaksi ei turkulaisia myöskään jätetty ja siitä merkintänä pöytäkirjassa 0 onnistunutta kolmosta kolmanteen erään. Kuvioiden juokseminen sen sijaan lienee ainakin osittain toinen tarina, kun erän 27 pisteestä 12 syntyi Raivosen vasemmasta kädestä ja jokainen joukkueen pelejä seurannut tietää, että se ei läheskään aina tarkoita kuvioiden pelaamista.

Paljon muuta kerrottavaa erästä ei jäänyt, kun omissakin soi vain 12 pisteen verran ja vieraiden selkäranka napsahti melko helposti poikki. Neljänteen erään siirryttiin siis 72 – 45 tilanteessa.

Viimeisessä erässä merkillepantavan hienoa oli isäntäjoukkueen hyvä asenne loppuun asti.
Vaikka peli olikin jo taputeltu, ei ainuttakaan koria annettu omaan päähän ilmaiseksi ja silti virhesarake jäi puhtaaksi.

Hyökkäyksessä onnistumaan pääsi lopussa myös edelleen rannettaan varomaan joutuva Suomi ja koko ottelun melko gonahtaneesti esiintynyt viestimies Ahonen.
Loppulukemat 93 – 57 ja #MeidänJoukkueelle hyvä näytös siitä, miten piirikunnan herruus kuuluu selvittää.

Ottelun jälkeisiä kehuja keräsi taas Savonvirta, joka tuntui tehneen kentällä jälleen ihan mitä halusi. Myös Jarhio joka ansaitsee tärkeitä minuutteja miesten peleistä, hoiti pointin tehtävät kiitettävästi ja hieman yllättäen puolustuspään yhdeksi lukoksi joukkue on saamassa Virtasen, joka blokkaa ja ennenkaikkea painii kentällä kenen tahansa kanssa.

Matsin jälkeen toimitus nappasi haastateltavaksi coach Niemisen, jonka sanomaa seuraavassa:
”Otteluun lähdettäessä sanoin pojille, että tämä on helposti tehtävissä myös vaikeaksi peliksi, mutta melko helppo tästä tuli. Vastustajaa ei siis aliarvioitu, mutta eipä myöskään liikoja kunnioitettu. Harvinaislaatuisesti kokoylivoima oli selkeästi meidän puolella ja puolustukseen täytyy olla tyytyväinen. Hyökkäys oli muutamaan otteeseen pelkkää pelailua ja tuli taas nähtyä että sillä ei kovin montaa pistettä tehdä tässä sarjassa edes heikoimpia vastaan, mutta onneksi tekemiseen saatiin joka kerta tehtyä ryhtiliike kun se alkoi vajota.

Pisteet: Ahonen 6, Silenius 7, Suomi 1, Hautaviita 12, Savonvirta 29, Raivonen 20, Virtanen 6, Jarhio 12

#MeidänKakkosjoukkueen seuraava haaste on jälleen kotona ja se on asetettu sunnuntaille 11.12. kello 14:00 pelattavaan otteluun RaiPS:ia vastaan.

Yhteistyössä