Neljännesvälierät: Avausvoitto!

(24.3.2022) Keskiviikkona polkaistiin käyntiin kevään pudotuspelit, mitkä osaltamme alkoivat neljännesvälierillä vastaan Karkkilan Urheilijat. Pleijarijännityksen leimaama ottelu päättyi Ura Basketin voittoon lukemin 76–64.

M1DB: neljännesvälierät, 1. ottelu
Ura Basket–Karkkilan Urheilijat
76–64 (13–17, 19–19, 28–12, 16–16)

Karkkila joutui kevään saliruuhkien vuoksi luopumaan kotiedustaan, ja näin ottelusarja avattiin Littoisissa. Arki-illan peli oli lisäksi vaikuttanut vastustajan kokoonpanoon huomattavalla tavalla, sillä Karkkilan paras pelaaja ja divarin tehokkain kotimainen, Artturi Nieminen, puuttui heidän kokoonpanostaan.

– Valmistauduimme peliin sillä olettamuksella, että Nieminen olisi ollut mukana. Suunnitelmat menivät siis niiltä osin uusiksi, kertoo päävalmentajamme Arttu Mannelin.

Ilmassa oli selkeää, playoff-kevään odotuksen jännitystä, jota kenties korosti ajanhallintalaitteiden omatahtoinen käytös ylösheiton yhteydessä. Tekniikkaan saatiin laji korjattua mistä lie hevospoolosta koripalloksi, ja ottelu saatiin näin vihdoin kunnolla käyntiin.

Alku oli hakemista muutenkin. Viimeistely takkuili, ja vapaaheittoviivalla tuhrittiin mahdollisuus napsia helpot pisteet kotiin. Jakso vastustajalle 13–17. Toinen kymmenminuuttinen seurasi aika lailla ensimmäisen kaavaa. Jakso kuitenkin tasan, ja tauolle mentiin tilanteessa 32–36.

Tauolta palasi skarpimpi Ura Basket. Alkuun iskettiin 12–2 run, ja näin vastustajan valmentaja Kimmo Tolvanen oli pakotettu aikalisään ajassa 22:10. Kolmas jakso kaiken kaikkiaan solidi suoritus 28–12, ja päätöskympille mentäessä oli tulostaululla lukemat 60–48.

– Varsinkin toisella puoliajalla ja isossa kuvassa konseptimme, avut ja rotaatio toimi. Muutettiin hyökkäystä vähän, ja saimme nopeasti pelin käännettyä meille. Ekstralatautuminen osattiin nyt käyttää oikeissa paikoissa, eikä esimerkiksi vapariviivalla, kommentoi Mannelin.

Kovan tsempin ja hyvän puolustuksen ansiosta pystyimme pitämään johtoasemamme ottelun päättymiseen asti. Vastustajan virhetilit alkoivat täyttymään ja aggressiivinen pelitapa vaatimaan veronsa.

– Yllätyin, että olivat niin aggressiivisia, vaikka avainpelaaja puuttui. Vaikka pääsivätkin vielä parin pinnan päähän, oli peli kuitenkin hallussamme. Ei ollut tarvetta tarjota huilia, vaan ylläpidettiin reipas tahti, sanoo valmentajamme, joka ei käyttänyt yhtään aikalisää koko ottelun aikana.

Matias Suomi oli Ura Basketin ylivoimainen pistekuningas (25/4/2/3 riistoa).

– Yksikään pelaajista ei pettänyt tänään. Meillä on todella hyviä puolustajia joukkueessa. On koko kauden ollut kiva olla, koska joukkueessa taistellaan aina loppuun asti, kehuu Mannelin.

Ottelutilastot (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Lauantaina Karkkilan vieraaksi Forssaan

Paras kolmesta -systeemillä pelattava neljännesvälieräsarja on siis katkolla jo lauantaina. Karkkila on joutunut siirtämään omat pelinsä Forssaan, ja on tiedossa, että Artturi Nieminen tulee olemaan joukkueensa mukana viikonloppuna. Karkkilaa voidaan siis edelleen pitää suosikkina pelissä, kun paras on mukana ja menetämme kotikenttäedun. Meitä helpottaa kuitenkin se, että peli pelataan neutraalilla maalla.

– On kuitenkin selvää, että riippumatta onko Karkkilassa tai Forssassa, on meillä edelleen mahdollisuus voittoon. Tiivistetään plääniä, ja katsotaan videosta mitä voidaan korjata. Karkkilalta on odotettavissa vähemmän palloskriinejä ja enemmän sisäpalloja. Pitää olla hereillä, toteaa Mannelin.

Tervetuloa siis koko Ura-perhe mukaan Forssaan kannustamaan meidän joukkuettamme ratkaisevaan voittoon ja siitä jatkoon playoff-peleissä!

Karkkila–Ura Basket
M1DB: neljännesvälierät, 2. ottelu
La 26.3. klo 17

Urheilutalo Feeniks, Lallintie 1, Forssa

Tagged under

Yhteistyössä