Neljäs neljännes MeidänJoukkueen turma

(14.12.2019) Kolme neljännestä kuskin paikalla olleelta Ura Basket eGameStarsilta loppui viimeisellä neljänneksellä bensa ja isäntä Lahti Basketball kiitti ja kuittasi ohituskaistalta ohi. Täysin voitettavissa ollut ottelu kääntyi lopulta valtavaksi pettymykseksi ja kotimatka tuntuu nyt vähintään tuplaten pidemmältä.

Lahti Basketball-Ura Basket eGameStars 84-81 (19-23, 29-28, 17-19, 19-11)

Ottelun alku oli Meidän Ura Basket eGameStarsilta erittäin vahva. Marius van Andringan (17/4) käsi kävi erittäin kuumana ensimmäisellä puoliajalla. Avausminuuteilla Marius laittoi pari kolkkia sisään ja johto oli parhaimmillaan 16-4 meille. Vähitellen alkoi isännät myös saamaan palloa koriin loistavasti pelanneen Arttu Saarijärven (17/5) johdolla. Avausjakso meille 5 onnistuneen kolkin turvin 23-19.

Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä ja johtoasema vaihtui muutamaan otteeseen. Marius laittoi toiselle jaksolle myös kaksi onnistunutta kolkkia ja tuntui olevan pysäyttämättömällä päällä. Puoliajalla Mariuksella kasassa 14 pistettä. Tilanne pitkällä tauolla 48-51.

Marius van Andringa (17/4) oli avauspuolikkaalla liekeissä, mutta se ei lauantaina riittänyt

Toinen puoliaika alkoi taas meiltä hyvin. Pari onnistumista alkuun ja ero taas vajaaseen kymmeneen pisteeseen. Lahden saadessa koneet käyntiin ja meidän hukatessa kaukoheittovireen peli tasoittui jälleen. Kolmannella jaksolla oli jo havaittavissa huolestuttavia elementtejä, kun vastustajan heiton lähtiessä jäätiin jalat tönkköinä seuraamaan tilannetta taustalta sulkematta ahnaita lahtelaisia pois irtopalloista. Jakso kuitenkin 2 pisteellä meille ja viimeiselle jaksolle tilanteesta 65-70.

Neljännellä jaksolla sitten ei oikein mikään enää tuntunut onnistuvan. Vuorotellen vapaita kolkkeja suttailivat ohi jokainen yrittäjä ja levypalloihin ei ollut mitään halua mennä. Uran pelin pyörityksen hoitaakseen ottanut Jaytornah Wisseh (13/7s) lopulta sai joukkueen avauskolkin sisään minuutti ennen loppua, kun olimme jo takaa-ajajina. Tilanteen ollessa 84-81 ja aikaa 3,9 sekuntia sai Lahti omassa päässään pallon. Sivurajalta kuitenkin heti menetys kun aikaa 3,1 sekuntia. Meille aikalisä ja mahdollisuus tasoitukseen. Aikalisällä piirrettyä kuviota ei saatu käytettyä kunnolla ja Dustin Thomasin (17/10) vaikea kolmen pisteen heitto ei ollut lähelläkään onnistua. Näin pisteet jäivät Lahteen ja toinen vierasvoitto jäi edelleen haaveeksi.

Avauspuolikkaalla oli nähtävissä paljon hyviä elementtejä #MeidänJoukkueen tekemisessä ja Jay Wissehin sekä Darious Motenin (20/8/4) sisäänajo joukkueeseen on onnistunut hyvin. Moten osoitti lauantaina olevan erinomainen pelaaja. Hyvin vähillä pallokosketuksilla 20 pistettä läheltä ja kaukaa sekä levypalloja. Nyt vain kohti seuraavaa ottelua ja voittoa!

Ottelutilastot: basket.fi

Maanantaina Meidän Ura Basket eGameStars palaa Kupittaalle ja luvassa on #UraPerhe-ottelu. Tule mukaan koko seuran pikkujouluihin! Ura eGameStars vs. KTP-Basket ma 16.12. klo 18:30

Liput: lippu.fi

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä