Nikkarinen pyöritti puolustuksen pyörryksiin

(24.1.2021) Kahden ja puolen viikon tauon jälkeen oli jälleen paluu peliparketille, kun Lapuan Kobrat saapuivat vierailulle Littoisten monitoimitalolle. Kuten niin monesti tällä kaudella, niin tälläkin kertaa Meidän Joukkue tuli takaa lähelle, muttei kuitenkaan voittoon asti.

Ura Basket-Kobrat 97-104 (24-24, 13-24, 25-28, 35-28)

Ottelun alkuun oli vierailijat Lapualta paremmin pelissä sisällä. Liekö lyhyempi tauko peleistä ollut etuna alkuun, ennen kuin Ura Basket sai koneensa taas käyntiin. Alusta asti päänvaivaa coach Damion Dantzlerin joukkueelle aiheutti kolmikko Antto Nikkarinen (17p/8l/15s)-Jordan Loveridge (33p/6l)-Nathaniel Grimes (24p/12l). Väkkärämäinen koripallotietokone Nikkarinen onnistuu jatkuvasti löytämään vapaan miehen puolustuksesta ja joukkue saa jatkuvasti helppoja koreja Nikkarisen ansiosta. Neljänneksen mittaan myös Meidän Joukkue sai vauhtia päälle ja syntymäpäivää viettäneen Kevin Bracy-Davisin (25p/9l) johdolla ero saatiin viimeisillä sekunnilla kurottua umpeen ja ensimmäinen kymppi tasan 24.

Toinen neljännes alkoi meidän 6-0 runilla, kun pirteästi erityisesti ensimmäisellä puoliajalla pelannnut Emmitt Holt (10p/9l/4s) osui vaparilta ja kolkin takaa. Seuraavat 5 minuuttia menivät vieraille 17-5 ja näin tilanne oli kääntynyt hetkessä päälaelleen. Jaksolla nähtiin myös pelottava tilanne, kun hyviä otteita esittänyt Joona Airenne (9p/4l) pelasi vahvasti tilanteen hyökkäyspäässä ja Kobrien 16-vuotias Tuukka Härsilä kaatui selälleen ja löi samalla päänsä parkettiin ikävän näköisesti. Juuri kolme päivää aikaisemmin Kobrien pelaaja Justin Pierce oli lyönyt päänsä kovaa ja on poissa peleistä toistaiseksi. Onneksi tämän kertaisesta iskusta ei sen pahemmin käynyt, vaan Härsilä enemmänkin loukkasi niskaansa, mutta pystyi jatkamaan vielä peliä. Toinen kymppi 11 pisteellä Kobrille ja taukojohto ikävän näköinen monnarin valotaululla.

Synttärisankari Kevin Bracy-Davis oli totutun vahva lauantaina

Toiselle puoliajalle oli viimein myös kapteeni Matti Nuutinen (23p/6l/3s) saanut itsensä mukaan Korisliiga-vauhtiin ja upottikin neljänneksen aikana pari tärkeää kolkkia ja piti joukkueen pelissä mukana. Toisessa päässä kenttää Jordan Loveridge rokotti erikoisen näköisellä heittotyylillään läheltä ja kaukaa ja Kobrat vain venyttivät eroa lisää. Ero kävi pahimmillaan 18 pisteessä, mutta muutama onnistuminen peräkkäin jakson loppuun ja ero 14 kohti viimeistä neljännestä.

Aivan kuten niin monesti, myös tällä kertaa joukkueemme taisteli tiensä mukaan voittotaisteluun ja parhaimmillaan ero saatiin kirittyä 4 pisteeseen. Kevaughn Allen (11p) oli pitkin ottelua pimennossa, mutta pari onnistumista viimeisellä neljänneksellä olivat tärkeitä kun kiriä tehtiin. Vierailijoista alkoi väsymisen merkit näkyä, kun ottelu painettiin lähinnä 6 miehen voimin. Lopulta Nikkarinen ja Loveridge hoiti tarvittavan pelin lopussa ja näin Korbille kauden ensimmäinen vierasvoitto lukemin 97-104.

Ottelutilastot

Javan White ei jatka Kaarinassa

Ura Basket ja Javan White ovat viikolla purkaneet pelaajasopimuksen ja White ei jatka siis enää Ura Basket-miehistössä.

UraPerhe kiittää Javania kaikesta ja toivottaa onnea tuleviin koitoksiin!

Seuraava haaste Nokialla

Seuraavaa ottelua ei tarvitse odottaa pitkään, kun keskiviikkona joukkueemme matkustaa sarjavitosen vieraaksi Nokialle. Kauden avauksessa kohdattu BC Nokia taistelee vahvasti jopa kotiedusta pudotuspelien avauskierrokselle. Ottelu nähtävillä tutusti Ruutu plus-palvelun kautta.

Joona Airenne oli pirteällä pelipäällä

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä