Nokialle pisteet harmaasta kamppailusta

(5.11.2019) Ensimmäistä kotivoittoa metsästävä BC Nokia vastaan kahden selvän tappion suututtama Ura Basket eGameStars. Luvassa armoton kamppailu arvokkaista sarjapisteistä. Pitkään peli etenikin tasaisissa merkeissä, mutta lopulta isännät pääsivät juhlimaan helpottavaa voittoa.

BC Nokia-Ura Basket eGameStars 100-84 (24-21, 24-22, 25-25, 27-16)

Ottelu käynnistyi Nokialla tasaisissa merkeissä. Meidän Joukkue tyytyi alkuun kaukoheittoihin, välillä vähän huonostakin tasapainosta. Ainoastaan oivaan vireeseen päässyt Marius van Andringa osui ensimmäisellä jaksolla kahdesti, muiden sutiessa yhdeksän ohi. Korin alla sen sijaan niin Miikka Luosmaa kuin Dustin Thomaskin pääsivät hienosti nostamaan koreja ja keräämään virheitä vastustajille. Ensimmäinen jakso hienoisesti isännille 24-21.

Toinen jakso jatkui kutakuinkin samoin. Poikkeuksen teki Atte Perttu, joka laittoi kolmosen pussiin Mariuksen lisäksi. Ulkomaalaiskolmikosta Stephen Branch ja Tyrell Green olivat avauspuolikkaalla hukassa ja heillä oli yhteensä kolme pistettä 20 minuutin jälkeen. Pitkälle tauolle siirryttiin isäntien 48-43 johdossa.

Marius van Andringa (18/5s) naulasi 5 kolmosta

Kolmas jakso meni BC Nokian hienoisessa johdossa koko ajan. Aina kun joukkueemme pääsi korin päähän, rankaisi isännät toisessa päässä. Liian usein puolustuksemme kaarella hävisi tilanteen täysin pystyyn ja vastustaja pääsi nautiskelemaan helpoista koreista. Hyökkäyspäässä jouduttiin jatkuvasti tekemään valtava työ korin eteen ja se kuormitti joukkuetta paljon. Sekava kolmas jakso tasan 25 ja viiden pisteen iskuasemista viimeiselle jaksolle.

Viimeisen jakson alkuun Nokia alkoi lyödä jo nauloja arkkuun. Pari helppoa koria vastustajalle ja ero oli jo 9 pisteessä. Ei tässä kohtaa vielä lähdetty luovuttamaan, mutta yksinkertaisesti kiriä ei saatu missään vaiheessa kunnolla päälle, kun sorruttiin hyökkäyspäässä vaikeisiin ratkaisuihin sekä levypallot omassa päässä jäivät liian usein kotijoukkueen pelaajille. Lopussa ero kasvoi pelitilanteihin nähden suureksi ja näin loppulukemat Nokian palloiluhallilta kirjattiin 100-84.

Meiltä parhaana palkittiin ansaitusti Dustin Thomas, joka teki 21 pistettä ja otti 6 levypalloa. Erityisesti avauspuoliskolla joukkueen päätä pinnalla pitänyt Marius van Andringa kirjasi lopulta 18 pistettä ja 5 koriin johtavaa syöttöä. Miikka Luosmaa teki myös kauden parhaat pisteensä, tehden 15 pistettä ja 6 levypalloa. Miikan +/- lukema +3 oli joukkueen paras.

Ottelutilastot

Pitkään ei taas tarvitse tappiota murehtia, siitä pitää huolen tiivis otteluohjelma. Lauantaina vastaan asettuu sarjajohtaja Salon Vilpas, joka on hävinnyt vain kerran tällä kaudella. Asetelmat lauantain otteluun ovat selvät. Vilpas on selvä ennakkosuosikki ja me lähdemme haastamaan. Se ei tarkoita että antaisimme pisteet helposti pois kotikentältämme.

Miikka Luosmaa (15/6) heitti 7/7 kakkoset tiistaina. Miikka varmasti odottaa innolla lauantaita

Derby täyttää Kupittaan

Lauantaina koittaa siis odotettu hetki, kun Varsinais-Suomen derby tekee paluun Kupittaalle! Ottelun lipunmyynti käykin jo kiivaana. Poimi siis omasi talteen ennakkoon ja vältä jonotus Kupittaalla. Luvassa on jotain ainutlaatuista pitkässä runkosarjassa. Tämä tunnelma pitää kokea paikan päällä!

Lisätietoa ottelusta tulee pitkin viikkoa some-kanavissamme sekä otteluennakkossa.

Liput tästä: lippu.fi

Varsinais-Suomen derby, Ura Basket eGameStars vs. Salon Vilpas, lauantaina 9.11. klo 17:00 Kupittaan palloiluhallilla. Nähdään siellä!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä