Nollakaseille SM-pronssia!

(15.5.2023) Ura-08 voitti SM-pronssia viikonvaihteessa Kaarinassa pelatussa U15-sarjan lopputurnauksessa. Turun NMKY pokkasi kultaa ja KTP hopeaa.

12.5. Puolivälierä Ura Basket – Pussihukat 76–75 (12–15, 31–20, 17–22, 16–18)

Perjantain puolivälieräottelu kietoutui PuHun upearaamisen Andrej Pavlovicin, 209 cm, pelaamisen ympärille. Hän nosteli pallot vastustamattomasti pömpeliin ja peitti puolustuksessa tehokkaasti meidän korintekoaikeemme maalatun alueen sisältä. Aivan ottelun loppuhetkillä hänkin osoitti kovassa puristuksessa sentään väsymisen merkkejä ja haparointia. Joka tapauksessa Andrejlla on edessään valoisa tulevaisuus ammattipelaajana.

Andrej Pavlovic

Trillerimäinen ottelu huipentui päätössekunneille. Ura oli siirtynyt vapaaheitoilla pisteen edelle, ja PuHu pääsi yrittämään voittokoria aikalisänsä jälkeen hyökkäyspäädystä, kun aikaa oli jäljellä enää kuusi sekuntia. Kaikki paikallaolijat varmasti odottivat, että PuHu pelaa pallon Andrejlle. Yllättäen ratkaisu tuli kuitenkin pelikaverin korille ajon muodossa. Aivan vapaa viimesekuntien lay up tyssäsi kuitenkin meidän Niilo Järvisen jäätävään blokkiin. Joukkueemme sankari löysi päätössummerin soitua itsensä riemuitsevien joukkuetoverien muodostaman pelaajakasan alimmaisena.

PuHun kovana kohtalona oli jäädä pelaamaan sijoista 5–8. Joukkue sijoittui sittemmin lopulta juuri viidenneksi.

13.5. Välierä Ura Basket – TuNMKY 82–91 (22–19, 17–24, 21–21, 22–27)

Tämäkin ottelu eteni tasaväkisenä aina päätöskympin alkuminuuteille asti. Tilanteesta 66–66 turkulaiset onnistuivat kuitenkin estämään meidän korintekoyrityksemme ja viimeistelemään vastakkaisessa kenttäpäädyssä tarvittavat voittokorit. Namika eteni siis sunnuntain loppuotteluun ja Ura pronssiotteluun.

14.5. Pronssipeli HNMKY 09 – Ura Basket 76–82 (24–19, 16–17, 13–23, 23–25)

Edellisenä viikonloppuna U14-sarjan kultamitaleita juhlinut HNMKY oli odotetun kova vastus pronssiottelussa. Helsinkiläisillä on erittäin laadukas pelaajamateriaali yhdistettynä laadukkaaseen valmennukseen. Niinpä ottelu kulki heidän komennossaan aina kolmannen jakson alkupuolelle saakka, kunnes vihdoin oma joukkueemme onnistui puristautumaan edelle.

Saimme kasvatettua hieman eroa, mutta helsinkiläiset pysyivät iskuetäisyydellä ja tulivat päätösminuuteilla vielä kolmen pisteen päähän. Lopulta saimme sentään väännettyä helpottavat korit. Varsinkin Kosti Kivikorpi ja Väinö Vuorinen onnistuivat hienosti ottelun ratkaisuhetkillä. Pronssimitali oli hieno palkinto myös juhliville äideille.

Kosti Kivikorpi

Jarin kommentit

”Tässä ikäluokassa on kyllä monta tasaväkistä ryhmää, marginaalit ovat tosi pienet. Kaikki joukkueet menevät koko ajan eteenpäin, niin mekin. Olemme kaiken aikaa lähestyneet aivan terävintä kärkeä”, Ura Basketin päävalmentaja Jari Suomi totesi tyytyväisenä pronssipelin jälkeen.

Coach Jari Suomi

”Iso kiitos pojille ahkerasta harjoittelusta ja uusien asioiden omaksumisesta kauden mittaan. Kaikki käyttämämme harjoitteet ovat peräisin Badalonasta, kun olen siellä päässyt seuraamaan espanjalaisen huippuseuran juniorivalmennusta.”

”Meillä on tosi laaja pelaajamateriaali, vaikka nyt lopputurnauksessa kyllä Benjamin Granström ja Reino Saivosalmi joutuivat kantamaan valtavasti vastuuta korinteosta – ja hienosti siitä selvisivät.”

Reino Saivosalmi

”Meillähän on jo paikka ensi kauden U16 SM-sarjaan. Lisäksi uskon, että meillä on mahdollisuus saavuttaa meidän toiselle joukkueelle paikka valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan”, Jari kaavailee.

Benjamin Granström

”Seurassamme on monta tasokasta ikäluokkaa. Nyt on huolellisesti suunniteltava, miten järjestämme jatkossa sekä kunkin joukkueen että yksilöiden harjoittelun ja pelaamisen optimaalisella tavalla.”

”Lopuksi kiitän vielä meidän koko valmentajastaffia sekä vanhempien rakentamaa loistavaa taustatiimiä. Tällaisessa toimintaympäristössä on kiva valmentaa!”

Pronssijoukkue

Lopputurnauksessa joukkueessamme pelasivat:

Leo Häkkinen, Aaro Viipuri, Väinö Vuorinen, Joona Aalto, Kosti Kivikorpi, Noa Erkkilä, Niilo Järvinen, Reino Saivosalmi, Benjamin Granström, Leo Rentola, Sampo Korte sekä Aatos Oivanen.

Joukkuetta valmentavat Jari Suomi, Jani Aalto, Jani Heino, Vesa Jyrkkänen, Petka Lehtinen sekä Olli Lahdenkauppi.

Joukkueenjohtajana toimii Maami Häkkinen.

Lopputurnauksen sponsorit

Viikonvaihteen lopputurnaus oli joukkueen taustaryhmälle raju rutistus. Tärkeät yhteistyökumppanit takasivat panoksellaan taloudellisesti kestävät turnausjärjestelyt. Iso kiitos kuuluu myös teille:

Biosteel

Mastermark

Mainostoimisto 4D

Turvakauppa

Oivaset Oy

MRE-Rakennus

Aalto Consulting Oy

Leipomo Krossi

Oma Säästöpankki

Lounea

Taxi & Pikkubussi Turku Oy

Martekka Oy

Entti Group Oy

Tuorlan majatalo

Aallon Group

MakersPoint Oy

Seurahistoriaa

Kuluvan kevään aikana seuramme juniorit ovat menestyneet ennätyksellisen hyvin. Nollakasien SM-pronssi on järjestyksessään seurahistoriamme kymmenes junnujen SM-mitali. Ja peräti kolme ikäluokkaa seurastamme samana keväänä SM-mitaleilla on huikean kova saavutus.

Tämä enteilee jatkossakin hyvää menestystä joukkueillemme junioreiden SM-sarjoissa sekä maajoukkue-edustuksia usealle pelaajalle.

Ura Basket ylpeänä onnittelee Nollakaseja taustajoukkoineen ensimmäisestä SM-mitalista sekä kiittää samalla kaikkia junioritoiminnassamme tavalla tai toisella mukana olleita arvokkaasta panoksesta seuramme eteen!

Yhteistyössä