Nollakolmoset Espanjan auringon alla

Meidän nollakolmoset kävivät kauden päätteeksi Espanjassa toukokuun lopussa. Joukkue piti majaa Fuengirolassa, ja pelit pelattiin paikallisia joukkueita vastaan Andalusian alueella Marbellassa, Malagassa ja Sevillassa. Tuloksena oli yksi reilu voitto ja kaksi niukkaa tappiota. Tässä joukkueen matkakertomus ikimuistoiselta matkalta.

Oli mielenkiintoista nähdä, miten koripalloa Espanjassa pelataan. Kahta ensimmäistä peliä tuomaroi suomalaiset tuomarit, ja poikien ole helpompi pelata ja ymmärtää peliä. Viimeisessä pelissä oli paikalliset tuomarit. Linja oli meidän pojille vieras, ja se aiheuttikin pientä hämmennystä Uran pelaajien keskuudessa.

Pelijärjestelyjä suuren maailman malliin

Sevillan peli oli kokemuksena mahtava niin joukkueelle kuin vanhemmillekin. Peli aloitettiin pelaajaesittelyllä ja kansallislauluilla. Pelin jälkeen pojat vaihtoivat pelipaitoja vastustajien kanssa kansainväliseen tyyliin. Vieraanvaraiset isännät tarjosivat pojille ja taustajoukoille vielä aterian. Fuengirolassa joukkue sai mahdollisuuden harjoitella maineikkaan espanjalaisvalmentajan Julio Solerin johdolla.

Vaikka poikien pelissä oli mahtava tunnelma, niin vielä rajumpaa menoa nähtiin, kun käytiin katsomassa Espanjan sarjan ratkaisevaa puolivälieräottelua Malagan ja Teneriffan välillä. Kotijoukkue Malagan lähes 10 000 kannattajaa eivät tehneet tuomarin työtä helpoksi intohimoisella kannatuksellaan.

Matkan isäntinä olivat Turkukoriksen aktiivit Tapio Nieminen ja Tommi Jarhio. He järjestivät paikalliset pelit, valmennuksen ja lopuksi vielä vapaa-ajan ohjelmaa pojille. Lämmin kiitos Tapalle ja Tommille koko joukkueen puolesta!

Pelimatkalla mukana: Aleksi Airola, Jesse Ala-aho, Orhan Coskun, Jesse Javanainen, Justus Kaasinen, Rasmus Knuts, Joona Koivisto, Tuomas Myllymäki ja Niko Zizzo. Valmennuksesta vastasivat Pekka Kalliokoski ja Juho Airola. Joukkueenjohtajana toimi Jukka Javanainen. Lisäksi matkalla oli mukana liuta vanhempia, sisaruksia ja isovanhempia.

Yhteistyössä