Nollaseiskat Baltian liigassa Virossa

(21.1.2020) Torstaina iltapäivällä henkilöautojen nokka käännettiin kohti Länsisatamaa ja valmistautuminen kauden toiseen BBBL-turnaukseen alkoi.

Tällä kertaa pelit olivat logistisesti todella helpossa paikassa entisessä suomalaisten turistien ostosparatiisissa Mustamäellä. Majoituspaikkana toimi todella iso Dzingelin hotelli laitakaupungilla, josta oli lyhyt automatka pelipaikalle. Hyvin nukutun yön ja runsaan aamupalan jälkeen suuntana oli legendaarisen (Viron ainoa koripallon olympiakultaa voittaneen) Tiit Sokkin urheiluhalli. 

17.1.20 Iberi – Ura Basket 59-43

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli georgialainen Iberin joukkue. Pelaajat olivat urheilullisia ja fysiikassa meitä selvästi edellä. Peli oli tahmeaa ja korin tekeminen vahvasti puolustanutta joukkuetta vastaan vaikeaa läpi koko ottelun. Pallonhallinnat menivät melkein tasan, mutta viimeistelyssä hävittiin valtavasti. Iberi heitti 2p heitot 50% ja me 32%. Samoin levypallot hävittiin kymmenellä.

17.1.20 Ura Basket – Tiit Soku BS/SK Nord 41-44

Ottelu lähti liikkeelle unelma-alulla. 40 sek jälkeen taululla 5-0. Muutenkin hallitsimme ottelua, mutta korin tekemisen vaikeus iski jälleen. Vapaista paikoista missattiin helppoja koreja ja pallosta ei pidetty huolta. Toinen jakso oli todella heikkoa tekemistä molemmissa päissä kenttää ja vastustaja pääsi karkaamaan jo 11 pisteen päähän. Olimme takaa-ajajina läpi koko ottelun. Lopussa pääsimme virittämään hyvän kirin ja kuroimme Tiit Sokun eron kiinni. Viimeiset minuutit tarjosivatkin fanijoukoille kunnon jännitysnäytelmän, josta valitettavasti voittajana selviytyi Viron pojat. Pallonhallinnat voitettiin kuudella, mutta heittoprosentit hävittiin 2p 28% ja 1p 43% (6/14). Levypallot 44-42 meille.

18.1.20 ASKA – Ura Basket 33-31

Liettualaista ASKAa vastaan tuli henkisesti ja fyysisesti kovin kamppailu. Liettualaiset pelasivat todella aggressiivisesti ja me hävisimme 1vs1 tilanteita liian paljon. Liettualaisten sikailut kentällä pääsivät myös ihomme alle ja ote herpaantui. Taidollisesti olimme heitä edellä, mutta jälleen viimeistelyvarmuus oli heikkoa. Samoin sorruimme valtavaan määrään pallonmenetyksiä (27kpl). Kentällä tapahtui paljon asioita mitä ei edes aikuiskoripallossa pitäisi tapahtua. Sääli ettei tuomari puuttunut näihin ylilyönteihin. Kova koulu ja harmillinen tiukka tappio. Tällä kertaa voitimme sentään levypallot 38-30.

18.1.20 Ura Basket – Pärnu 55-31

Pärnua vastaan pelimme rentoutui ja pääsimme pelaamaan paremmin omanlaistamme korista. Pelissä tuli onnistumisia laajalta rintamalta ja heittoprosentit olivat huikeat pelitilanne heittojen osalta (2p 68% ja 3p 50%) Samoin levypallopelissä olimme vahvoja. Puolustuspäässä saimme hyviä stoppeja ja pääsimme juoksemaan kenttää paremmin kuin edellisissä otteluissa. 

19.1.20 Ura Basket – Riga/Jugla 51-33

Sunnuntaina olimme hyvin voimissamme ja haastoimme hyvällä jalalla Latvian poikia. Edellisin pelin tapaan 2p heitoissa ja vaparilta saimme viimeisteltyä vahvoilla prosenteilla (1p 75%, 2p 56%) Kolkit lentelivät vielä heikolla 17% (2/12) osumatarkkuudella. Puolustuspäässä saimme pakotettua vastustajan 16 menetykseen ja pääsimme jälleen juoksemaan kenttää hyvin. 

Kokonaisuutena pari peliä jäi hampaan koloon ja olisi pitänyt kääntää voitoiksi. Menetyksiä tulee liikaa ja pakkipäässä hävitään liian helposti. Heittoprosentit ovat lupauksia antavia ja samoin levypallopelissä alkoi löytyä tarvittavaa halua. Onneksi seuraavaan näytönpaikkaan on pari kuukautta aikaa treenata ja lähdemme haastamaan mm. sarjaykköstä Riga Ridzeneä Valmieraan 27-29.3. 

Yhteistyössä