Nollaseiskat hakivat arvokasta kokemusta EYBL-turnauksesta

(26.11.2021) Ura-07 hankki viime viikonvaihteessa Viron Käärikussa pelatussa EYBL-turnauksessa ison annoksen kokemusta kansainvälisistä peleistä.

Pe 19.11.2021 Ura Basket – BC Sharks, Ukraina 44–53

”Ensimmäisessä ottelussa emme saaneet omaa peliämme käyntiin oikein missään kohtaa matsin aikana. Kiovalaisten aggressiivinen tapa puolustaa sekä todella kova levypallopeli oli meille myrkkyä. BC Sharks sai hyökkäyslevypalloja liki yhtä paljon kuin me puolustuslevypalloja. Pääsimme hyville korintekopaikoille, mutta heittopelimme ei ollut uomissaan. Pelitilanneheittomme olivat 17/60 ja vaparit vaatimattomasti 7/17”, päävalmentaja Antti Saarinen summasi ensimmäisen matsin tapahtumat.

Pe 19.11.2021 Ura Basket – BC Liepaja, Latvia 68–35

”Hyvä ruoka ja pieni lepo teki ihmeitä, ja olimme parin tunnin päästä kuin eri joukkue latvialaista BS Liepajaa vastaan. Aloitimme ottelun todella hyvin ja saimme oman pelin rullaamaan kivasti. Ensimmäinen erä meille 26–4 ja toinen 19–6. Loppupeli olikin sitten aika rentoa pelailua”, Antti kertoo.

”Vaikka tasoeroa oli jonkin verran, niin Liepajan pelaajat yrittivät todella hienosti läpi ottelun. Pelitilanneheittojemme tarkkuus parani (24/63) ja vaparille pääsimme ilahduttavan paljon. Tosin heittoprosentissa ei ollut kehumista (46 %).”

La 20.11.2021 Ura Basket – DSN Riga, Latvia 55–73

”Lauantaiaamuna kohtasimme kovan DSN Rigan. Taidollisesti olimme tasoissa, mutta suurin ero tuli riikalaisten hurjasta halusta ja asenteesta, jolla he taistelivat kaikki irtopallot itselleen. Varsinkin meidän levypallopelimme oli todella vaatimatonta. 14 puolustuslevypalloa vastustajan 24 hyökkäyslevypalloa vastaan ja toisista yrityksistä tehty 26 pinnaa meitä enemmän (3–29) ratkaisivat eron DSN Rigan hyväksi”, Antti huokaili.

”Toinen seikka, johon kiinnitimme huomiota, oli heidän koripalloälynsä. Tuntui, että sillä saralla olimme ihan alakoulutasolla vastustajaan verrattuna. He osasivat tehdä jatkuvasti oikeita valintoja. Vaikka me kuinka yritimme kovalla puolustuksella häiritä, niin aina vastustaja löysi keinon ratkaista tilanne onnistuneesti. Paremmalla valmistautumisella olisimme kyllä pystyneet tekemään tästäkin matsista tasaisemman mittelön.”

La 20.11.2021 Ura Basket – BS Cesis, Latvia 68–60

”Lauantain iltapelissä vastaan asettui latvialainen BS Cesis ja heidän todella äänekäs fanijoukkonsa. Me olimme jo ennen ottelua päättäneet, että faniryhmä hiljennetään ja sen me teimmekin todella hyvän esityksen päätteeksi”, Antti iloitsee.

”Ottelu alkoi täysin meidän komennossa, ja nopeasti taululla komeili pääasiassa hyvän heittopelimme ansiosta 12-2 lukemat. Vastustaja pääsi kyllä vähitellen paremmin mukaan, mutta tilanteessa 40–40 me löysimme lisävaihteen ja karkasimme muutaman korin johtoasemaan, joka sitten säilyikin loppuun asti. Jätkiltä hyvä ja tasapainoinen esitys.”

Su 21.11.2021 Ura Basket – Reinar Halliku KK, Viro 44–50

”Sunnuntaina kohtasimme virolaisen kulttipelaaja Reinar Hallikun akatemiajoukkueen. Ottelu oli kahden väsyneen joukkueen taistelu, jossa olimme takaa-ajajina kolme ensimmäistä jaksoa, mutta viimeisellä jaksolla saimme pelimme paremmin uomiin. Pari minuuttia ennen loppua johdimme muutamalla pisteellä, mutta lopussa tarttolaiset pääsivät yllättämään meidät ja menetimme kolmessa perättäisessä hyökkäyksessä pallon. Peli oli sitä myöten selvä”, Antti harmitteli.

Elias Pura turnauksen All Stars-viisikkoon

”Oli kyllä pitkästä aikaa kiva päästä mittaamaan tasoamme ja emme kyllä edelleenkään ole kovin kaukana kilpailijoista.  Elias Pura valittiin turnauksen All Stars-viisikkoon. Muutenkin jätkät pelasivat hyvällä asenteella ja saimme juuri sitä oppia, mitä näistä turnauksista haemmekin.”

”Seuraava turnaus olisi sitten tammikuussa Puolan Sopotissa, jos maailmantilanteen uhkakuvat vain silloin sallivat pelaamisen”, Antti valotti joukkueensa jatkosuunnitelmia.

Tagged under

Yhteistyössä