Nollaseiskat kohti kansainvälistä kautta

(30.9.2018) Ura Basketin nollaseiskojen kausi sai alkunsa Viron Rakveressä järjestetyssä Spadematron-turnauksessa. Turnaukseen lähdettiin perjantaiaamulla ja takaisin tultiin sunnuntai-iltana. Matkaan lähti ilahduttavasti 19 poikaa ja aikuisia iso määrä, yhteensä liki 50 henkilöä. Olimme jakaneet pojat kahteen tasavahvaan joukkueeseen. Tämä joukkuejako ajoi hyvin haettua asiaa ja pelaajat saivat kokemusta todella kovista peleistä ja pelitemposta. Mitalipelit jäivät tällä kertaa haaveeksi, mutta kehittävää ja hauskaa toimintaa riitti kiireiseen viikonloppuun.

Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen. Siellä pelaamme myös kahdella tasavahvalla jengillä. Ilahduttavaa on, että olemme saaneet uusia pelaajia harjoitusrinkiin. Tämä positiivinen ongelma ratkaistaan niin, että kevätkaudeksi lisäämme sarjaan vielä yhden joukkueen. Tällöin jokainen pääse pelaamaan tarpeeksi paljon. Lisäksi tulemme osallistumaan useaan kotimaan turnaukseen.

Turnausten ja läntisen alueen pelien lisäksi osa pelaajista pääsee mittaamaan taitojaan kivikovassa Baltian liigassa (BBBL). Tässä sarjassa olemme ainoa Suomesta osallistuva U12-joukkue. Vastaan tulee joukkueita Venäjältä, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Valko-Venäjältä ja Englannista. Ensimmäinen turnaus on jo ensi kuussa. Turnauksia on kauden mittaan neljä, ja jokaisessa pelataan viisi peliä, joten saamme suuren määrän kovia kansainvälisiä otteluja kauden mittaan.

Edessä on varmasti haasteellinen ja opettavainen kausi – tervetuloa mukaan vaan kaikki uudet harrastajat!

Koris on kivaa!

Antti Saarinen
Ura Basket -07 vastuuvalmentaja

Ura Basket -07

Yhteistyössä