Nollaseiskat menestyivät mainiosti Puolan EYBL-turnauksessa

(25.1.2022) Ura-07 oli viikonvaihteessa lähellä turnausvoittoa Puolan Sopotissa pelatussa EYBL-turnauksessa. Saldona oli hienosti neljä voittoa ja yksi niukka tappio.

21.1. Ura Basket – UKS 7 TREFL SOPOT, Puola 61 – 51

”Avausottelussa kohtasimme paikallisen Sopotin joukkueen. Ottelun alku oli tiukkaa taistelua ja peli eteni tasaisena aina puoliajalle asti. Toisella puolikkaalla saimme puolustuspäässä stoppeja ja hyökkäys alkoi vapautua. Pääsimme siten laskettelemaan mukavasti kymmenen pisteen voittoon”, päävalmentaja Antti Saarinen kertoo.

21.1. Ura Basket – North Atlantic, Irlanti 96 – 34

”Perjantain iltaottelussa vastustajaksi asettui NABA eli Pohjois-Atlantin korisakatemia Irlannista. Joukkue oli Käärikussa pelatun avausturnauksen jälkeen muuttunut jonkin verran ja vahvistunut lisäksi kolmella puolalaisella pelaajalla.”

”Me pääsimme heti alkuun kuskin paikalle, ja tasoero oli meidän hyväksemme kyllä huomattava. Pelistä tuli enemmän puolustus + nopeahyökkäys-harjoitus. Ottelun jälkeen kiiruhdimme nopeasti suihkuun, syömään ja hotellille lepäämään.”

22.1. Ura Basket – BS Tartu, Viro 79–54

”Lauantain aamupelissä me kohtasimme viimeksi Käärikussa koko turnauksen voittaneen Tarton. Valitettavasti covid oli kohdellut kaltoin tarttolaisia ja päävalmentajan lisäksi rosterista puuttui muutama pelimies. He olivat saaneet tilalle Saarenmaalta pari vahvistusta, mutta ei heistä tuolla rosterilla ollut meidän haastajiksi kuin ensimmäisellä jaksolla, jonka he aloittivatkin huimalla heittopelillä vieden sen lukemin 24-18.”

”Toisella jaksolla puolustuksemme alkoi taas toimia ja hyökkäys kulkea. Veimme jakson 26–11 ja voitimme myös seuraavat jaksot. Loppulukemat olivat lopulta selkeästi eduksemme.”

22.1. Ura Basket – Taurage BS, Liettua 54–56

”Lauantai-illan huippuottelussa liettualaista Tauragea vastaan meillä oli panoksena turnauksen voitto. Ottelu oli kahden tasokkaan joukkueen välinen taistelu. Liettualaisten pelikovuus oli hitusen edellä, ja me emme ihan saaneet parastamme irti. Pelasimme ajoittain heikolla itseluottamuksella, mutta silti saimme pelin sisällä tehtyä hyviä nousuja takaisin peliin.”

”Ottelu eteni toisella puolikkaallaan vastustajan hienoisessa johtoasemassa. Meillä oli oma etsikkoaikamme kolmannen jakson lopulla, kun kolme pisteen heitolla pääsimme jo viiden pisteen johtoon. Vastustaja rankaisi kuitenkin heti kolkilla toisessa päässä ja karkumatkamme jäi piippuun.”

”Tasainen ottelu ratkesi lopulta meidän pariin huonoon puolustukseen, ja ero pääsi kasvamaan kuuden pisteen mittaiseksi. Ihan lopussa pääsimme vielä kahden pisteen päähän, mutta emme päässeet ottamaan viimeistä heittoa. Loppuluvut olivat siis ansaitusti Tauragelle 56–54.”

”Puolen tunnin murjottamisen jälkeen kypsyi päätös: Ensi kerralla olemme kovempia!”

23.1. Ura Basket – KK Astoria, Puola 75–30

”Viimeisessä ottelussamme panoksena oli edelleen koko turnauksen voitto. Eilinen niukka tappio oli jäänyt selvästi meitä kaivelemaan ja kentälle astelikin hyvin latautunut joukkueemme. Ottelu eteni alusta alkaen meidän komennossamme. Bydgoszczista kotoisin oleva vastustajamme yritti vielä roikkua mukana, mutta pienen pyristelyn jälkeen he putosivat täysin kyydistä. Toisella ja kolmannella jaksolla puolalaiset saivat kasaan yhteensä vain kahdeksan pistettä. Pelin jälkeen edessä oli nopea kamojen pakkaus, lounas ja kohti lentokenttää.”

”Gdanskin lentokentällä jokainen joukkueenjäsen seurasi todella tarkkaan kohtalomme ratkaissutta ottelua Taurage – Sopot. Ristiin pelaamista oli sen verran, että Sopotin voitolla voittaisimme turnauksen. Ottelu oli todella tiukka, mutta harmiksemme Sopotin viimeinen heitto meni ohi, ja näin Taurage kaappasi nenämme edestä turnausvoiton kahden pisteen korierolla…”

”Seuraavaksi me jatkamme kovaa harjoittelua, ja suuntaamme katseet tuleviin kotoisiin sarjapeleihin, joita riittääkin todella paljon. Seuraavaan EYBL-turnaukseen me matkaamme sitten maaliskuussa, jolloin pelipaikkana on Tallinna”, Antti kertaa lopuksi tulevaa ohjelmaa.

Ura Basket onnittelee nollaseiskoja mainiosta turnausmenestyksestä!

Yhteistyössä