Nollaseiskat Pietarissa

(7.11.2017) Nollaseiskojen poikajoukkueemme osallistui viime viikonvaihteessa Pietarissa kutsuturnaukseen. Seuraavassa päävalmentaja Antti Saarinen antaa reissuraportin.

”Reissuun lähdettiin yhdeksän pelaajan ja 11 aikuisen voimin perjantain aamujunalla. Helsingissä oli nopea vaihto Allegroon ja pian olimmekin jo Pietarissa. Järjestävän seuran henkilöt olivat kyltti kädessä odottamassa, nopea stoppi hotellille ja suunta kohti pelihallia”, Antti kertoo.

Ura Basket – CSKA Moskova 

”Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli legendaarinen CSKA Moskova. Pojat eivät paljon vanhoja meriittejä kumarrelleet ja latasivat nopeasti taululle 7-0 lukemat ja vastustajan kaverit ihmettelivät, mitä ovat nämä rohkeasti pelaavat jätkät. CSKA pääsi pelin edetessä paremmin peliin ja toisella jaksolla pääsivät jo tasoihin. Matsi eteni tasaisesti loppuun asti.”

”Harmiksemme lopulta moskovalaiset olivat vielä hiukan edellä vieden matsin seitsemällä pisteellä. Upea peli pojilta, emmekä todellakaan ole kaukana näistä 4 – 5 kertaa viikossa harjoittelevista vastustajista.”

”Toisessa pelissä vastaan tuli paikallisen seuran kolmosjoukkue, joka ei mitenkään pystynyt vastaamaan meidän pelitempoomme. Pojat pelasivat upeaa joukkuepeliä, ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Selkeä voitto meille.”

Väkinäinen lauantai

”Lauantaina ensimmäisessä ottelussa panoksena oli pääsy välieriin. Vastassa oli pietarilainen Kuphinsky. Oletusarvo edellisen päivän mukaan oli, että marssimme peruspelillä välieriin. Hankalan valmistautumisen vuoksi pelaamisemme oli väkinäistä, ja pystyimme kääntämään matsin eduksemme vasta vaikeimman kautta.”

”Välierä pelattiin moskovalaista Chekhovin joukkuetta vastaan. Chekhov pelasi todella kovaa, ja heillä turnauksen paras peli osui valitettavasti juuri meitä vastaan. Me emme saaneet parasta osaamistamme esiin. Chekhov eteni sunnuntain finaaliin ja me pronssipeliin.”

Pronssimitalit tuliaisina

”Illaksi joukkuejohtajamme teki hienoa työtä ja oli löytänyt todella hyvän gruusialaisen ravintolan hotellimme läheisyydestä. Täällä kaikki saivat syödä vatsansa täyteen maittavaa ruokaa. Nyt palautuminen lähti hyvin käyntiin ja sen sai tuta järjestävän seuran ykkösjoukkue Vasileostrovskaya sunnuntain pronssimatsissa.”

”Hallitsimme hyvätasoista peliä alusta lähtien, emmekä päästäneet vastustajaa uhkaamaan tosissaan voittoamme. Pojat pelasivat upeasti joukkueena. Varsinkin puolustuspäässä oli todella hyvää tekemistä. Hyökkäyspäässä pallo liikkui ja heitot upposivat hienosti pussin pohjalle. Pojille ansaitut pronssimitalit lukemin 29 – 17.”

Arvokasta kokemusta

”Kokonaisuutena reissu sujui todella upeasti. Pääsimme pelaamaan kovia matseja hyviä joukkueita vastaan. Tavoite on tulevaisuudessa päästä useammin pelaamaan näitä kansainvälisiä pelejä. Pojat oppivat paljon tällaisessa ympäristössä niin koripallollisesti kuin muutenkin.”

”Uskon, että matka antoi paljon myös vanhemmille, vaikka vapaa-aika olikin aika rajallista. Näimme kuitenkin muutamia kuuluisia Pietarin maamerkkejä. Iso kiitos joukkueen staffille ja kannattajille! Teitte tästä ikimuistoisen elämyksen. Ensi reissuun taas paljon kokeneempina”, Antti päättää.

Ura Basket onnittelee nollaseiskoja hienosta turnausmenestyksestä!

Yhteistyössä