Nollaseiskat SM-mitalipeleihin ykkössijalta

(26.3.2023) Ura -07 voittaa U16-runkosarjan ja pääsee siten aloittamaan mitalipelit huhtikuun puolivälissä kotiedun turvin. Asia varmistui jo ennen sarjan päätöskierrosta, kun joukkueemme peittosi lauantain ottelussaan Leppävaaran Pyrinnön.

25.3.2023 U16 SM-sarja: Ura Basket – LePy 111–49 (34–17, 35–9, 17–10, 25–13)

Lauantain ottelussa ero sarjan kärki- ja jumbojoukkueen välillä kävi nopeasti selväksi. Kovissa kansainvälisissä peleissä rutinoitunut kotijoukkueemme karkasi välittömästi omille teilleen, ja pitkällä tauolla johtomarginaali olikin jo yli 40 pistettä. Loppupeli taputeltiin sitten sopuisasti päätökseen.

Teddy Hopkins

Terell Hopkins oli tällä kertaa joukkueemme ykköstykki. Teddy latoi tilastoihin komeasti 27 pinnaa ja kahdeksan levyriä. Aina luotettavat Verneri Virtanen (12/8/5s) ja Benjamin Granström (21/13) säilyttivät korkean suoritustasonsa, kuten myös Lucas Kalliomäki (16/4/4s) ja Rasmus Laurila (15/4/7s/8r).

Vierasjoukkueen paras oli Olli Peltonen (16/10/4s).

Antin kommentit

Anttoni Ala-Nissilä

”Meillä oli lauantaina jälleen onnistujia laajalla rintamalla. Meidän pallottomien pelaajien liike ja hyvät yksilötaidot antavat jokaiselle mahdollisuuden tehdä onnistuneita valintoja”, päävalmentaja Antti Saarinen myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen.

Antti Saarinen

”Kuusi vuotta me olemme nyt tehneet yhdessä töitä ja kansainvälisiä pelejäkin on pelattu jo neljänä vuotena, joten rutiinitasomme alkaa olla aika korkealla.”

”Ensi lauantaina meillä on vielä runkosarjan viimeinen matsi Kotkassa. Sen jälkeen on kahden viikon harjoitustauko ja SM-välierät alkavat sitten lauantaina 15.4. todennäköisesti Helsingin NMKY:tä vastaan. Nämä ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli sarjan voittamiseen vaaditaan kaksi voittoa. Voittaja menee finaaleihin ja hävinnyt pronssiotteluun.”

”Torvet ja rummut vaan mukaan ja isolla joukolla meitä katsomoon kannustamaan”, Antti kehottaa lopuksi.

Yhteistyössä