Nollaysit hienosti hopealle Scania Cupissa

(18.4.2022) Ura-09 teki pääsiäisenä historiaa selviytymällä seuramme ensimmäisenä junnujoukkueena sarjansa loppuotteluun Södertäljen perinteikkäässä Scania Cupissa. AIK Basket Solnasta oli jännittävässä finaalissa niukasti meitä parempi.

Laadukas Scania Cup

Scania Cup on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1981 alkaen aina pääsiäisenä; ainoastaan koronakeväinä 2020 ja 2021 turnaus oli peruutettava. Scania Cupia on pidetty epävirallisena pohjoismaisten juniorijoukkueiden mestaruusturnauksena, johon pääsee mukaan ainoastaan kutsuttuna. Tänä vuonna turnaukseen osallistui 165 joukkuetta.

”Järjestelyt ovat tässä turnauksessa kyllä huippuluokkaa. Kaikki toimii ruokailuja, kuljetuksia, tulospalvelua ym. myöten loistavasti”, valmentaja Vesa Vuorinen kiittelee pelien päätyttyä.

”Pelillisesti me saimme kuusi erinomaista matsia ja mahtavasti kokemusta kansainvälisistä peleistä. Tämähän oli meille nyt ensimmäinen turnausreissu ulkomaille.”

Myönteistä huomiota

”Olen tosi ylpeä meidän joukkueestamme. Pojat käyttäytyivät tosi tyylikkäästi kentällä ja sen ulkopuolella. Kaikki toimivat ”ammattimaisesti” eli keskittyivät näin vieraissakin olosuhteissa hienosti vain olennaisiin juttuihin eli pelaamiseen, syömiseen ja lepäämiseen”, Vesku kehuu.

Ottelupalaveri

”Myös pelitapamme sai osakseen ihastusta muiden joukkueiden valmentajilta ja paljon kysymyksiä harjoittelustamme. Ja heittotaidossa olimme kyllä sarjamme muita joukkueita edellä.”

Jänniä matseja

”Monta tosi tasaista peliä meille tuli matkalla finaaliin. Pari matsia meni jatkoajallekin, mutta kääntyi kuitenkin eduksemme”, Vesa huokailee.

”Loppuottelu oli sitten kahden väsyneen joukkueen taistelua. Saimme peliin hyvän startin, mutta vastustaja hivuttautui sitten hieman edelle. Loppupuolella pääsimme vielä niukasti johtoonkin ja saimme ihan päätössekunnilla vielä jonkinlaisen heiton ilmaan, mutta ilman tulosta. Solnalaisille siis voitto kahdella pisteellä.”

Väinö Vuorinen valittiin sarjan All Stars-viisikkoon.

”Iso kiitos kuuluu joukkueemme vanhemmille, jotka erilaisilla tuotemyynneillä hankkivat tälle reissulle rahoituksen. Lisäksi saimme tukea kolmelta sponsorilta”, Vesa kiittää lopuksi.

Ura Basket ylpeänä onnittelee nollaysejä erinomaisesta turnausmenestyksestä!

https://scania.cups.nu/2022/result/team/31935830/matches

Yhteistyössä