Oliver ja Elias jatkavat edarissa, Max uutena mukaan

(6.9.2023) Edustusjoukkueen sopimustilanne on nyt paria nimeä vaille valmis. Ura Basket on solminut sopimukset viime kausilta tuttujen Oliver Räsäsen ja Elias Diaz Suomelan kanssa. Max Kozlov on siirtymässä uutena Uraan.

Turun NMKY:n kasvatti Oliver Räsänen (s. 2000) on edustanut Ura Basketia jo A-junnuista alkaen. Oliverille alkava kausi on jo viides miesten 1. divari B:ssä. Viime kaudella hän ennätti pelata vain 9 ottelua, sillä opinnot vei miehen vaihtoon Espanjan Valenciaan.

Päävalmentaja Jukka Valpola korostaa eritoten Räsäsen esimerkillistä työtä puolustuspäässä.

Kuva: Mike Jeskin.

– Oliver asettaa usein omalla tekemisellään joukkueen puolustusintesiteetille hyvät standardit. Hänen arvoansa joukkueelle korostaa se, että hän pystyy monipuolisesti puolustamaan useita eri pelipaikan pelaajia, kehuu Valpola.

Räsänen odottaa innolla alkavaa kautta.

– Viime kausi jäi omalta osaltani vaihdon takia lyhyeksi, joten motivaatiota riittää tulevalle kaudelle rutkasti. Toivon, että viime kaudella ollut hyvä joukkuehenki vain kasvaa tällä kaudella, ja että tulemme pelaamaan vauhdikasta ja viihdyttävää koripalloa, sanoo Oliver.

Niin ikään Namikassa korisoppinsa saanut Elias Diaz Suomela (s. 1999) jatkaa tulevalla kaudella Ura Basketissa, jossa kausi tulee olemaan miehen kolmas punapaidoissa. Elias on pelaaja, joka usein sytyttää niin joukkueensa, kuin myös yleisön vapauttavilla kaukoheitoillaan.

– Elias tuo joukkueeseen valtavan määrän taktista osaamista ja pelin ymmärrystä. Hänen kykynsä lukea peliä on todella arvokasta kentällä. Erittäin kilpailuhenkisenä pelaajana Elias tuo joukkueen harjoituksiin oikeanlaista kilpailua, valottaa Valpola.

Eliaksella on hyvät fiilikset joukkueesta.

– Varmasti näkyy katsomoonkin, että joukkueessa on hyvä henki. Kun lopullisesti saan kouluasiat kuntoon, niin saa paremmin keskitettyä koripalloon. Nyt kun kotipelit ovat tulevalla kaudella perjantaisin niin toivottavasti saadaan Uran omat junnut innostumaan ja kannustamaan omaa edustusjoukkuetta. Heille on hienoja suorituksia luvassa, josta voi ottaa mallia, innostaa Elias.

Uutena kasvona Uran edustusjoukkueessa tullaan näkemään Maksimillian Kozlov (s. 2001), hänkin Turun NMKY:n kasvatteja. Liki parimetrinen Max tuo urheilullisuutta ja kokoa joukkueeseen.

–  Max on täydellinen esimerkki siitä, minkä takia järjestämme kauden aluksi avoimia harjoituksia. Hän on kulkenut hieman tutkan ulkopuolella, ja on pelannut kovilla tehoilla alasarjoissa. Kesän aikana Max on tehnyt todella kovasti töitä ja nyt tuo työ palkitaan sopimuksella. Hän tulee varmasti yllättämään monet monipuolisuudellaan. Isoksi pelaajaksi hän käsittelee palloa hyvin, joka mahdollistaa sen, että hän pystyy lähes aina luomaan itselleen hyvä prosenttisen heiton.

Viimeksi Liedossa taitojaan näyttänyt Kozlov debytoi nyt käytännössä miesten pääsarjoissa, ja tekee sen hyvällä asenteella.

– Hyvät fiilikset, hienoa päästä uusien kundien kanssa pelaamaan. Olen kiitollinen mahdollisuudesta ja odotan innolla kauden alkua, kiittää Max.

Ura Basketin edustusjoukkue on nyt pari nimeä vajaa valmis. Sopimusuutisia on kuitenkin vielä tulossa ennen syyskuun preseason-kautta ja runkosarjan aloitusta 6. lokakuuta.

Ylin kuva: Hannu Tuominen.

Tagged under

Yhteistyössä