Otteluennakko: EBT vs Ura Basket

Tasaväkiset taistelukumppanit kohtaavat Espoossa

Ensi sunnuntaina vie otteluohjelma #MeidänJoukkueen Espooseen rakasta vihollistaan Espoo Basket Teamia vastaan. Joukkueet ovat taistelleet viimeisten kahden vuoden aikana tasapäisesti pisteistä ja pelit ovat yleensä päättyneet loppuhetken tiukkoihin muutaman pisteen eroihin.

Päävalmentajamme Valpolan Jukka on harjoittanut joukkuettaan hyvään peliin ja päällimmäisenä on mielessä Espoon runsaslukuisten vahvistusten kurissapito:
– EBT peli rakentuu vahvasti kolmen amerikkalaispelaajan varaan. Ottelu tulleekin kulminoitumaan siihen miten saamme herrat Gouch, Graham ja Cartharn pidettyä aisoissa. Alkukauden kahdessa pelissä hyvää tukea kolmikolle on lisäksi antanut ulottuva Baboucarr Ceesay. Suomalaisista pelaajista mielenkiintoisin on ehdottomasti Korisliigakokemustakin omaava Lauri Järvinen, joka on tehnyt paluun kentille muutaman kauden tauon jälkeen.

Vastustajan otteiden ohella on tietenkin oman joukkueen tekeminen tärkein voitonavain.
– Omassa pelaamisessa tärkeää tulee olemaan joukkuepuolustuksen tiiveys, jonka kautta pystymme paremmin pysymää lähellä tarkkakätistä takamieskaksikkoa (Cartharn, Gouch). Alkukauden ajan meillä on ollut haasteita palloscreen puolustuksemme kanssa, tämä pitää saada toimimaan EBT:ä vastaan.

Lisäksi Jukka haluaa Espoota vastaan onnistumisia hyökkäyspäässä:
– Hyökkäyspelissä meidän tulee hyödyntää meille suotuisat match upit, ja samalla on saatava hallittua ottelun tempoa. Näissä asiossa kun onnistumme, olemme varmasti lähellä voittoa.

ESC_6910

Luottavaisena ja tietoisena Espoo Basket Teamin vaarallisuudesta on myös vankka sentterimme Teemu Ritanotko:
– Espoon joukkue pelaa aika lailla samalla kokoonpanolla kuin viime kaudellakin. Jo useamman kauden EBT:ssä paininut kokenut Justice Graham ja hyvin korille ajava laituri Joshua Gouch ovat joukkueen kulmakivet. Viimeisin lisäys ison meren takaa, takamies Darian Cartharn pitää myös ottaa huomioon (viime pelissä Raholaa vastaan 46p).

Omaan ja #MeidänJoukkueen peliin ei ”Ritis” ole vielä tyytyväinen:
– Alkukausi on aina meiltä ollut hiukan tahmeaa, tarvitsee vaan nopeasti saada kone lämpimäksi, karsia pois turhat menetykset ja pelata omaa peliämme. Maalatulla alueella meillä on tulevassa pelissä koko-ylivoima, jota pitää päästä hyödyntämään. Takakentältämme löytyy tällä kaudella vielä enemmän heittouhkaa ja kokemusta Korisliigasta, joka näkyy mm. pelin kontrolloinnin ja puolustuspään työskentelyn muodossa. Joka tapauksessa hyvä matsi tiedossa!

Tilastojen valossa viime kauden Espoo-peleissä pallo menetettiin liki 25 kertaa molemmissa peleissä ja kuitenkin kotivoitto saatiin saaliiksi. Nyt lähdetään viimekauden trilleriin päättynyttä viiden pisteen vierastappiota kuittamaan: vielä 12 sekuntia ennen loppua oltiin pisteen päässä, päästiin yrittämään kahteenkin kertaan kolmosta, mutta pallon tavoittelusta tulleiden vapaaheittojen kautta päädyttiin tuohon viiden pisteen tappioon. Mutta nyt vahvasti ulkomaalaisvahvistuksin pelaava Espoo kaatuu! Ottelu on seurattavissa Koripalloliiton tulosseurannan kautta ja se alkaa sunnuntaina klo 17.00.

Yhteistyössä