Otteluennakko: Hyvinkään Ponteva vs. Ura Basket

Vierasottelupainotteinen helmikuu jatkuu ottelulla Hyvinkäällä paikallista Pontevaa vastaan tulevana sunnuntaina klo 17.00 Martinhallissa. Reissuun lähdetään jatkamaan hyvien vieraspelien sarjaa. Näin Tapa luonnehtii tulevaa pistetaistelua:
”HyPo on edellisen vastustajamme KaU:n tyyppinen. Heillä on hyvät takamiehet Mikko Jämsän sekä kelpo laiturit Toni Hongan ja Ilkka Blomqvistin johdolla. Korin alla olemme numeroa heidän korinaluspelaajiaan suurempia, joten maalattu alue pitää olla meidän!”

Tulevaa vastustajaa miettiessään Tapa myös vaipuu kultaisten muistojen joukkoon:
”Mielenkiintoinen pelaaja on myös kokenut Timo Turunen, joka pelasi jo kultaisella -90 luvulla SM-sarjaa, kun itsekin siellä tuli tahkottua.”

Palattuaan taas tulevan pelin mietintään on päävalmentajan varoitus paikallaan: ”Voitimme HyPon syksyllä kohtuullisen helposti 11 pisteellä, mutta nyt he taistelevat sarjapaikastaan ja tämä peli alkaa olla viimeisiä oljenkorsia, joten helppoa iltapuhdetta ei ole tulossa.”

Ritis

Pelaajahaastattelu kohdistuu tällä kertaa alakertamme vankkaan puolustajaan ”Ritikseen”, Teemu Ritanotkoon, joka on taas pienen sairastelun jälkeen täydessä iskussa niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Lahti- ja Karkkila-otteluissa käsiin tarttui yhteensä 33 levypalloa ja sairastelusta huolimatta hän on divarimme viidenneksi paras levypallojen kahmija. Näin Teemu:
”Joukkueessa on edelleen melko paljon pelaajia kipeänä, toivottavasti paranevat peliin. Viimeksi tuli voitto HyPosta Monnarilla ja voittoa lähdetään taas hakemaan. HyPo on melko nuori joukkue vahvistettuna muutamalla kokeneemmalla pelurilla. Peliä varmasti helpottaisi jos heti alussa pääsisimme samanlaiseen flow-tilaan kuin viime sunnuntain toisella puoliajalla.”

Voiton avaimina Ritis pitää samoja perusjuttuja, jolla onnistuttiin viime kotipelissä:
”Pelisuunnitelma pysynee melko lailla samana, hyödynnetään koko-ylivoimaa korin alla ja yritetään välttää turhia menetyksiä. Viimeksi meitä vastaan pisteitä nakuttivat Jämsä-Honka-Blomqvist – kolmikko ja nämä herrat otetaan varmasti silmätikuiksi tällä kertaa. Omaa peliä ajatellen olisi hyvä jos saisi tason pidettyä samana kuin Karkkilaa vastaan.”

Pelin kulkua, kuten muitakin divari-pelejä voi seurata www.basket.fi –sivustolta ”Live games” –osiosta.

P.S. Seuraava kotipeli on sunnuntaina 21.2.2016 klo 17.00 Turun Namikaa vastaan. Laittakaas kalenteriin, jotta muistatte tulla ajoissa Monnarille niin saatte istumapaikan!

Yhteistyökumppanit