Otteluennakko: Lahti Basketball vs Ura Basket

Seuraava sunnuntain vieraspeli Lahtea vastaan aloittaa uuden härkäviikon, kun myös ensi viikon torstaille on vieraspeli tiedossa. Helmikuussa reissataan eli neljä peliä on tuolloin vieraskentällä, vain kaksi kotona.

Sunnuntaina matkataan vahvan syksyn pelannutta Lahtea vastaan. Näin Tapa kertoo ennakkoasetelmista:
”Hyvin mennyt alkuvuosi antaa hyvät lähtökohdat peliin. Voimme mennä paineettomasti haastamaan sarjan kärkijoukkuetta ja samalla kohdata heidän uudistunut rosterinsa, sillä mukana on heidän uusi jenkkitakuri Deonta Stocks, jota vastaan joudumme lähtemään ilman ennakkotietoja. Lisäksi huhujen mukaan vähän aikaa loukkaantumisen takia huilannut Vesa Mäkäläinen pitäisi olla mukana.”

Edessä siis haastava ottelu, jonka asetelmat saattavat vielä muuttua molemmillakin:
”Suomessa riehuva flunssaepidemia saattaa pudotella pelaajia viikon varrella, mutta toivottavasti siitä ei tule ottelun ratkaisua”, Tapa aprikoi.

Roope

Pelaajahaastattelussa tänään Roope Tammi, joka on loukkaantumisensa aikana tehnyt kovasti töitä paluun mahdollistamiseksi ja kunnon ylläpitämiseksi. Roope on osoittautunut oivaksi vahvistukseksi joukkueelle mm. nopeutensa ja hyvän puolustustaitonsa puolesta. Näin Roope tulevasta koitoksesta:
”Lahti on tällä hetkellä vahvasti menossa kohti kevään pudotuspelejä ja suuri syy joukkueen yleisen tasaisuuden lisäksi on Vesa Mäkäläinen. Kaverilla on kova kokemus ”suuremmilta kentiltä” ja Lahden nuorukaiset ovat varmasti hyötyneet Mäkäläisen johtajuudesta. Lahti on hävinnyt viimeiset kaksi otteluaan, mutta tulee varmasti kotipeliinsä melkoisella intensiteetillä. Lisäksi joukkueen vahvuuteen liittynyt jenkki Deonta Stocks pelaa ensimmäisen pelinsä Lahden väreissä joka varmasti tuo lisää varmuutta heidän takakentälleen.”

Voittomahdollisuuksista ja omasta roolistaan Roope toteaa:
”Avainsanana on meidän kannaltamme levypallopelin hallitseminen, sillä vastakkain kohtaavat kaksi hyvää levypallojoukkuetta, joten irtopallot on saatava varmistettua. Myös menetysten lukumäärä on pidettävä inhimillisenä sekä viime peleissä hyvään rytmiin päässyt joukkuepuolustus tuo meille varmasti mahdollisuuksia juosta nopeita hyökkäyksiä, jotka on ehdottomasti hyödynnettävä. Itse pyrin tekemään vastustajan pelinteon mahdollisimman hankalaksi ja sitä kautta yritän luoda joukkueelle helppoja koreja. Kolhuja säästelemättä.”

Lahtihan vielä viime kaudella pelasi Korisliigaa ja hakiessaan pelioikeutta 1. divariin joutui luopumaan monesta pelaajasta. Mm. Ojala, Alanen ja Henttonen siirtyivät Loimaalle, mutta Lahdella on aina ollut myös hyvä juniorityö ja nykyjoukkueesta löytyy hyvä sekoitus kokemusta liigasta ja maajoukkueista sekä nuoruutta ihan Suomen kärkijunioreiden osalta. Mm. Jimi Koskisella on usean vuoden kokemus Korisliigan osalta.

Yhteistyössä