Otteluennakko: Loppuviikon tiukat taistelut

Marraskuun alun otteluruuhka huipentuu kahteen loppuviikon peliin.

Torstai-iltana #MeidänJoukkue kohtaa Tampereella Pyrinnön II–joukkueen, ja lauantaina illansuussa saamme kotiluolaamme Littoisten Monitoimitalolle vieraaksi samoin Korisliigajoukkueen II-joukkueen kun Korikouvot tulee taistelemaan sarjapisteistä.  Kummankaan joukkueen lopullisesta kokoonpanosta ei ole aivan täyttä tietoa, koska molempien joukkueiden liigajengillä on pelit niin keskiviikkona kuin perjantainakin.

Torstaina vastassa liigalegenda

Päävalmentajamme Kristian Palotien puheista kuuluu selvä arvostus molempia vastustajia vastaan. Ja onhan Pyrintö kotonaan ja Korikouvot vieraissa onnistuneet alkukaudella suhteellisen hyvin.

– Pyrinnön osalta on nostettava esiin Damon Williams, yksi kaikkien aikojen parhaimmista pitkän uran Korisliigassa pelannut legenda (13 kautta liigassa, 580 ottelua).  Hänen kokemuksensa on Pyrinnön joukkueelle tärkeässä roolissa. Eikä pidä unohtaa nopeita hyvin heittäviä nuoria. Tampereen pelin voitosta lähdetään taistelemaan nyt ajankohtaisin asein: puolustuksemme onnistuminen tulee ratkaisemaan pelin.

#8 Ville Hänninen

Kokenut takamiehemme Ville Hänninen teki keväällä seuramme kanssa 3+1 vuoden sopimuksen.  Ville odottaa mielenkiinnolla loppuviikon pelejä.  Viime viikonlopun JBA-pelissä Ville sai nostettua tehojaan viime kauden tasolle ja haastoi aktiivisesti vastustajan puolustusta ajoillaan, ollen Jyväskylä-pelin yksi onnistujista.

– Pyrinnössä ei nykykokoonpanossa ole kovinkaan paljon tuttuja pelaajia, mutta sen tiedän että Damon Williams tulee asettamaan puolustuksellemme mielenkiintoisen haasteen. JBA-pelissä saatiin jo puolustusta kehitettyä ja uskon että loppuviikon peleissä pystymme edelleen parantamaan. Kun saadaan juuri puolustusta muutama askel parannettua niin pystymme parhaiten haastamaan Pyrinnön kotikentällään.

Kotipelin vieraaksi saapuu nuori ja nälkäinen joukkue

Kotipeli Korikouvoja vastaan tulee olemaan joukkueellemme haaste. Korikouvot on todellinen kehitysjoukkue, johon täksi kaudeksi on muun muassa Kotkasta siirtynyt lupaavia nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja. Korikouvoissa Kristian tunnistaa hyvän joukkueen piirteet.

– Vaikka joukkueen materiaali ei ole kovin laaja on se hyvin roolitettu ja jokaiselle pelipaikalle löytyy hyvä nälkäinen pelaaja. Korikouvojen nuoret lupaukset harjoittelevat Korisliigajoukkueen kanssa ja heidän osaltaan panostetaan erityisesti henkilökohtaisen taidon kehittämiseen.

Korikouvot on Villelle tuttu joukkue.

– Korikouvoissa on paljon potentiaalisia tulevaisuuden Korisliiga-pelaajia.  He ovat taitavia ja heitä vastaan meidän pitää onnistua niin 1v1 kuin joukkuepuolustamisessakin. Omaan alkukauteen Ville ei ole kovin tyytyväinen.

– Vasta nyt parin viime viikon aikana on heitot harjoituksissa alkaneet tuntua hyviltä.  Koko ajan olen päässyt paremmin sisään peliin ja sitä kautta kun luottamus itseen kasvaa niin tulostakin rupeaa tulemaan myös hyökkäyspäässä. Ville on erittäin tyytyväinen omaan joukkueeseen ja uusiin pelikavereihin.

– Meillä on nyt kasassa hyvä joukkue, jossa paljon hienoja pelaajia. Tasapaino pelaamiseen on löytymässä kun entistäkin paremmin opimme tuntemaan toisiamme.  Tällä joukkueella on huima potentiaali saada aikaan hieno kausi.  Meillä on hyvä henki ja joukkueessa käydään avointa keskustelua Kristianin johdolla.

Lauantai illansuun kohtaaminen Korikouvojen kanssa on lukujen ja tilastojen valossa mielenkiintoinen: peräti kuusi Korikouvojen pelaajaa on pelannut Korisliigaa ja nelikko Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Teemu Knihtinen ja Severi Kaukiainen omaa jopa enemmän nuorisomaajoukkuekokemusta kuin HBA:n pelaajisto keskimäärin. Heistä muutama on jo tällä kaudella Korisliiga-läpimurron kintaalla. 

Oma joukkueemme on taas päässyt harjoittelemaan hyvin ja odottaa innolla loppu viikon molempia otteluita.  Varmaa on, että taas on koossa JBA-ottelun tavoin loistavat ainekset todelliseen loppuviikon huipennukseen.

Torstain peliä voit seurata tuttuun tapaan Fanseatin välityksellä.

Tervetuloa lauantaina 11.11.2017 klo 17 Littoisten Monitoimitalolle kannustamaan #MeidänJoukkueemme hyvään taisteluun ja arvokkaaseen voittoon!

Yhteistyössä