Otteluennakko: Namika Lappeenranta vs Ura Basket

Työntäyteinen tammikuu jatkuu ensi sunnuntaina 17.1.2016 vierasottelulla Lappeenrannassa. Alkukaudella kun pelattiin kotiotteluja oikein urakalla niin nyt on ”takaisinmaksun aika”, eli kevään peleistä kaksi kolmasosaa on vieraspelejä ja eniten matkakilometrejä tulee tammikuussa. Lappeenrantaa kohti lähdetään jo aamupimeän aikoihin.

Ohessa päävalmentajamme aatoksia seuraavasta koitoksesta:
”Edessä kauden toinen pitkä pelimatka ja se tehdään Lappeenrantaan. Kalavelkojen maksun aika on koittanut”, Tapa kiteyttää pelin asetelmia.

Samalla hän myös varoittaa siitä, ettei sorruta asenneongelmiin:
”Kaarinassa Visa Tarjanne kuritti meitä peräti 42 pisteellä ja kaatoi meidät lähes yksinään. Toinen joukkueen silloinen tärkeä palanen, Reginald Bratton pelaa nykyisin Ukissa, joten tärkein match up on juuri Tarjanne. Odotettavissa on paikkapuolustusta, jota Lappeenranta on pelannut paljon viime peleissä. Toivottavasti alkuvuoden hyvä vire kantaa myös kaakonkulman reissun. Hyvällä omalla pelillä Lappeenranta kaatuu!”

Fore

Ennakkoasetelmia tulevaan peliin pohtii myös Joona Forsström, joka aloitti kevätkauden vahvalla suorituksella runsas viikko sitten onnistuen heittopelissäänkin hyvin lukemin. Näin ”Fore”:
”Lappeenrannalla on hyvä joukkue ja sellainen pelaaja mikä pitäis pysäyttää on Visa Tarjanne. Viimeksi Kaarinassa hän upotti meidät  42 pisteellään. Omaan peliin tulee vauhtia, kun jalat on taas paremmassa kunnossa ja hyvin mielin lähdetään kaatamaan Lappeenrantaa.”

Tapan ja Foren mainitsema Visa Tarjanne on Hongan kasvatteja ja opiskelee Lappeenrannan teknisessä yliopistossa. Juuri Kaarinassa Visa onnistui koko ykkös-divariuransa korkeimmin pistein. Aikanaan juniorisarjoista hänellä on mm 3 kultaista ja ja hopeista SM-mitalia. Tilastojen perusteella Visa onnistuu selvästi paremmin aina ollessaan oikealla puolella kenttää. Ei pidä unohtaa kuitenkaan myöskään Aleksi Koskisen eikä Otto Markkasen vaarallisuutta tulevassa pelissä.

Yhteistyössä