Otteluennakko: Perjantaina tuplasti tarmoa kentällä!

#MeidänJoukkueen seuraava vastus Monnarilla on Porvoon Tarmo. Viimeisen kahden pelin jälkeen voi vain todeta, että ensi perjantaina on kentällä kaksinkertaisesti tarmoa, sen verran hyvin on joukkueemme peli sujunut!

Porvoon Tarmo on perinteinen pitkän linjan korisjoukkue, jolla on ollut matkallaan niin ylä- kuin alamäkiä. Kuluvaan kauteen on panostettu muodostamalla joukkue nuorista ja nälkäisistä pelaajista. Vaikka Tarmon sarjasijoitus ei ole kovin kummoinen on se jo kyennyt haastamaan muun muassa Lahden ja Oulun tasaväkiseen vääntöön sarjapisteistä. #MeidänJoukkueemme on myös nyt iskussa, jota nyt jos koskaan kelpaa tulla katsomoon todistamaan edarimme peliä. Viimeisin peli kotikentällämme oli todella vahva esitys – taisi olla parhaita pelejämme moneen vuoteen!

Päävalmentajamme Kristian Palotie on vakuuttunut Porvoon rosterin sisältämästä nuoresta lahjakkuudesta, pelaajista joista moni tulee tulevaisuudessa nousemaan vähintään liigatasolle. Erityisesti Kristian haluaa tuoda esiin superlahjakkaan Michael Besselinkin.

– Besselink on todellinen talentti, joka tällä kehityskaarella tulee nousemaan huippupelaajaksi. Puolustuksessa ei pidä yhtään löysätä, jottei hän pääse onnistumisten kautta kuumaksi pelaajaksi.

Tulevan pelin suunnittelussa ei voida rakentaa pelikuvioita pelkästään Besselinkin pysäyttämiseen, sillä Tarmosta löytyy myös muita lupaavia nuoria pelaajia. Krisu jatkaa:

– Kaikessa tekemisessämme on huomioitava myös muiden lahjakkaiden pelaajien pysäyttäminen. Toisen polven korispelaaja Joona Tuomala, Gummerusten veljesten Juho, ja viime vuonna valmennuksessani ollut Elias Lahdensuu tulevat aiheuttamaan paljon päänvaivaa ennen kuin voitto on taskussamme.

Harjoituksissa on takana hieman rikkonainen viikko, mutta tuttu teema on ollut pääosassa edelleen harjoituksissa.

– Olemme edelleen panostaneet puolustuksemme vahvistamiseen ja joidenkin täydentävien asioiden läpikäymiseen. Loppuviikolla ehdimme mahdollisesti vielä käymään läpi ajoituksellisia ja tilankäyttöasioita hyökkäyksestä. Riku on alustavasti myös mukana perjantaina!

Kapteeni Aaltoselta riittää kehuja joukkueelle

#17 Eero Aaltonen

Pelaajahaastattelussa on tällä kertaa vahva taistelijamme, joukkueen kapteenin tehtäviä hoitava Eero Aaltonen. Kapteeni Aaltonen on mies, joka jättää aina kaiken kentälle. Opiskelupaineet ovat hieman häirinneet Eeron syksyä, ja pääsy harjoituksiin on jonkun verran rajoittunut. Totuttuihin tilastollisiin suorituksiin ei Eero ole tästä syystä vielä yltänyt.

Puolustuksen spesiaalimiehenä on asenne aina 110 %, ja omalla esimerkillään Eero piiskaa omaa joukkuettaan parempiin suorituksiin niin kentällä kuin sen laidallakin. Kapu on tyytyväinen oman joukkueen kehittymiseen ja viimeisten pelien edistymiseen.

– Puolustuksemme on kehittynyt isoin askelin, mutta vielä on duunia edessä jotta oman joukkueemme identiteetti syntyy ja kirkastuu kaikille. Punainen lanka on löytynyt tekemiseen!

– Puolustus on aina ollut se mun juttuni, pohtii Aaltonen omaa rooliaan joukkueessa. Tämän kauden aikana ovat opintojen viimeistelyt vieneet aikaa ja häirinneet täysipainoista harjoittelua. On hienoa pelata joukkueessa, jossa on vankkaa osaamista ja henkistä valmiutta käydä keskustelua – näin etenkin Pyryn, Eero S:n, Aleksin ja Villen kanssa. Samalla varmasti joukkueen nuorempi kaarti kehittyy. Se kehitystyö onkin meidän kokeneempien pelaajien vastuulla, toteaa Eero.

– Tulevan vastustajan kokoonpano on voimakkaasti muuttunut ja paljon tuttuja pelaajia ei sieltä löydy. Vastustajana Porvoo on kuitenkin aina erilainen kuin muut joukkueet, joukkueella on oma tapansa pelata, tietää Aaltonen.

Tilastojen pohjalta ennustettua

Porvoon Tarmon tilastoja ja alkukauden onnistumisia yhteen vedettäessä huomio kiinnittyy tietenkin Kristianin mainitsemiin pelaajiin, ja ennen kaikkea Michael Besselinkiin. Hän kaikesta päätellen säästää itseään Kanadan maajoukkueelle, koska ei ole pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa. Tämä 18-vuotias lahjakkuus on onnistuessaan vaikea vastus mille tahansa joukkueelle, onhan hän onnistunut tällä kaudella jo 40 pisteen koritehtailuun Oulua vastaan. Kaiken lisäksi Besselink on pelaaja, joka pelaa pääsääntöisesti paremmin vieraskentällä.

Täksi kaudeksi Tarmoon siirtynyt kotkalaistaustainen Joona Tuomala on legendaarisen Jarkko Tuomalan jälkikasvua. Joona on monipuolinen pelaaja, joka onnistuessaan hätistelee tupla-tupla tilastoja, kuten myös Tapiolan Hongasta siirtynyt Juho Gummerus. Besselink, Tuomala ja Lahdensuu omaavat myös hyvän ja vaarallisen heittotaidon.

Molemmat joukkueet ovat saaneet hyvin riistettyä palloja, mutta ovat sen myös menettäneet luvattoman monta kertaa. Heittoprosenteissa ja levypalloissa olemme edellä. Otteluhistoriasta kohtaamisia löytyy yhteensä yhdeksän. Tarmo on ollut Ura Basketille aina vaikea vastus, tosin joukkueet eivät ole kohdanneet liki viiteen vuoteen. Asenteen pitää olla kohdallaan pelin alkuhetkistä alkaen. Nyt on siis aika ottaa ensimmäinen voitto Tarmosta!

Tervetuloa Monnarille kannustamaan omaa joukkuettamme voittoon, ja nauttimaan hyvästä koripalloviihteestä!

Ura Basket – Porvoon Tarmo
Littoisten Monitoimitalo
pe 24.11.2017 klo 18.30
> Osta liput kätevästi ennakkoon ZUPticket-palvelusta

Yhteistyössä