Otteluennakko: Tapiolan Honka vs. Ura Basket

Löytyykö #MeidänJoukkueen vahvalle kevätkunnolle pysäyttäjä?

Juuri edellisen ottelun päätyttyä – kaadettiin Rahola perjantai-illan taistelussa komeasti 20 pisteellä pelaamalla yksi kauden parhaista peleistämme – on taas aika jo virittäytyä seuraavaan peliin, sunnuntaiseen vierasotteluun Tapiolan Honkaa vastaan.

Päävalmentajamme on jo kääntänyt ajatuksensa kauden toiseksi viimeiseen peliin, sarjajohtajan kohtaamiseen vieraskentällä Espoossa. Samalla Tapa puntaroi jo koko kauden pelaamista:
”Vahvassa myötäisessä seilataan – kuuden ottelun voittoputki takana ja vuoden 2016 saldo 10-3. Jos oltaisiin pelattu tällä tahdilla koko kausi, pelimme jatkuisivat runkosarjan jälkeen playoff peleillä. Toisaalta nyt on kiva kiusata ja haastaa ylempänä olevia. Sarjakärki Honka on hyvä mittari siitä, olisiko meillä ollut mahdollisuuksia pudotuspeleissä.”

Vaikka Honka on johtanut sarjaa koko kauden ei senkään tilanne ole vielä kirkossa kuulutettu:
”Honka tarvitsee vielä yhden voiton jäljellä olevista kahdesta pelistä varmistaakseen runkosarjan voiton. Hieno asetelma meidän kannalta lähteä pelaamaan kenties kauden parhaan esityksen jälkeen tätä kautta dominoinutta joukkuetta vastaan.”

Mikä sitten on saanut Hongan menestymään noin hyvin sarjassa? Näin Tapa perustelee Hongan menestystä:
”Hongan puolustus on rautaa – vastustaja on tehnyt heidän koriinsa alle 65 pistettä. Merkattuja pelaajia on joukkue täynnä, etunenässä kokeneet Jouko Järvinen, Vanjoen veljekset ja Tero Laitinen. Nuoremmasta kaartista esimerkiksi Lasse Gummerusta ei kannata jättää vapaaksi viivalle.”

Joka tapauksessa nyt on tarkoitus nauttia koko kauden tehdystä työstä harjoituksissa:
”Tavoitteena on jatkaa vapautunutta peliä, pitää hauskaa ja laittaa kynsin hampain hanttiin sarjajohtajalle!”

tuomas

Pelaajien osalta tulevaa peliä puntaroi kovassa fyysisessä kunnossa oleva Tuomas ”Jake” Jarhio, jonka kautta ja keskittymistä peliin meneillään oleva armeijan suorittaminen on hieman häirinnyt. Hyvin Jake on myös armeijan koittelemuksista joukkueelle whatsappin kautta raportoinut ja pitänyt hyvää joukkuehuumoria yllä. Näin Tuomas sunnuntain pelistä:
”Honka on todella tasainen joukkue täynnä nuoruuden intoa sekä iän tuomaa kokemusta. Tärkein avain voittoon on menetysten pitäminen kurissa. Honka puolustaa todella aggressiivisesti, mutta meidän pitää kääntää se eduksemme. Puolustuksessa erityisesti entiset korisliigamiehet on saatava kuriin. Koko ajan pitää olla kova sähinä päällä, mutta pitää muistaa myös käyttää päätä ja pelata joukkueena molemmissa päissä.”

Tilastojen ja edellisen pelin osalta voidaankin todeta että olemme usein pelanneet Honkaa vastaan hyvän pelin, näin syksylläkin kun kotivoitto oli lähellä ja antauduimme vasta viimeisen jakson lopussa 4 pisteellä. Peli oli hyvin tasainen, pidimme hyvin huolta pallosta, puolustimme hyvin ja heittoprosentit olivat molemmilla suunnilleen samoja. Tilastojen perusteella hävisimme siihen että Honka kävi hakemassa ahnaasti 17 hyökkäyslevypalloa puolustuksemme keskeltä. Hongan pelaajistosta yllämainittujen lisäksi toinen 2 metrisistä Gummeruksen veljeksistä (Lasse) sekä Topi Halme pommittavat myös 40 % tarkkuudella kaarelta kolmosia. Tapan mainitsema Järvisen Jouko, takamies, on muuten ollut ykkönen Hongan levyreissä ja hyökkäyslevyreissä etenkin. Lisäksi hän on ahkerin kakkosten paukuttaja ja syöttäjä.

Ottelu alkaa sunnuntaina 6.3. klo 17.00 Tapiolan urheiluhallilla. Ja otteluahan voi seurata basket.fi –sivuston ”Live games” –osiosta!

Yhteistyössä