Otteluennakko: Ura Basket vs HNMKY

PAIKALLISOTTELUSTA SEURAAVAAN KOITOKSEEN!

Tiukan paikallispelin tunnelman vasta vaimentuessa on aika jatkaa #MeidänJoukkueen tiukkaa 4 ottelun pituista, 10 päivää kestävää kevään avaus- ottelusarjaa suuntaamalla katseet sunnuntaihin, jolloin Helsingin NMKY saapuu kotiluolaamme.

Päävalmentajamme Valpolan Jukan ajatukset ovat käännetty seuraavaan vaiheeseen, hyvää koripalloa pelaavan Helsingin NMKY:n kohtaamiseen. Kevään avaava otteluputki ei mahdollista isojen asioiden käsittelyä tai merkittäviä muutoksia, enemmänkin on kyse joukkueen tahtotilan ja latauksen ylläpitämisestä. Näin Jukka seuraavasta vastustajastamme:

– Helsingin NMKY on hyvä joukkue, joka pelaa pelaa kovaa, ärsyttävää koripalloa.  Hyökkäys on liikkuvaa ja joukkueesta löytyy paljon pelaajia, jotka voivat nousta ratkaisijan rooliin. Erityisesti nostaisin esille Namikan peliä pyörittävän Tuure Takalan.

Vastustajan tekemisiä tärkeämpää on tietenkin aina oman joukkueen pelaamisen  onnistuminen:

– Tällä hetkellä Aaltosen Eeroa ja Latvalan Santeria paikkaamaan hienosti tulleen Jermaine Watsonin mukaan tulo monipuolistaa peliämme ja tietenkin paikkaa kahden avainpelaajan poissaoloa. Jermaine on hyvä 1 vastaan 1 peleissä ja korille ajaessaan pystyy viimeistelemään hyvin, Kristika pelissä jopa ”Ässä” Sandbergia vastaan.  Jermainen sisäänajo joukkueeseen jatkuu, mutta toistaiseksi pelaamme varmaankin yksinkertaista, suoraviivaista koripalloa. Valmistautumisaika seuraavaan peliin kun on minimaalinen.

Kristika –pelistä flunssan takia syrjässä ollut Airenteen Joona tuntee myös hyvin Helsingin NMKY:n joukkueen, siinä pelaa myös useita A-poikien SM-sarjaa tahkoavia pelaajia:

– Vastassa nuori ja erittäin tasaisen rosterin omaava joukkue. Joukkueesta löytyy niin hyviä heittäjiä kuin myös vahvoja korille ajajia. Erityisen tarkkana täytyy olla heidän pisteykkösensä, Jyri Eboreimen, kanssa.

– Meidän täytyy luottaa omaan peliimme, vaikka haasteita tuottaa edelleen Santerin ja Eeron poissaolot, pelata joukkueena ja ennen kaikkea pitää puolustuspää kunnossa.  Jermaine on loistava pelaaja ja sopii erinomaisesti joukkueeseemme. Hän varmasti tulee isossa roolissa tiellä kohti kevään playoff-otteluita.

Sunnuntaisesta pelistä ei tule helppoa. Tilastojen kannalta viime kauden osalta pystyimme tiukkojen pelien jälkeen saavuttamaan vain vierasvoiton,  sillä vastaavassa kotipelissä tammikuussa HNMKY kävi ryöstämässä pisteet kotiluolastamme Jukan mainitseman Tuure Takalan ja Aleksi Kantosen heilutellessa tahtipuikkoja. HNMKY käytti hyvin rosteriaan hyväksi, 5 pelaajan päästessä kaksinumeroiselle pisteluvulle. Syksyllä Helsingissä, kuten viime kaudellakin kävimme vastaavasti noutamassa pisteet heidän kotisalistaan. Tämän kauden peleissään on heistä onnistuneet yllä mainittujen Eboreimen ja Takalan lisäksi hyvin Otso Laakkonen ja meitä vastaan viime kaudella parhaan pelinsä pelannut Petteri Ruutiainen. Hän on myös HNMKY:n viime peleissä onnistunut tuplatuplan saavuttamaan! Edessä varmasti mielenkiintoinen ottelu, jonka ratkaisijaksi voi hyvän päivän osuessa nousta myös joku heidän vahvasta A-juniorikaartistaan.

Ottelu pelataan Littoisten Monitoimitalolla sunnuntaina 15.1.2017 klo 17.00. Tervetuloa tukemaan ja kannustamaan joukkueemme voittoon!

Yhteistyössä