Otteluennakko: Ura Basket vs Kristika Turku

Kevätkausi käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla!

Kevätkausi alkaa kovalla kotiottelulla ja ensimmäiset neljä vastustajaa tulevat vastaan 10 päivän sisällä – kausi alkuun tosi vaativasti. Ensimmäisenä kotiotteluna on tulossa uusinta syksyn paikallistaistelusta, #MeidänJoukkueemme saa vastaansa rakkaan, tutun Kristikan, jonka vuoro on tulla kotiluolaamme, loistavan kotiyleisömme eteen taistelemaan sarjapisteistä. Oletettavasti tästä kohtaamisesta tulee syksyn koitosta vieläkin kovempi kamppailu sarjapisteistä ja asetelmista kevään playoff-otteluihin.

#MeidänJoukkueen päävalmentaja Jukka Valpola odottaa mietteliäänä uusintaa syksyn trilleristä, jossa joukkueemme ei saanut täysin parasta irti itsestään:

– Joulutauon jälkeen on mukava ottaa uusinta tuosta kärkijoukkueiden kohtaamisesta. Viime pelissä ei onnistuttu kolmosten kanssa normaalisti ja levypallopelissä tapahtui täydellinen romahdus verrattuna normaaliin levypallosaaliiseen.

Viimeksi yhdeksi ratkaisijaksi nousi syksyn parhaalla pelillään niin pisteiden kuin myös levypallojen osalta Ville Salli:

– Salli tiedettiin pelimieheksi ja tiedetään että Kristikalta löytyy hyvinkin 5-6 pelaajaa,  joista kuka tahansa voi nousta pelin ratkaisijaksi.

Joukkueen latautuminen uuteen kohtaamiseen on tärkeää ja ihmelääkkeitä ei tarvita:

– Pienet asiat pelissä, syksyn kohtaamisen hyvien asioiden säilyttäminen,  hermokontrolli ja halu voittaa levypallotaistelut tullee ratkaisemaan torstaina! Voitto pystytään ottamaan pelaamalla omalla tasollamme!

Kaiken saavuttamisen arvoisen Korisliigan taisteluissa saavuttanut, kokenut, liki 600 pääsarjaottelun konkari Samu Kaaresvirta odottaa myös revanssia Kristikasta:

– Rakas paikallisvastustaja tuo tullessaan heti kevätkauden alkuun kauden toisen paikallispelin. Tuttujen joukkueiden kohtaamiseen sisältyy aina erityinen lataus. Pelaajat ja valmentajat tuntevat toisensa ja meille tuo vielä extra-haasteen kun Santeri ja Eero ovat poissa pelistä.

Asetelmat ja tarvittavat lääkkeet peliin ovat myös Samulle selvät:

– Kaikki lähtee siitä että pystytään pelaamaan omaa peliämme ja halutaan voittaa tämä kohtaaminen. Oman pelin osalta on myös entistä enemmän otettava ratkaisijan roolia myös omalle kontolle, ei pelkästään hakea ratkaisupaikkoja muille. Kaikenkaikkiaan loistava tapahtuma tulossa, tupa täynnä, mukava pelata oman joukkueemme hienojen kannattajien edessä!

 

Tuleva uusi kohtaaminen on tärkeä kamppailu, johon latautuminen on koko joukkueelle tärkeää, etenkin nyt kun tärkeiden niin puolustus- kuin hyökkäyspään tehomiesten Santeri Latvalan ja Eero Aaltosen ollessa poissa vahvuudesta. Tärkein korvaava asia on muiden joukkueesta nousta paikkaamaan noiden aloitusviisikon puurtajien tehoja kuten jo syyskauden viimeisessä voittopelissä Korikouvoja vastaan tapahtui. Tuossa pelissä molemmat Joonat olivat päättäneet voittaa ottelun. Forsströmin Joonan taistellessa divari-uransa korkeimmat piste- ja teholukemat, myös Airenteen Joona mm. kaappasi 5 hyökkäyslevypalloa. Syksyn Kristika-pelin jälkeen levypallopelissä palattiin sille tasolle niin sarjakärkeä PuHua, kuin Korikouvojakin vastaan, jolla on sarjassa oltu (1B divarin toiseksi paras levypallojoukkue). Kristika pelissä antauduttiin levypalloissa vastustajalle luvuin 47 – 28 ja sen jälkeisissä peleissä saalistettiin taas 44 ja 53 levypalloa. Levypallopeli on aina tahtotilasta kiinni ja levypalloissa pitää kaikkien olla aktiivisia, kuten Kristika-pelissä Ville Salli. Salli oli ilmeisesti päättänyt kaataa #MeidänJoukkueemme ja siinä myös onnistui. Tuo joukkueensa kuudenneksi pisin pelaaja kaappasi pelissä eniten levypalloja (9kpl) ja lienee pelannut divari-uransa parhaan pelin.

Ennakkoasetelmat peliin ovat todella mielenkiintoiset.  Esille nousee monta kysymystä:

  • Miten taistellaan levypalloista ja pidetään huolta pallosta
  • Saadaanko ”Ässä” Sandberg pidettyä nyt aisoissa?
  • Miten Ässää ja Laihosta vastaan onnistuu Sean, Ritis, Karri ja Micke?
  • Ottaako Ritis yhdessä Seanin kanssa ilmatilan haltuunsa molemmissa päädyissä?
  • Nouseeko kolmoset ratkaisevaan rooliin? Kristikalla löytyy 5 hyvää heittäjää viivan takaa, mutta niin löytyy meiltäkin. Auttaako kotisali saamaan omat onnistumiset oikealle tasolle?
  • Miten sujuu Timkan paluu vanhaan kotisaliinsa?
  • Saadaanko Salli kuriin?
  • Jatkuuko Korikouvot –pelin noususuhdanne pelaajien otteiden osalta?
  • Jatkaako Hännisen Ville hyviä esityksiään kasvattiseuraansakin vastaan?

Tulossa hieno koripalloilta torstaina 12.1.2017 klo 18.30 Littoisten Monitoimitalolla,  tervetuloa mukaan paikallispelin kiihkeään sykkeeseen!

Otteluisäntänä Vesijohtoliike Honka Oy

Yhteistyössä