Otteluennakko: Ura Basket vs PuHu Juniorit

Kärkijoukkueen kimppuun

Pienessä otteluruuhkassa oleva sarjan kärkijoukkue Vantaan Pussihukat (PuHu Juniorit) tulee ensi sunnuntaina #MeidänJoukkueen vieraaksi. Tämän viikon otteluruuhka ei ole ollut oikein menestys PuHu:lle, koska syyskauden ainoat kaksi tappiota ovat tulleet sunnuntaina Raholaa vastaan sekä keskiviikkona Hyvinkäätä vastaan. PuHu:n hyökkäys on toiminut hyvin, mutta vaikka PuHu on peleissä saanut  riittävästi pisteitä aikaan, on puolustus vuotanut. Mielenkiintoinen asetelma: kärkijoukkue haavoitettuna kotiluolaamme, meillä kirvelevä paikallisottelu alla – molemmat joukkueet hamuavat takaisin voittoputkeen!

#MeidänJoukkueen päävalmentajan Valpolan Jukan sanoista kuultaa myös se arvostus, joka liittyy hyvin kauden aloittaneeseen kärkijoukkueeseen:

– Alkukauden sarjaa hallinnut PuHu on sekoitus kokeneita pelimiehiä sekä tulevaisuuden tähtiä. Joukkueen peli pyörii vahvasti härkämäisen sisäpelaajan Brian Moultrien ympärillä, mutta PuHu ei ole missään nimessä pelkästään sisäpelaajansa varassa. PuHulla on ehkä sarjan laadukkain ja monipuolisin kokoonpano.

PuHu:n peliä on analysoitu ja eväät kärkijoukkueen kaatamiseen on löydetty:

– Pelillisesti PuHu pyrkii pelaamaan korkeatempoista korista, erityisesti nopeisiin hyökkäyksiin joukkue pyrkii hyvin aktiivisesti, joten meidän puolustukseen paluun tulee olla kunnossa sunnuntaina. Levypallopelaaminen tulee myös saada takaisin sille tasolle jossa se oli ennen Kristika-peliä.

Loimaalta kauden alussa #MeidänJoukkuettamme vahvistamaan tullut Eero Aaltonen, joka pelasi jo monta hyvää peliä marraskuun aikana, katselee mielenkiinnolla uutta haastetta. Samalla odottaen paikallispelitappion poispyyhkimistä mielestä:

– Vastustajasta en tiedä paljoakaan muuta kuin että sarjakärki vastassa, joten varmasti mielenkiintoinen matsi edessä. Meidän pitää joukkueena pystyä kokoamaan rivit edellisen pelin tappion myötä ja korjata muutamat oleelliset ongelmat puolustuspäässä, jos mielitään olla voittajia sunnuntaina!

Eero on monessa syksyn pelissä himmentänyt vastustajan tähtipelaajan suoritukset rivipelaajan tasolle, joten varmasti mielenkiintoista seurata miten sunnuntain puolustusasetelmat muodostuvat!

Tilastojen valossa ei PuHu:sta heikkoa kohtaa löydy vaan joukkue on sarjan kärkikastia melkein jokaisessa kategoriassa: heittää hyvin kaikilta etäisyyksiltä, tekee eniten pisteitä, on hyvä levypalloissa, torjuntojakin on eniten. #MeidänJoukkueemme vahvuudet sarjassa ovat olleet myös hyvässä heittopelissä ja levypalloissa, joten paljon tulee ratkaisemaan päivänkunto ja asenne peliin.

Viime kaudella PuHu oli alapuolellamme sarjataulukossa, mutta silti molemmat pelit hävittiin niukasti. Voittaminen tulee vaatimaan huippusuorituksen, koska  vastustajan riveistä löytyy paljon hyviä pelaajia:

  • Jukankin mainitsema Moultrie, joka pelaa 34min, runnoo kakkoset sisään tehden keskimäärin melkein 30 pistettä, ottaen samalla 17 levypalloa, joista kolmasosan hyökkäyslevypalloja. Tausta: Oulun ja Forssan kautta Nokialle, josta Vantaalle.
  • Ura Basketissa 76 sarjaottelua aikaisemmin pelannut Sakari ”Sakke” Salminen, joka oli aikoinaan yleisön suosikki kotisalin taisteluissa. Niin levypallot kuin kolmoset onnistuvat!
  • Antti Heiskanen ja Jarkko Aho, jotka viime kaudella ylittivät pistekeskiarvonsa  juuri #MeidänJoukkuettamme vastaan pelaamalla huippupelit tuolloin.
  • Tällä hetkellä kuumana oleva Eero Sandberg, joka on viime peleissä paukuttanut 20 pistettä per peli.

Vastus on kova: miten saadaan match upit kohdalleen, miten vastustajan heittopeli pidettyä aisoissa ja etenkin miten otetaan takaisin tuo paikallispelissä menetetty levypalloja tuottanut taisteluasenne. Levypallopeli on kuitenkin isolta osin tahtolaji ja puolustuksen ydinasioita!

Tule mukaan seuraamaan  #MeidänJoukkueemme taistelua sarjan kärkijoukkuetta vastaan ja kannusta joukkueemme takaisin voittojen tielle. Peli alkaa sunnuntaina 11.12.2016 klo 17.00 Littoisten monitoimitalolla!

 

 

 

 

Yhteistyössä