Otteluennakko: Ura Basket vs. Raholan Pyrkivä 4.3.

Nyt oikeaan tason mittaukseen – Rahola saapuu kotikentällemme!
Kausi lähenee loppuaan ja hyvälle kevätkaudelle haetaan kruunua näistä kolmesta kauden viimeisestä, astetta kovemmista vastustajista. Perjantaina on vuorossa Rahola, joka tarvitsee pisteet, jotta heillä unelmansa playoff-paikasta pysyy hengissä. Raholan osalta heidän tulevaisuutensa näyttää valoisalta; ensi syksynä he pääsevät uuteen halliin ja paineet on kovat saada joukkue sarjaporrasta ylemmäs.

Myös päävalmentajamme Tapa on pohtinut tulevan pelin asetelmia:
”Edessä todella kova koitos vielä playoffiin haikailevaa RaPya vastaan. Rapy on erittäin tasainen joukkue, jossa peräti 5 pelaajaa on tehnyt keskiarvokseen yli 10 pistettä. Mielenkiintoisia ja samalla erittäin merkattuja pelaajia ovat ulkomaalaiskaksikko Tymur Babkin ja Angel Mavrodiev sekä salolaislähtöinen Lauri Tiainen. Uutena ratkaisijana pinnalle on noussut Tampereen Pyrinnöstä siirtynyt 17-vuotias Tommi Rasi, joka on kuulunut vuosikaudet ikäluokkansa parhaiden joukkoon.”

Raholasta löytyy ratkaisijoita, mutta paineet kasaantuvat heille:
”Muutaman aikaisemman pelin tapaan, emme pysty keskittymään vain parin pelaajan pysäyttämiseen vaan ketään rapylaista ei voi unohtaa tai sukka heiluu. Toisaalta me pystymme paineettomasti keskittymään parhaaseemme, kun naapurin pitää hakea voittoa hampaat irvessä.”

Ajankohtaiseen Rikun siirtymiseen FoKoPo:on Tapa toteaa:
”Lisäksi on kiva nähdä, miten pelaamme ilman Rikua ja ketkä astuvat askeleen eteenpäin ottamaan vastuuta ja taistelemaan tavalla, jolla ollaan totuttu Rikun taistelevan joka pelissä!”

Ville

Pelaajakommentit tulevat tällä kertaa Villeltä, joka on selvästi myös valmis taisteluun Raholaa vastaan ja valmiina lisääntyvään vastuuseen ja peliaikaan:
”Vastaan asettuva Raholan Pyrkivä on hyvä haaste meille. He ovat sijalla viisi, taistelevat varmasti kovaa playoff-paikasta ja ovat pelanneet viime aikoina hyvin. Key matchuppeja ovat Babkin, Hämäläinen, Tiainen ja Rasi. Viime kohtaamisessa Babkin ja Hämäläinen pääsivät ampumaan liikaa ja olivatkin vastuussa melkein puolista joukkueensa pisteistä. Tiainen on myös vaarallinen heittäjä, joka pelaa kovaa. Rasi, joka ei viimeksi meitä vastaan pelannut, johtaa joukkuetta pisteissä eikä häntä saa unohtaa.”

Hyvin mennyt kevätkausi on selvästi myös vahvistanut valmistautumista seuraavaan peliin ja samalla vahvistanut joukkueen itseluottamusta ja uskoa omaan peliin. Sen huomaa Villenkin kommenteista:
”Me olemme viiden pelin voittoputkessa ja olemme pelanneet erityisen hyvin viime aikoina. Meidän pitää hyödyntää pituusylivoimaamme ja pitää tasomme korkeana. Voitto ei tule helpolla, varsinkaan kun supertähti Riku Laine on siirtynyt korkeammalle tasolle loppukaudeksi, mutta omalla pelillä ja hyvällä asenteella viimekertainen tappio voi varmasti kääntyä kotikentällä meidän voittoon”, Ville päättää mietintänsä.

Tilastojen kannalta tuo pituushyöty pelaavalla kokoonpanolla on keskimäärin 6cm, joka on jo merkitsevä ero – teoriassa, mutta Rahola on ollut tällä kaudella levypalloissa #MeidänJoukkuettamme tehokkaampi. Kuudessa viimeisessä ottelussaan he ovat voittaneet levypallot, välillä ylivoimaisestikin. Lisäksi Rahola pitää pallosta huomattavasti paremmin huolta sekä riistää pallon useammin sekä heittää kaikilta etäisyyksiltä paremmin – joten keskimäärin sen ”kuuluisikin” voittaa! Nyt sunnuntaina on kuitenkin näytönpaikka: näytetään miten osataan pelata, miten taistellaan voitosta ihan Namika–pelin malliin, sillä jos jossitellaan: jos syksy olisi mennyt yhtä hyvin kuin kevätkausi, taistelisimme juuri nyt 3. ja 4. sijasta Perniön ja Lappeenrannan ja juuri Raholan kanssa! Nyt on siis kunnollisen tason mittauksen aika! Työtä tehdään jo ensi kauden eteen: näytetään kannattajille ja joukkueen tukijoille mistä #MeidänJoukkue on tehty! Hyvä keskittyminen, oma vahva peli ja uusien vastuunkantajien esiintulon aika on nyt. Homma kyllä osataan, siirretään se osaaminen Raholan kaatamiseen!

Monitoimitalolla perjantaina 4.3.2016 klo 18.30, tervetuloa huutamaan Rahola nurin!

Otteluisäntänä:

Yhteistyössä