Otteluennakko: Ura Basket vs. Turun NMKY su 21.2.

Kauden kohokohta tiedossa – ensi sunnuntaina 21.2.2016 #MeidänJoukkue saa kotiluolaansa vastustajaksi paikallisen Turun NMKY:n. Peli, jota on jo useita viikkoja odotettu, saanee arvoisensa puitteet, koska molemmat joukkueet ovat parantaneet otteitaan kauden vanhetessa. Monitoimitalolle Littoisiin odotetaan täyttä tupaa, sen verran on kiinnostusta ollut tähän Turun koriksen kevään tapaukseen.

#MeidänJoukkue on hyvässä iskussa, näin Tapa pohtii sunnuntain peliä:
”Mielenkiintoinen derby tulossa – meillä on ihan hyvä kevätkausi meneillään ja TuNMKY:kin on kovassa nousukiidossa. Edellisen pelin Ura-dominoinnilla ei ole enää mitään merkitystä. Namikan merkatuimmat pelaajat ovat nuori pistelinko Eero Innamaa ja kaiken nähnyt Joonas Mattila. Tehoja voidaan odottaa myös Ura kannattajille tutuilta Timka Jaakkolalta ja Olli Aloselta. Jännä nähdä ovatko korinaluspelaajat Jan-Axel Alanko ja loukkaantumisista kärsinyt Mikael Laihonen mukana.”

Paikallispelit ovat kuitenkin tapahtumia, jossa aikaisemmilla peleillä ei ole merkitystä, koska tällöin ratkaiseviksi asioiksi tai ratkaisijoiksi voi nousta yllättävät asiat tai pelaajat. Paikallispelit ovat myös Tapalle tuttuja:
”Itse tulen ympäristöstä, jossa paikallispelit olivat kauden tärkeimpiä pelejä joita kumpikaan osapuoli ei halua hävitä – näin oletettavasti myös nyt!”

Latvala

Pelaajistostamme on haastatteluvuorossa kapteenimme, Santeri Latvala. Kapteenilla on aina tärkeä merkitys peliin valmistautumisessa. Viime sunnuntaina Santeri omalla henkilökohtaisella panoksellaan neljännellä jaksolla löi Hyvinkään Pontevan sellaiseen takakenoon, josta Ponteva ei enää noussut voitosta taistelemaan. Nyt on uuden tärkeän koitoksen aika:
”Sunnuntaina edessä kauden toinen paikalliskamppailu. Paljon tuttuja pelaajia toisilleen vastakkain ja molemmat joukkueet ovat parantaneet peliä tämän vuoden puolella, joten odotettavissa onkin tiukka vääntö voitosta. Toivottavasti yleisöä saapuisi paikalle sankoin joukoin sekä Kaarinasta että Turusta niin että saataisiin katsomot täyteen ja tunnelma korkealle. Itse ottelussa pyritään kehittämään edelleen omaa peliä mahdollisimman paljon ja lähdetään pitämään hauskaa kentälle, jotta pystytään tarjoamaan yleisölle kauden parasta korisviihdettä.”

Syksyllä Namikan kotikentällä ei ottelu noussut kovin korkealle tasolle, sen verran suuri oli päivän kunnon ero joukkueiden välillä. Namikan pelin sielu, keskeinen pelinpyörittäjä Eero Innamaa, otettiin tiukkaan vartiointiin, jolloin ainoa jolta löytyi aseita #MeidänJoukkuettamme vastaan oli kokenut Jonas Mattila, jonka ansiosta piste-ero pysyi vielä kohtuullisena. Innamaa pääsi kiinni peliin vasta pelin jo ratkettua ja pystyi tuolloin kaunistelemaan pistesaldoaan. Mattilaa lukuun ottamatta muut Namikan pelaajat paiskivat kolmoset 0/19! Loppunumerothan olivat 84-65 Ura Basketin hyväksi.

Nyt on kuitenkin uusi peli ja millään entisellä ei ole merkitystä. Onko edelleen Eero Innamaa pysäytettävissä, pystytäänkö Uralle tuttujen pelaajien Valtosen Jeren, Alosen Ollin, Jaakkolan Timkan hyvä kevät kunto pitämään kurissa. Saadaanko kokeneen Jonas Mattilan heittopeli pysäytettyä (Mattila upotti muutama viikko sitten mm PuHu-pelissä kolmoset 8/12). Saako Namika liigassakin pelanneen kokeneen Jannaksen ja nuoren Mikael Laihosen pelikuntoon korinalustaisteluihin mukaan?

Monta tärkeää kysymystä on ilmassa. Namikallakin lienee monta asiaa pohdinnassa, lainaten kuitenkin viime pelin Namika-valmennuksen kommenttia: Onko Riku taas ”mahdoton”? Mutta myös muita mietittäviä asioita löytyy: Miten kovassa iskussa olevan Ritiksen pystyisi pysäyttämään? Miten pysäytetään Uran heittopeli (Jussi, Joona, Santeri, Ville)? Juokseeko Santeri, Ville, Roope ja Matias jalat Namikalta alta? Ajaako Fore läpi Namikan puolustuksen toistuvasti? Dominoiko Kraidon taas korin edustalla? Ja miten Karri vastaa tulevaan haasteeseen tiukoissa korinalustilanteissa?

Loistava koristapahtuma tulossa, liity mukaan sunnuntaina 21.2.2016 klo 17.00 Littoisten Monitoimitalolla!

Otteluisäntänä:
kaarina

Yhteistyössä