Otteluennakko: Vaasan Salama vs. Ura Basket 28.2.

Vierasotteluiden helmikuu jatkuu pitkällä reissulla Vaasaan. Tämä vieraspeli tietää #MeidänJoukkueelle yhteensä noin 14 tunnin ajanviettoa pääosin bussissa. Päävalmentajamme suhtautuu varauksella tulevaan peliin koska voitto vieraskentällä ei ole koskaan etukäteen juhlittavissa:
”Edessä kauden pisin pelimatka. Tavoitteena on pelaamalla lyhentää kotimatkaa ja se vaatii voiton, häviö pidentäisi paluumatkaa merkittävästi. Vaasa on ottanut sarjassa vain 2 voittoa, mutta on parantanut peliään kauden kuluessa. He scouttaavat tarkasti vastustajan pelit ja pelaajat, joten siihen pitää varautua.”

Aikaisempien pelin tapaan vastustajien tärkeimmät pelaajat tunnetaan hyvin ja heidän tekemisiään on seurattu talven pelien osalta:
”Joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat takamies Pekka Jurvanen, kovalla itseluottamuksella pelaava laituri Kristian Nurminen, korisliigakokemustakin omaava Joonas Sihto sekä korinaluspelaaja Jaakko Linnolahti. Lisäksi kokoonpanossa saattaa olla jenkkifutikseen keskittyvä katujyrä Dimitri Doubitski.”

Peliä lähdetään tietysti voittamaan ja konsepti jolla voitto saadaan on Tapan muistiinpanoissa hyvin selvä:
”Voiton avaimina tässä pelissä on pituusylivoimamme hyödyntäminen, hyvin toimivan puolustuksen jatkaminen, oman pelitavan toteuttaminen, emmekä saa aliarvioida vastustajaa.”

Riku

Myös Riku Laine on tyytyväinen #MeidänJoukkueen viime aikaisiin suorituksiin ja varoittaa siitä, ettei sorruta asennevammoihin Vaasa-pelissä:
”Ollaan hyvässä voittoputkessa ja toivottavasti pystytään jatkamaan sitä sunnuntaina. Vastustaja on parantanut peliä loppukautta kohti ja ottanut pari voittoakin, peliin ei saa lähteä takki auki.”

Rikukin on huomioinut vahvasti vaasalaisten pelin pyörittäjän ja syöttöjen jakelijan:
”Key match-up on varmaankin Pekka Jurvanen, joka on nopea takamies ja taitava pallon kanssa.”

Tilastojen kannalta voidaan olla varmoja, että vaasalaisten tähtäimessä on lyödä #MeidänJoukkueemme. Tähänastiset voittonsa Vaasa on saanut sarjataulukossa juuri ylä- ja alapuolella olevista joukkueista, Espoosta ja Pussihukista, ja vieläpä juuri helmikuussa. Vaasa ei ole ollut kummassakaan pelissä kovinkaan ihmeellinen, mutta on heittänyt kakkoset poikkeuksellisen hyvin ja häirinnyt vastustajan kolmosten heittoja tehokkaasti. Molempien ottelujen päätähtinä ovat olleet kokenut Jaakko Linnolahti sekä -93 syntynyt Kristian Nurminen. Nämä molemmat saattavat heittää jonkun kolmosenkin, mutta pääosin ratkaisevat kakkosilla. Nurminen lienee myös liukas pideltävä, koska on liki puolet pisteistään näissä peleissä tehnyt vapaaheitoista. Loppukevennyksenä voidaan mainita, että jossain asiassa Vaasa on meitä edellä joukkuetilastoissa. Vaasa nimittäin johtaa divarin tilastoja menetyksissä, me olemme vasta toisena tässä tilastossa… Pallosta on siis pidettävä huolta!

Ottelu alkaa sunnuntaina klo 17.00 ja sitä voi tuttuun tapaan seurata basket.fi –sivustolta.

Seuraava kotiottelu on pe 4.3.2016 klo 18.30 Monnarilla Raholan Pyrkivää vastaan!

Yhteistyössä