Otteluennakot: JyWe ja RaPy

TOINEN KAKSOISKIERROS HETI PERÄÄN

Sarjaohjelman mukaisesti #MeidänJoukkueemme kohtaa toisella peräkkäisellä kaksoiskierroksella perjantaina Jyväskylän Weikot kotisalissamme ja sunnuntaina Raholan Pyrkivän Tesoman uudessa palloiluhallissa, Tampereella. Peräkkäisillä kaksoiskierroksilla ei vielä voi voittaa mitään kevättä ajatellen, mutta voi hävitä paljon. Hyvän kotipeliviikonlopun jälkeen voidaankin lähteä vakaalta pohjalta pelaamaan omaa peliämme ja voittamaan toista tuplakierrosta heti perään.

Valpolan Jukka onkin valmistamassa joukkuettamme kohtaamaan ensin sarjan uutta tulokasta Jyväskylän Weikkoja panostaen puolustukseen viime viikonlopun tapaan:

– Sarjanousijalta löytyy kokoonpanosta muutama Korislligakokemusta omaava pelaaja, tarkkakätisiä Sami Mäntymaata ja Ville Pyykköstä ei sovi jättää vapaaksi. Meidän on pystyttävä hallitsemaan pelin tempoa omalla hyvällä puolustuspelaamisellamme.

Alkukauden heittopelimme ei ole onnistunut ollenkaan odotusten mukaisesti:
– Vastakkain on kaksi sarjan huonointa 3 pisteen heittojoukkuetta. Ratkaisevaa tulleekin olemaan, kummalla joukkueella on parempi päivä heittopelinsä suhteen.

ville-web

Alkukauden osalta eniten kolmosia upottanut Ville Hänninen on tyytyväinen viime viikonlopun peleihin ja joukkueen kehittymiseen:

– Pääsääntöisesti jatketaan siitä mihin sunnuntaina jäätiin. Ollaan parannettu tasaisesti peliesityksiä ja sunnuntaina alkoi vaihdosta tulleilta kavereilta näkyä vahvoja otteita, niin siitä on hyvää jatkaa. Paikkapuolustusta vastaan hyökkäämistä meidän pitää parantaa mikäli vastustaja pelaa perjantaina paikkaa. Toki heittopelillä on myös itsessään iso vaikutus tähän. Meidän suoritustasomme peleissä on noussut, mutta vielä kun pyritään pelaamaan kokonaisvaltaisesti hyvä 40 minuuttia ilman suurempia notkahduksia niin hyvä tulee.

Tilastojen osalta ei sarjanousijasta ole paljon kokemuksia. Jukan mainitsemien kokeneiden pelimiesten lisäksi huomio kiinnittyy 212 cm pitkään venäläiseen Alexey Ekimoviin sekä meille viime kaudella HNMKY:n riveissä harmaita hiuksia aiheuttaneeseen vikkelään Aleksi Kantoseen. Joukkue on uusi tässä sarjassa, mutta toki jo voittotilinsä avannut.

Sunnuntaina on tärkeä peli ajatellen kevään ratkaisupelejäkin. Raholan Pyrkivä on saanut uuden kotisalin Tesoman palloiluhallista ja on keväällä yksi kanto kaskessamme tiellä kohti sarjanousua. Päävalmentajamme arvostaa Raholaa vastustajana ja ei erehdy aliarvioimaan Raholan vaarallisuutta:

– Raholalla on ehkä sarjan laajin ja laadukkain takamiesosasto, etunenässä ulkomaalaiset Shchepkin ja Mavrodiev, joille tulitukea antavat kokenut Jussi Hämäläinen ja erinomaisesti kauden aloittanut Tommi Rasi. Pelin kulminaatiopiste onkin miten tämä takakentän kvartetti saadaan pysäytettyä palloscreen hyökkäyksissä. Myös Lauri Tiaisen pysäyttämiseen on keskityttävä. Isossa päässä meillä on jälleen selkeä pituusylivoima, joka pitää pystyä hyödyntämään alkukauden pelejä paremmin.

Rahola vastustajana on myös Villelle mielkenkiintoinen haaste:

– Rahola on toistaiseksi puhtaalla pelillä sarjassa. Kertoo siitä että joukkue aloittanut kauden vahvasti. Raholaa vastaan pelatussa harjoituspelissä meillä oli luonnollisesti vielä niin puolustus- kuin hyökkäyspään pelaaminen melko sekavaa, niin varmasti ollaan paljon valmiimpia sen suhteen tähän matsiin. Pelin tempoa meidän tulee kontrolloida koko ottelun ajan. Raholaa vastaan pitää pelata erittäin fyysisesti molemmissa päissä kenttää. Vastustajista on vielä tässä vaiheessa kautta vaikea vetää sen suurempia analyysejä, mutta tärkeintä meille on muutenkin keskittyä omaan tekemiseen enemmän kuin yksityiskohtiin vastustajan pelaamisessa!

Tilastojen osalta lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Viime kaudella voitot menivät tasan ja Tampereella hävittiin peli monella osa-alueella: 2p heitot ja vaparit eivät uponneet, levypallot hävittiin ja menetyksiä tuli liikaa. Tämä jääköön Tammelan koulun huonoihin muistoihin, nyt pääsemme uusin eväin Raholan uuteen hienoon halliin Tesomalle haastamaan Pyrkivää uusista asemista. Raholalla on hyvä rosteri, paljon hyviä heittäjiä, meilläkin aikanaan muutaman pelin pelannut Lauri Tiainen, 45% tarkuudella kolmoset alkukaudella upottanut Tommi Rasi eikä pidä unohtaa myöskään Antti Keski-Koukkaria. Tämä on tärkeä peli ajatellen kevään playoff-asetelmia.

 

Perjantaina 4.11. kohtaamme siis Jyväskylän Weikot klo 18.30 Littoisten monitoimitalolla, tervetuloa katsomaan ja kannustamaan #MeidänJoukkue voittoon!

Sunnuntaina 6.11. pelataan Tampereella klo 17.00 alkaen ja peli on seurattavissa normaalisti basket.fi –sivuston kautta.

Yhteistyössä