Paikalla, mutta ei läsnä

(29.1.2020) Kahdeksan tunnin matkustaminen ei sovi Ura Basket eGameStarsille. Se on tullut tällä kaudella selväksi, kun molemmat Joensuun vierailut ovat olleet ohi hyvissä ajoin ennen puoliaikaa. Tiistaina Kataja löi luun kurkkuun heti alkuminuuteilla.

Kataja Basket – Ura Basket eGameStars 102-81 (27-15, 30-14, 21-23, 24-29)

Tiistain kamppailu Joensuussa alkoi kunnianosoituksella Kobe Bryantille, kun ensin Kataja otti 8 sekunnin rikkeen ja heti perään Meidän Joukkue 24 sekunnin rikkeen. Bryant pelasi menestyksekkäällä NBA-urallaan sekä numerolla 8 että 24, jotka molemmat on jäädytetty Los Angeles Lakersin toimesta.

Kun tosissaan alettiin pelata oli kentällä alkuun vain isäntä Kataja. Meidän pelaajilla kenties ajatukset vielä Bryantissa tai missä, mutta pelaamisesta ei kummassakaan päässä tullut mitään. Kataja karkasi samantien 9-0 johtoon. Ensimmäisellä neljänneksellä emme tehneet muita pistesuorituksia kuin 5 kolmen pisteen heittoa. Koko jakson aikana otetut 2 kahden pisteen heittoa ovat varmaankin jonkin sortin ennätys tässä sarjassa.

Toiselle neljännekselle Meidän Ura Basket eGameStars sai paremman alun. Tre’Shaun Fletcherin (14p/4l/4s), Dustin Thomasin (16/15) ja Marius van Andringan (9p) johdolla saatiin 7-2 runi ja ero pienimmilleen koko ottelussa sitten alun. Tämän jälkeen Kataja otti homman haltuun. 12-0 pätkä isännille ja ero yli 20 pisteeseen. Puoliajalla tilanne murheellinen 57-29.

Dustin Thomas (16/15) kasasi jälleen vahvan tilastorivin, vaikka kukaan ei tiistaina ollut parhaimmillaan

Puoliaikahaastattelussa Marius totesi, että tauolta pitää tulla sillä mentaliteetilla kuin kyseessä olisi uusi ottelu. Korisliigan erikoisuus, 20 minuutin pitkä tauko, tuntui toimivan edarille sillä toisen puoliajan alkuun peli näytti raikkaalta. Oma osansa varmasti myös siinä että eroa oli niin paljon ja Kataja pystyi hellittämään hieman painetta. Neljänneksen edetessä puntit tasoittuivat ja lopulta jakso meille vaivaisella kahden pisteen erolla.

Viimeisellä neljänneksellä vielä yritettin jonkinlaista kiriä virittää, mutta ero oli aivan liian suuri ja näin saatiin loppulukemat hieman siedettävämmän näköiseksi. Täysin ansaittu voitto tiukasti hyvistä pudotuspeliasemista taistelevalle Kataja Basketille 102-81.

02022020 on penkkiurheilijan unelmapäivä

Kuten coach Kristian Palotie lehdistötilaisuudessa totesi niin eiköhän tämä ottelu ole pian unohdettu ja voidaan keskittyä tulevaan. Vahvasti kotona esiintynyt joukkueemme janoaa takaisin voittojen tielle taas ja sunnuntaina siihen tulee tilaisuus Kupittaan parketilla.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä koko maailma pysähtyy (ainakin amerikkalais-medioiden mukaan) seuraamaan suurinta yksittäistä urheilutapahtumaa vuosittain, kun Kansas City Chiefs ja San Fransisco 49ers taistelevat Super Bowlissa NFL:n mestaruudesta. Alkusoittona jenkki-iltaan sopii siis, kuin nenä päähän, Korisliiga-ottelu Ura Basket eGameStarsin ja Lahti Basketballin välillä. Tule mukaan aistimaan #MeidänJoukkueen hyvä kotivire yhdessä muun Ura-perheen kanssa!

Korisliigaa Kupittaalla 2.2.2020 klo 17:00, Ura Basket eGameStars vs. Lahti Basketball.

Liput: lippu.fi

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä