Paljon hyvää, mutta sarjakärki on voittamaton

(29.12.2020) Korisliiga palasi korona- ja joulutauolta maanantaina jälleen fanien riemuksi. Vuodenvaihteen ottelut pelataan ilman yleisöä pelipaikalla, mutta silti kotisohville saatiin välitettyä koriksen ilosanomaa. Meidän Joukkueella oli kunnia vierailla tauon jälkeen ensimmäiseksi pääkaupungissa sarjakärjen kotisalissa.

Helsinki Seagulls – Ura Basket 108-88 (30-18, 25-26, 17-21, 36-23)

Lähtökohdat otteluun olivat selvät. Voittamaton Seagulls lähtee otteluun suosikkina. Kaikki muut tulokset, kuin selvä kotivoitto olisivat yllätys. Ikään kuin uuden preseasonin saanut #MeidänJoukkue puolestaan pääsi haastamaan ilman paineita voitosta. Ottelun alku olikin tyly sarjakärjen näytös. Erityisesti 734 runkosarjaottelun kokemuksella Gullsin Timo Heinonen (20 pistettä) oli alussa aivan liekeissä upottaen avauskymppiin kolme kolmosta. Alkushokin jälkeen myös Ura Basket sai jälleen Korisliiga-vauhdista kiinni ja tutussa salissa pelanneen Trey Niemen (16p/5s) johdolla lähdettiin kuromaan eroa umpeen. Ensimmäisen jakson puolessavälissä kävimme jo 17-18 johdossa, mutta valitettavasti jälleen vastustaja pääsi lyömään kovan runin jakson loppuun ja yhtäkkiä tilanne olikin 30-18.

Toisella kympillä esiin nousi meiltä Ville Hänninen (14p/4s), joka pelasi kauden parhaan ottelun. Myös Javan White (7p/9l/2t) väläytteli erityisesti rautoja repimällä. Seagulls kävi jakson aikana jo 20 pisteen johdossa Susijengi-kapteeni Shawn Huffin (11p/6l) onnistuneilla kolkeilla, mutta Meidän Joukkue osoitti jälleen hyvää taistelutahtoa ja kampesi itsensä mukaan peliin ja tauolle 11 pisteen tappioasemasta 55-44. Toinen kymppi meille pisteellä (25-26).

Ville Hänninen (14p/4l) pelasi kauden parhaan pelinsä

Puoliajalta joukkueemme tuli peliin kauden parhaalla esityksellä. Seagulls oli ehkä hieman tyytyväinen johtoasemaansa ja Meidän Joukkue pääsi iskemään 11-2 runin, joka huipentui hienoon kolmen miehen nopeaan hyökkäykseen, jonka lopulta päätti Javan White lennokkaasti. Kolmas neljännes jatkui tasaisena ja parhaimmillaan käytiin pisteen päässä, mutta Gulls piristyi hieman ja sai eroa otettua takaisin. Kolmas kymppi myös meille 17-21 ja viimeiselle kympille hyvässä iskuasemassa.

Viimeisellä kympillä astui taas esiin helsinkiläisryhmän kokemus. Tuhansien otteluiden kokemuksella operoiva joukkue näytti viimeisellä kympillä jälleen miksi se on sarjakärjessä voittamattomana. Ensimmäiset 5 minuuttia neljänneksestä joukkueemme vielä roikkui mukana, mutta lopulta Wayne Martin jr. (23p/4l) pääsi kaunistelemaan tilastoja ja loppulukemia kotijoukkueelle paremman näköisiksi.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5255475&season_id=119175

Ottelun parhaat palat: https://www.ruutu.fi/video/3756943

Huomenna jatkuu

Ottelu antoi taas paljon uskoa Meidän Joukkueelle, mutta nyt pitäisi alkaa lunastaa myös voittoja. Jokaisen kokoonpanossa olevan pelaajan parasta tarvitaan, jos tässä sarjassa halutaan taistella voitosta. Keskiviikkona Littoisiin saapuu vierailulle Lapuan Kobrat (3 voittoa/8tappiota), jota vastaan ei vielä tällä kaudella ole pelattu. Poikkeustoimien takia ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta Ruutu välittää tutusti ottelun #UraPerheelle.

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolta, Ura Basket-Lapuan Kobrat keskiviikkona 30.12. klo 18:30. Ottelu nähtävillä VAIN Ruutu plus-palvelun kautta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä