Paluu Kupittaalle

(28.10.2018) Vierasputki päättyy viimein ja on aika palata kotiin Kupittaan palloiluhalliin. Tiistaina #MeidänJoukkueen (1/4) vieraaksi saapuu BC Nokia (3/2) joka porhaltaa 3 ottelun voittoputkessa, kun vuoron perään Korihait, Karhubasket ja Kobrat ovat kaatuneet. Luvassa tiistaina siis todella kovaa korisviihdettä!

Ura Basket vieraskiertueelta voitto ja kaksi tappiota niskassaan

Edarimme on viime viikkoina käynyt kahdesti Kymenlaaksossa ja viimeisimpänä Pohjanmaalla. Korisliiga-historian ensimmäinen voitto tuli riemastuttavasti Kotkassa, kun isäntä KTP jäi vajaamiehisen Uran jalkoihin 91-65. Menneellä viikolla sen sijaan tuli kaksi selvää tappiota kun, ensin keskiviikkona Kouvot voittivat vahvalla toisella puoliajalla 97-74 ja lauantaina Karhubasket oli mestarin elkein vahvempi 92-80.

Edellisessä kotiottelussa loukkaantunut Stephen Croone ja kauden alla loukkaantunut Eldar Skamo ovat sivussa myös tiistaina, joten vastuuta tulee taas totutusti samoille miehille kuin aikaisemmissakin peleissä.

Alkukauden tehokkain meiltä on ollut Malik Dime (17,2/9,4/2,4bl/1,8r), jonka palveluita tarvitaan taas tiistaina, kun sarjan isokokoisin joukkue tulee vastaan. Hikistä iltaa on odotettavissa myös Mikael Sandbergille (6/5), joka pääsee painimaan Nokian sentteriosaston kanssa.

Takakentän moottori Fiifi Aidoolla (15/5,8s) on myös tiedossa töitä, kun pitäisi saada hyökkäys rullaamaan, niin että Nokialla tulee kiire. Heittokone Avery Woodsonilla (14p/8 kolmosyritystä) kuvittelisi virtaa riittävän, kun edellinen ottelu päättyi jo kolmannella jaksolla virheiden täyttymiseen.

Coach Palotien tietokone käy taas kuumana, kun uuden vastustajan analysointi on käynnissä.

Millä mietteillä päävalmentaja on tulevasta vastustajasta?

”Vastassa sarjan isoin joukkue, jonka pelaaminen on jo tässä kohtaa hyvinkin valmiin näköistä. BC Nokia on hyvä esimerkki siitä, että koripalloa voi pelata menestyksekkäästi monella eri tavalla. Mielenkiintoinen ottelu, jossa sarjan kenties kaksi erilaisinta joukkuetta.”

VIime kotipelissä Averyn käsi kävi kuumana. Miten käy tällä kertaa?

Vastustaja BC Nokia – jotain ihan muuta

Voittoputkessa Kupittaalle saapuva BC Nokia luottaa pelissään erityisesti isoihin miehiinsä. Massiivisen kokoiset Dragan Labovic (207cm/115kg) ja Sean O’Mara (208cm/110kg) aiheuttavat vastustajissa harmaita hiuksia. Joukkueen keskimäärin tekemistä 86 pisteestä tämä iso kaksikko on tehnyt lähes puolet eli 36,2p. Lisäksi herroille tarttuu kolmasosa joukkueen levypalloista.

Takakentällä Nokia luottaa Labovicin tapaan serbialaiseen Vuk Malidzaniin joka jakaa keskimäärin 6 syöttöä peli kohti sekä Malcolm Bernardiin joka on rokottanut vastustajia 18 pisteen edestä.

Laitureissa Nokia luottaa nuoriin suomalaisiin. Lahti-kasvatti Aapeli Alanen (synt. -96) ja Pyrintö-kasvatti Niko Mattila (-94) pelaavat molemmat isoja minuutteja ja tulevat varmasti tiistaina tutuksi myös Ura-kannattajille.

Kolme pointtia otteluun

1. Jalat jalat jalat. Yksi ase Nokiaa vastaan on juosta kovempaa kuin vastustaja. Kahdella todella isolla operoivaa vierasjoukkuetta ei saa päästää määräämään pelin vauhtia.

2. Maalattu alue. Millainen on Ura-valmennuksen suunnitelma korin alle. Miten puolustetaan? Miten hyökkäyspäässä päästään lähelle koria?

3. Suomalaisten laitureiden kamppailu. Meiltä laiturin tontilla viihtyvät AkpasoRainamaa ja Hänninen vs. Nokian Alanen, Mattila ja Sulonen. Onko näissä nuorissa avain ottelun voittoon?

Ässällä on hikinen iltapuhde tiedossa korin alla puolustuspäässä. Hyökkäyksessä Kupittaan kotikorit ovat toivottavasti erityisen suotuisat!

Kotona Kupittaalla – viikon Veikkausotteluun Veikkauksen etuasiakkaille kaksi lippua yhden hinnalla!

Kotona on aina kiva olla. Varsinkin kun koti on Korisliigan hienoin areena, Kupittaan palloiluhalli. Mahtava kotiyleisömme tulee luomaan taas hienon tunnelman. Uran viestinnän tietojen mukaan fanibussi on myös Nokialta lähdössä kohti Turkua, joten tapahtumasta tulee taas erittäin hieno!

Veikkauksen etuasiakkaana saat kaksi lippua yhden hinnalla viikon otteluun. Edun saat käyttöösi Veikkauksen mobiililipulla. Mobiililippu on lunastettavissa viikko ennen ottelua ja mobiililippuja on jaossa 100 ensimmäiselle.

Lue lisää edusta Veikkauksen verkkosivuilta

Ennen ottelua kannattaa tutustua myös otteluoppaaseen

Ura Basket – BC Nokia tiistaina 30.10. klo 18:30, nähdään Kupittaalla!

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä