Parempaa jo

(26.11.2019) Marraskuisen tiistai-illan kamppailu Lapualla. Mielikuvaansa mielenkiintoisempi ja tärkeämpi ottelu käytiin Kobrien ja Meidän Ura Basket eGameStarsin välillä. Poissa meiltä Ville Hänninen, Tyrell Green ja junnut. Viime otteluissa joukkueemme ilme on ollut alamaissa, mutta tiistai oli miesvajauksesta huolimatta suunta oikeaan.

Lapuan Kobrat-Ura Basket eGameStars 102-85 (22-28, 26-26, 27-11, 27-20)

Ottelun alku meni tasatahtiin, mutta avauskympin toisella puolikkaalla #MeidänJoukkue otti pientä etumatkaa erityisesti Steph Branchin (28/11/3) ja Dustin Thomasin (20/17/6) johdolla. Puolustuksessa päästettiin isännät liian helpolla laadukkaille heittopaikoille ja mm. Jussi Turja (12/2/5) pääsi nautiskelemaan hänelle niin tutussa salissa.

Toinen jakso eteni lähes kokonaan meidän pienoisessa etuasemassa, josta erityisesti piti huolta Marius van Andringa (24/3/4). Ero olisi puoliajalla voinut olla huomattavastikin isompi paremmalla puolustuksella ja levypallopelaamisella. Lopulta pitkälle tauolle lukemista 48-54.

Marius van Andringa palkittiin jälleen meidän parjaana

Toinen puolisko alkoi hyvin kun Marius painoi kolkin sovitun pelin jälkeen pohjaan ja johdon 9 pisteeseen. Tämän jälkeen hyökkäys puuroutui täysin ja samalla puolustuksessa alkoi tulla vielä enemmän nukahduksia ja löysäilyä. Näistä pääsivät isännät naustiskelemaan niin nopeista hyökkäyksistä kuin kaaren takaakin, mm. Juho Lehtoranta (15/4) upotti 5 kolkkia. Alkukauden korikuningas Jordan Capps (33/5) pääsi näyttämään korintekotaitoaan erityisesti kolmannella jaksolla aivan liian usein. Jakso murheellisesti kobrille 27-11 ja johto vaihtunut 10 pisteen takaa-ajoon.

Viimeisellä jaksolla ei enää kunnon kirivaihdetta saatu käyntiin. Usein hyökkäyksessä jokainen vuorotellen pysäytti liikkeen ja syöttökulmat olivat huonoja. Näin hyvästä alusta huolimatta pisteet jäivät Lapualle lukemin 102-85. Jälleen kerran syy tappioon löytyi puolustuksesta, 102 pistettä omiin on aivan liikaa, joten siihen on vain yksinkertaisesti laitettava lisää aikaa ja vaivaa.

Dustin Thomas repi Korisliiga-kauden kovimman hyökkäyslevylukeman, 9 kpl.

#MeidänJoukkueen pelit jatkuvat perjantaina Kouvolassa, kun vastaan tulee hallitseva hopeamitalisti Kouvot klo 18:30 alkavassa ottelussa.

Seuraava kotipeli on luvassa itsenäisyyspäivänä Kataja Basketia vastaan. Ottelu alkaa jo klo 16:00!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä