Peli-ilon huumaa kyläkoristurnauksessa

(15.12.2015) Viime sunnuntaina Hovirinnan koululle kokoontui nuoria pelureita Kaarinasta, Turusta ja Liedosta koriksen merkeissä. Kauden ensimmäinen K-Supermarket Katariina -turnaus järjestettiin osana kyläkoristoimintaamme ja luvassa oli paljon pelejä sekä ensimmäisiä tosipaikan kokemuksia uusille koriksen harrastajille. Turnauksen tarkoituksena on tarjota pelejä lähellä kotia niille, jotka eivät vielä osallistu Koripalloliiton kilpailutoimintaan. Pelaamisen ja kilpailemisen kipinä pääsee syttymään näissä otteluissa, joissa tärkeimpinä asioina ovat hyvä meininki ja onnistumisista tuulettaminen!

Paikalle saapui viitisenkymmentä pelaajaa, jotka pelasivat kahdessa sarjassa: 1.-2.lk ja 3.-4.lk. Pelit olivat nopeatempoisia 2x6min erillä ja pelit alkoivat aina vartin välein kahdella kentällä. Jokaiselle joukkueelle saatiin täten useampi peli päivän aikana.

Turnauksen järjestänä toimi Ura Basketin juniorivalmennuspäällikkö Mikko Rönkä, joka oli tyytyväinen päivän antiin:

”Iso kiitos K-Supermarket Katariinalle tuesta, joka mahdollistaa kyläkoriksen sekä näiden turnausten pyörittämisen. Eikä pidä tietysti unohtaa piskuista talkoojengiä & buffan pitäjiä, jotka pitivät huolen että turnauksen aikana homma käytännössä toimii. Hienoa oli myös vanhempien tarttuminen kiinni onnistumisen iloon ja riemun kiljahduksiin. Osalle pelaajista riemun kiljahduksia aiheuttivat pelien lisäksi edustusjoukkueen Kraidonin ja Rikun vierailu turnauksessa, esikuvat ovatkin lapsille monesti todella tärkeitä”, Mikko kertoo.

”Matalan kynnyksen koristurnaukselle on selkeästi tilausta. Pelaajien taso turnauksessa vaihteli ensikertalaisesta jo hieman kokeneempiin sankareihin ja silti kaikki mahtuivat samalle kentälle, kun sääntöjä hieman helpotettiin. Pyrimmekin jatkossa mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan vastaavanlaisia tapahtumia nopeammassa rytmissä, tämä voi olla yhdelle tai useammalle se paikka missä rakkaus lajia kohtaan syntyy.”

Kiitokset K-Supermarket Katariinalle heidän tuestaan paikallisen koristoiminnan kehittämiseen! Seuraavat turnaukset pelataan tammi-maaliskuun aikana.

ksupermarket_katariina

Alla vielä kuvia turnauspäivästä:

IMG_2159

Turnaus alkamaisillaan, mutta ensin kerrataan pelin säännöt

IMG_2237

Lisää vauhtia pelinohjaajana toi mukanaan edustusjoukkueen Kraidon Woods

IMG_2387

Viimeisten pelien jälkeen mitalit ja läpyt jokaiselle

IMG_2329

Edustusjoukkueen Riku Laine oli tyttöjen suosikkituomari

ESC_6623

Turnauksen MVP-palkinnon saivat Anttoni ja Jasmine, onnittelut molemmille! Uudet pallot lahjoitti Navicarium

Yhteistyössä