Penya-sopimus allekirjoitettu

(5.3.2023) Ura Basket ja espanjalainen Joventut Badalona, tuttavallisemmin Penya, ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa vuodet 2023–2026. Näin seurojemme välinen pitkä yhteistyö vahvistuu entisestään.

Pitkä yhteistyö

Ura Basketin ja Penyan välinen yhteistyö on jatkunut ja kaiken aikaa vahvistunut jo toistakymmentä vuotta valmentaja Jari Suomen kontaktien ansiosta. Nyt solmitun virallisen yhteistyösopimuksen myötä seurojemme välinen valmentaja- ja pelaajakoulutus tulee edelleen tiivistymään.

Kuuluisa pelaajahautomo

Joventut Badalona on Espanjan ja samalla koko Euroopan tasolla johtava kasvattajaseura. Penyan kuuluisa pelaajahautomo kasvattaa jatkuvasti uusia pelaajia Espanjan pääliigaan ja aina NBA:han asti. Ricky Rubio ja Rudy Fernández ovat kuuluisimpia Joventut-kasvatteja.

Joventutin juniorijoukkueet ovat vuodesta toiseen Espanjan ja maanosamme parhaiden joukossa, ja Espanjan juniorimaajoukkueissa on tietysti säännöllisesti useita Joventutin pelaajia. Tänäkin keväänä Penyan U18-joukkue pelaa junioreiden Euroliigan finaaleissa Liettuan Kaunasissa.

Kehityksen kärjessä

”Koripallo kehittyy lajina hurjaa vauhtia, ja Joventut on seurana jatkuvasti kehityksen kärjessä. Olemme itse saaneet vuosien mittaan valtavasti virikkeitä Badalonasta ja onnistuneet kehittämään valmennuskulttuuriamme näissä meidän oloissa. Juniorityömme laatu ja hyvä menestys valtakunnallisestikin on paljolti seurausta arvokkaista Penya-vaikutteista”, coach Suomi arvioi

”Seurojemme välinen yhteistyö tulee varmasti nyt saamaan uusiakin muotoja. Ja Penya-valmentajien vetämä Huippukorisleiri Valkeavuoren liikuntahallissa 26.–29.6. kannattaa nyt kyllä kaikkien heti merkitä kalenteriin”, Jari vinkkaa.

Jari Suomi on seurojemme välisen yhteistyön pääarkkitehti.

Tärkeä kumppani Euroopan huipulta

”Tämä yhteistyösopimus on monen antoisan vuoden tulosta. Oppia on jo ammennettu useaan otteeseen vierailuilla Espanjassa, mutta nyt meillä on mahdollisuus laajentaa yhteistyötämme entisestään ja samalla myös tuoda Penyaa lähemmäs Kaarinaa ja suomalaista koripalloilun lajikenttää. Erilaisten vaikutteiden hakeminen Euroopan huipulta on meille tärkeää seuramme valmennuksen kehittymiselle”, Ura Basketin puheenjohtaja Tuukka Kavisto iloitsee.

Tuukka Kavisto tyytyväisenä sopimuksen synnyttyä.

Penya-brändi kansainvälistyy

Ura Basketin lisäksi Penya solmi samaan aikaan sopimuksen hollantilaisen Basketball Academy Amsterdamin kanssa. Sopimuskumppaneita ovat myös CB Santamaría ja CB Boscos Baleaareilta sekä pari muuta yhteistyötahoa Kataloniasta.

”Haluamme auttaa yhteistyöseurojamme ja tehdä osaamistamme ja menetelmiämme tunnetuksi, myös kansainvälisesti. On mielenkiintoista työskennellä eurooppalaisten kumppaniemme kanssa”, Penyan urheilutoimenjohtaja Jordi Martí kertoo.

Lue asiasta lisää Penyan verkkosivulta:

https://www.penya.com/ca/club/noticies/171-2022-2023/3785-la-marca-penya-continua-expandint-se

Forza Penya!

Yhteistyössä