Perjantaina kohti Kouvolaa

(15.10.2020) Perjantai-ilta ja Kouvola. Voiko olla parempaa lokakuisena iltana? Eipä oikeastaan. Varsinkin kun Meidän Joukkue on parketilla. Keskiviikkona molemmat joukkueet avasivat kauden tappiolla ja vastakkain onkin varmasti kaksi voitonnälkäistä porukkaa. Perinteisesti Kouvola on ollut vaikea paikka pelata ja Korisliiga-taipaleella ei sieltä olla haettu vielä yhtään voittoa.

Kouvolan Kouvot

Perinteinen kouvolalaisseura aloitti jo 28. kautensa Korisliigassa ja on tottunut menestymään. Kaikkien aikojen voittotilastossa Kouvot on 5. edellä nykyisistä joukkueista vain KTP-Basket ja Tampereen Pyrintö.

Vanhat meriitit ei toki paina, kun pallo nousee perjantaina ilmaan. Kouvot kärsi keskiviikkona tappion Tampereella, kun isäntä Pyrintö oli totutusti tyly isäntä napaten 99-80 voiton. Perjantaina Kouvot janoaa varmasti avausvoittoa, sillä nykyisen sarjajärjestelmän aikana jokainen voitto on äärimmäisen tärkeä.

Yhden ottelun otannalla on vielä vaikea lähteä tekemään syvempää analyysia Kouvojen vahvistuksista. Antonio Ballard tiedetään entudeestaan ja on kovassa kunnossa. Keskiviikkona Pyrintö sai hänet pidettyä 6 pisteessä, kun taas Moses Greenwood (17/5) ja Jacoby Armstrong (14/7 )vastasivat tehoista. Suomalaiset ovat sen sijaan tutumpia kaarinalaisyleisölle. Tuomas Hirvonen teki paluun kotiseudulle vuoden Lahti-visiitin jälkeen. Viime kauden Kouvoista tutut Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen, Vili Nyman ja Henri Permanto kaikki ovat tärkeitä palasia päävalmentaja Tuomas Ojan paletissa.

Välillä taistelua käydään raudan päällä, välillä lattiatasolla

Meidän Joukkue kohti seuraavaa ottelua

Kaksijakoisesti sujunut avausottelu jätti varmasti lopulta hyvän fiiliksen joukkueeseen. 21 pisteen takaa noustiin vielä peliin mukaan ja voitosta taisteltiin tosissaan loppuun asti. 73 päästettyä pistettä on kolmanneksi paras suoritus lyhyen liigahistoriamme aikana. Se jo osoittaa että joukkueessa on taisteluilmettä reippaasti, vaikka yhteisiä hetkiä ei koko joukkueen kesken juurikaan ole takana.

Perjantain kamppailuun lähdemme selvästä haastaja-asemasta, mikä tuokin, varsinkin näin alkukaudesta, hyvän yllätyssauman. Hyökkäyspäässä korinteko vastuu on erityisesti Kevaughn Allenin ja Kevin Bracy-Davisin harteilla. Heidän kyky luoda itse paikkoja on elintärkeää, kun yhteiset kuviot ovat vielä alkutekijöissään. Vaihtopenkiltä korintekovoimaa löytyy myös aina valmiin Joona Tuomalan toimesta. Joona T:n avausminuutti tämän kauden liigassa oli ikimuistoinen, kaksi heittoa, kaksi onnistumista. Tämä varmasti ruokkii luottamusta omaan tekemiseen. Ei myöskään sovi unohtaa Trey Niemeä, joka osoitti erityisesti vaikealla ensimmäisellä puoliskolla tuttua röyhkeyttä ja rankaisi nopeasti parilla näyttävällä suorituksella.

Kapteeni Nuutinen johtaa hienosti puolustusta. Jatkossa voi odottaa tehoja myös toisessa päässä kenttää

Kapteeni Matin mietteet ennen ottelua

Paluun Korisliigaan viiden vuoden ulkomaankierroksen jälkeen tehnyt Matti Nuutinen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, vaikka voittoa ei vielä tullutkaan.

”Tämä on pitkä projekti. Hyökkäyksessä tuli paljon virheitä, mutta ei meillä ole montaa yhteistä harjoitusta vielä koko joukkueen kanssa. Vaikka ei tullut vielä voittoa, niin pitää uskoa siihen omaan tekemiseen ja puolustuksen kautta niitä voittoja tulee. Kun puolustus toimii, niin on helpompi saada myös hyökkäys rullaamaan. Eilen oli positiivista se miten rohkeasti pelattiin ja ei lopetettu vaikka oltiinkin paljon perässä.

13 vuotta sitten kun Matti aloitti ammattilaisuransa, oli ensimmäinen joukkue nimenomaan Kouvot. Millä mietteillä Matti palaa vanhaan kotikaupunkiinsa:

”Kiva mennä Kouvolaan. Hieno kaupunki ja ennen kaikkea hieno korispaikkakunta. Kolmen vuoden aikana tuli paljon muistoja ja paljon ystäviä siellä. Kouvolasta tarttui mukaan hopea ja pronssi”

Mitä sanottavaa Kouvojen nykyisestä joukkueesta?

”Nuori joukkue vastassa. Ei yhtään tuttua kokoonpanossa, taustajoukoissa vielä varmasti. Vaikka on nuori joukkue niin pysynyt aika hyvin yhdessä. Koska ovat tutumpia toisilleen niin peli on varmasti valmiimpaa kuin meillä.”

Korisliigaa Kouvolasta perjantaina 16.10.2020 klo 18:30. Ottelu, kuten koko kausi, livenä Ruutu Plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä