Perjantaina pelipäivä, juhlapäivä

(5.12.2019) Meidän Ura Basket eGameStarsissa on ollut muutosten viikko. Alkuviikosta Tyrell Greenin sopimus irtisanottiin ja uusina miehinä pestattiin takamies Jaytornah Wisseh sekä laituri Darious Moten. Kauan ei uusia miehiä ehditä ajamaan sisään, sillä paluu Kupittaalle on luvassa itsenäisyyspäivänä, kun vastaan saapuu todellisessa vierasputkessa oleva Kataja Basket. Huomaa ottelun poikkeuksellinen alkamisajankohta, klo 16:00.

#MeidänJoukkue juhlapäivään

Optimaalisesta tilanteesta emme perjantain peliin, sillä ensimmäinen uusista miehistä, Jaytornah ”Jay” Wisseh, saapui maahan keskiviikkona puoliltapäivin ja Darious Moten puolestaan saapuu torstaina aamupäivästä. Mikäli peliluvat saadaan vain kuntoon ovat miehet kokoonpanossa perjantaina, mutta paljon ei vielä heiltä voi odottaa täysin vieraassa joukkueessa.

Muu joukkue on saanut levätä ja harjoitella hyvin, sillä viime viikon perjantaina pelattiin Kouvolassa. Pienet vammat sun muut ovat nyt hoidettu ja täydellä miehistöllä päästään perjantaina liikkeelle. Viime otteluissa jälleen tehot löytänyt Stephaun Branch pääsee jatkossa hieman helpommalla kun Jay saapuu johtamaan peliä ja Ville Hänninenkin saadaan takaisin kokoonpanoon. Intoutuuko Steph siis entistä kovempiin suorituksiin? Marius van Andringa on viime peleissä myös löytänyt pikkuhiljaa rytmiä pelaamiseen ja lupa on odottaa hyviä otteita myös jatkossa.

”Muutoksia tullut joukkueessa, mutta vielä epävarmaa pelataanko 2, 3 vai 4 ulkomaalaisvahvistuksella, riippuen ehtiikö peliluvat tulla. Katajalla on erittäin kovat ulkomaalaisvahvistukset joka puolella kenttää sekä todella hyvä suomalainen kärkiosasto. Meidän pitää olla puolustuksellisesti iso askel parempi kuin viimeksi ja toivottavasti hyökkäyksessä ei kestä liian kauan yhteenhitsautuminen” ennakoi Kristian Palotie perjantain ottelua.

Kokoonpano perjantaina: Stephaun Branch, Trey Niemi, Dustin Thomas, Ville Hänninen, Marius van Andringa, Miikka Luosmaa, Edvard Gullichsen(GTD50%), Lauri Hänninen, Eero Sahlberg, Atte Perttu, Joona Airenne, Jay Wisseh (GTD50%) ja Darious Moten (GTD50%).

Dustin Thomas on ollut joukkueemme parhaimmistoa viime aikoina. Kuva: Pekka Tenhonen

Vierailijat Joensuusta

Kataja Basketin otteluohjelma on kaudella ollut erittäin mielenkiintoinen. Korisliigassa joukkueen ensimmäisistä 9 pelistä peräti kahdeksan olivat kotona. Fiba Europe Cupin puolella taas joukkue joutui kolme viikkoa putkeen matkustamaan ympäri Pohjois-Eurooppaa ennen kuin pelasivat kolme kotipeliä putkeen. Nyt joukkue maksaa liigan alkuohjelmasta, sillä joensuulaiset saapuvat Kupittaalle kolmen ottelun vierasputken jatkoksi ja vielä itsenäisyyspäivän jälkeen luvassa on kaksi vieraspeliä.

Katajan otteet ovat heilahdelleet vahvasti kauden mittaan ja pelienkin sisällä. Esimerkiksi Tampereella joukkue oli ensimmäisellä puoliajalla 22 pistettä perässä, mutta onnistuivat nousemaan voittoon. Viimeisin ottelu puolestaan Kotkassa maanantaina oli alavireinen koko joukkueelta. Ensimmäisellä Katajan suomalaiset eivät saaneet pistettäkään tehtyä.

Katajan kokoonpanosta varmuudella perjantaina puuttuu Aapeli Alanen, joka on lopullisen läpimurron kynnyksellä. Ura-perheelle tuttuja löytyy Katajasta, sillä viime kaudella Ura Basketin takakentällä operoinut Fiifi Aidoo pukee tällä kaudella Kataja-paitaa päälleen. Fiifi tuntuu etsivän paikkaansa joukkueen hyökkäyksessä, mutta puolustuspäässä ulottuva nuori mies on rautaa. Ilahduttavaa Katajan tämän vuoden joukkueessa ovat nuoret Valtterit Mervola sekä Leppänen, jotka ovat paikan tullessa ottaneet roolia ennakkoluulottomasti. Katajan vahvistusviisikko WaltersOgunbemi-JacksonCalhounBradley Morris on kovaa luokkaa ja taso ei juurikaan heittele pelaavan nelikon mukaan.

Katajassa mestaruuden v. 2015 voittanut Marius van Andringa haluaa näyttää perjantaina. Kuva: Pekka Tenhonen

Itsenäisyyspäivänä sinivalkoista kentällä

Perjantain juhlapäivä tuo kentälle poikkeuksia, sillä ennen ottelua lauletaan juhlallisesti Maamme-laulu Finlandersista tutun Jussi Lammelan johdolla 102-vuotiaan Suomen kunniaksi. Itse pelissä joukkueet kunnioittavat maatamme pelaten, normaalista poiketen, Ura Basket eGameStars valkoisissa ja Kataja Basket sinisissä paidoissa.

Jussi Lammela

Tule mukaan juhlimaan itsenäisyyspäivää yhdessä meidän kanssa!

Korisliigaa Kupittaan palloiluhallilla perjantaina 6.12. klo 16:00, Ura Basket eGameStars – Kataja Basket.

Liput: lippu.fi

Yhteistyössä