Pikkuderby Monnarilla 10.2.

B-pojat kohtasivat lauantaina poikkeukselliseen aikaan paikallisderbyssä rakkaan vastustajan pikku-Kristikan. Ura lähti otteluun ennakkosuosikkina. Ensimmäisessä pelissä lokakuussa Turun NMKY pysyi hyvin mukana kolme jaksoa. Suurin pelko oli ylilatautuminen peliin, sekä joukkueen kokoonpano. Lenni, Jon ja Alec olivat ennen peliä epävarmoja, Rasmus oli ainoa varma poissa olija. Lennin paha olo paheni siinä määrin ja Jonin nilkka ei kestänyt pelaamista, vaan molemmat joutuivat jättämään pelin kesken.

Pelin taktiikka oli selvä. Namikasta piti saada pelintekijä Gullichsen kuriin ja tässä me onnistuimme loistavasti, sillä oikeat pelaajat auttoivat puolustuksessa ihan niin kuin oli sovittu. Näin Namika teki ensimmäisen 20 minuutin aikana vain 15 pistettä. Tilanne oli isolle tauolle lähtiessä 58-15, ja peli taputeltu. Toinen puoliaika oli pelailua ja se päättyi 44-43.

– Olen sanonut pojille, että kun puolustus toimii, tulee hyökkäämisestäkin helppoa. Eka puoliaika näytti taas sanomiseni toteen. Me heitimme kolmoset ekassa jaksossa 6/8 (75%), muutenkin pallonliike oli hyvä ja tuli hyviä leikkauksia ja nopeita hyökkäyksiä. Pelaasimme oli juuri sellaista, kun parhaimmillaan pystytään, kertoo päävalmentaja Petri Mäkitalo.

Lauri Hänninen on saamassa hyvää apua Veeti Ala-ahosta, joka on päässyt pelaamaan paljon Jonin ollessa sivussa lähes koko kauden. Nico Vuorenpäästä on tulossa meidän puolustuksen erikoispelaaja. Muutkin pelaajat suorittivat oman osuutensa loistavasti tänään. Kaikki pelaajat pääsivät pisteille ja neljä pelaajaa teki yli kymmenen pistettä, Mäkkäri iloitsee pelaajiensa suorituksia.

Ura voitti heittoprosentit 2p 52-42% ja 3p jopa 45-9%

Ura voitti levypallot 55-45

Ura antoi enemmän koriin johtaneita syöttöjä 23-6 (Hänninen antoi 8 passia ja Moborg 6 kpl)

Ensi viikonloppuna kohdataan sarjan kärkeä, eli Sykin. Toivotaan että hyvä vire jatkuu, ja saadaan voitto.

Kiitos yleisölle hyvästä kannatuksesta.

Kuvat: Marko Hänninen

Yhteistyössä