Playoffit alkavat!

Tuskin ovat vielä sydämentykytykset tasaantuneet runkosarjan päätöspelin jälkeen, kun on jo syytä suunnata katseensa kohti alkavan playoff-sarjan ensimmäisiä pelejä.  Tasaisen runkosarjan jälkeen viimeinen kierros vielä muutti asetelmia, ja aloitamme nousutaistelut rakasta paikallisvastustajaamme Kristikaa vastaan.

Sunnuntain tiukan taistelun jälkeen paluumatkalla kohti Kaarinaa päävalmentajallamme Jukka Valpolalla oli jo ajatukset playoffin semifinaalitaisteluissa.

– Kristika on hyvin mieluinen playoff-vastustaja. Joukkue sopii pelillisesti hyvin meille. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvän kevätkauden ja ovat varmasti valmiina pudotuspeleihin.

Playoff-pelien tapaan ei paljoakaan puhuta tarkemmista pelitaktiikoista, vaan lähinnä Jukka tuo esille enemmänkin näiden pelien erityispiirteitä.

– Pienetkin yksityiskohdat saattavat ratkaista pelin, koska pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja asetelmat synnyttävät taistelupareja, joissa lisäpaineiden vaikutus voi olla ratkaiseva. Pelaajat ovat pääosin nuoria molemmissa joukkueissa ja nyt pelataan tavallaan ensimmäistä kertaa paineiden alla!

Voittoa kun lähdetään hakemaan on konsepti peliin kuitenkin selkeä.

Innamaa, Lommi ja Sandberg ovat ennalta merkittyjä pelaajia, mutta Kristikalla on monta hyvää heittäjää, joita ei sovi unohtaa. Tarvitaan hyvä puolustus ja uskoisin että saamme matchupit sopimaan aika hyvin kohdalleen.

Aikaisemmista kauden peleistä Jukka nostaa yhden todella tärkeän tekijän esiin.

– Syksyn pelissä nousimme kannattajiemme kannustuksella takaisin peliin mukaan ja kevään kotiottelussa omiemme vahva kannustus siivitti selvään voittoon. Tuo lisäenergia tarvitaan nytkin: Eli vankka toivomus on että saamme omat kutospaikan pelaajamme liikkeelle koko ottelusarjan ajaksi. On aina hienoa pelata omien kannattajiemme edessä!

Derby sytyttää kokenuttakin pelaajaa

Paluumatkalla sunnuntain pelistä jututettiin myös Hännisen Villeä. Ville on kantanut
päävastuuta pelinjohtamisesta ja siinä ohessa hän on myös tehnyt eniten pisteitä joukkueestamme. Nuori mutta kokenut takamiehemme on pelannut jo 68 pääsarjaottelua ja liki 80 nuorten maaottelua, ja hän on Kristikan (TuNMKY) kasvatteja.  Kommenteista kuulee hyvin että pudotuspelejä on jo odotettu.

– Nyt on tulossa mielenkiintoinen ottelusarja! On erityisen hienoa että vastassa on Kristika. Paikalliskamppailut ovat aina hienoja ja playoffit tuovat niihin vielä enemmän lisäväriä. Molemmat joukkueet ovat varmasti hyvässä vireessä! Kasvattajaseuran kohtaaminen on tietenkin hienoa ja kentällä olevat muutkin pelaajat tuntevat hyvin toisensa. Playoff tuo aina myös extralisän yritystä; on siis pystyttävä keskittymään peliin siten, etteivät tunteet pääse liikaa vaikuttamaan. Koripallo on kuitenkin ensisijaisesti koripalloa!

Onnistuminen ottelusarjassa on tärkeää ja tässä vaiheessa on turha kuvitella löydettävän ihmejuttuja avuksi.

– Voittoa lähdetään hakemaan omalla peruspelillä kuten tammikuussakin. Molemmissa joukkueissa on hyviä heittäjiä, joten monipuolisella hyökkäyspelillä päästään hyödyntämään omia vahvuuksia. Haluan samalla muistuttaa kannattajiamme, että jokainen teistä tarvitaan peleihin mukaan kaatamaan Kristikaa. Molemmat salit ovat muuten aika pieniä, joten on syytä tulla ajoissa paikalle!

Vilkaisu keskeisiin tilastoihin

Pikaisen analysoinnin jälkeen on helppo todeta, että aikaisempien pelien ratkaisutekijöiksi ovat nousseet uskallus ja tahto voittaa. Tämä tulee esille hyvin muun muassa levypalloissa. Syksyn tappiollisessa pelissä annettiin vastustajan riehua korillamme ja tyydyttiin kauden pienimpään levypallosaaliiseen. Vaikka koko kauden tilastoissa #meidänjoukkueemme on ollut parempi levypalloissa, on keskinäisissä taisteluissa luovutettu levypalloherruus Kristikalle. Lisäksi voidaan todeta, että totuttujen ratkaisijoiden (Sandberg, Innamaa) lisäksi ovat Tomi Lommi ja Timka Jaakkola onnistuneet viimeisissä neljässä pelissä kolmosissaan yli 50% tarkkuudella.

On mielenkiintoista seurata miten #Meidänjoukkueemme JoonatForsström ja Airenne – onnistuvat tärkeässä ottelusarjassa. Molemmilla on meneillään vahva kevätkausi.

Lopuksi vielä vilkaisu katsojalukuihin. Paikalliskamppailut ovat todella kiinnostaneet yleisöä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat katsojaluvuissa koko runkosarjan osalta sijoilla 2 ja 3. Molemmissa otteluissa oli yli kaksinkertainen määrä kannattajia verrattuna keskiarvoihin. Kuten Villekin jo totesi, on tärkeää että omat kannattajamme ovat ajoissa paikalla.

Ottelusarjan ensimmäiset pelit ovat keskiviikkona 8.3. klo 18.30 Nunnavuoren palloiluhallissa, ja saman viikon perjantaina 10.3. klo 18.30 kotiluolassamme Littoisten monitoimitalolla.

Tervetuloa mukaan kaatamaan Kristika ja taistelemaan noususta sarjaporrasta ylöspäin!

Tagged under

Yhteistyössä