Playoffit lähenee, pelit kovenee!

Viimeisessä runkosarjan kotipelissään #MeidänJoukkue saa vastaansa kovan Torpan Pojat (ToPo) pääkaupungista. Syksyisen pisteiden ryöstön jälkeen Kisahallista – voitimme 82-80 – on ToPo voittanut yhdeksästä pelistä kahdeksan kertaa. Tuleva vastustajamme on siis kovassa kevätkunnossa. Sen sijaan oma joukkueemme ei ole helmikuussa päässyt omalle tasolleen. Kolmen ottelun tappioputken päättämisen aika on nyt perjantaina, kun pelataan tutussa kotiluolassamme, Littoisten Monitoimitalolla.

Päävalmentajamme Kristian Palotie ei erehdy aliarvioimaan tulevaa vastustajaa. Palotie lähtee realistiselta pohjalta haastamaan Torpan Poikia, joka meidän tavoin on hakemassa menestystä playoff-peleistä.

– Vastustajana ToPo on kokenut ja todella kovat vahvistukset omaava hyvä joukkue. Heillä on myös hyvät kotimaiset profiilipelaajat. Lähdemme peliin selvästi altavastaajina.

Hyvän syyskauden loppuosuuden ja hyvin käynnistyneen tammikuun jälkeen on joukkueella takana nyt kolmen vierasottelun tappioputki. Nyt on aika palata kotiottelussa oman kannattajoukkomme edessä taas omalle tasollemme.

– Meidän on löydettävä kadoksissa oleva identiteettimme ja palattava siihen pelitapaan, jonka mukaisesti syksyllä pelasimme. Haastetta on. Nyt on tärkeää että reagoidaan pelissä oikein ja saamme oman intensiteettimme tutulle tasolle. Perjantaina voittaa se joka tahtoo voittoa enemmän, summaa Krisu.

Matias Suomi arvioi perjantain tulevaa koitosta

#33 Matias Suomi

Pelaajahaastattelussa on vuorostaan Matias Suomi, joka entuudestaan tuntee vastustajasta etenkin ToPo:n kotimaisia kärkipelaajia. Miki Kuusistoa ja Juuso Kauppista vastaan on jo B-junioreista lähtien pelattu. Sakari Salminen on pelannut myös Uran riveissä kolme kautta.

– ToPo:lla on kovat jenkit joita Salmisen Sakke hyvin täydentää. Kisahallin vierailussa onnistuimme hyvin omassa pelissämme ja pakotimme ToPo:n runsaaseen menetysmäärään. Pystymme varmasti nytkin ToPo:n lyömään kunhan oma pelimme on sillä tasolla missä sen pitää olla. Tämä lähtee jokaisesta meistä. On tärkeää onnistua 1v1-puolustuksessa, ja jenkit on pystyttävä pitämään aisoissa, Matias kiteyttää.

Tilastojen valossa

Vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta, jotka kaikkien normaalitunnuslukujen valossa ovat sarjan parhaiden joukkueiden joukossa. ToPo:n ulkomaalaisvahvistukset LD Williams (kausi: 18,4/4,2/3%-39,8) ja Milton Jennings (21,2/11,7) pitivät syksyisessä kohtaamisessamme joukkuetta pystyssä tykittäen 28p/5l ja 27p/17l. Ei pidä myöskään unohtaa aina nopeaa KTP-taustaista Miki Kuusistoa eikä HNMKY:n kasvattia Juuso Kauppista, jota ei saa päästää flow-tilaan.

Perjantai-illan pelissä panokset ovat isot: molempien joukkueiden osalta määritetään käytännössä sijoitus sarjassa, ja lisäksi tulevien kotiotteluiden aloittaminen ja määrä on potissa.

Nyt jos koskaan joukkueemme haluaa päättää runkosarjan kotiotteluiden sarjan hyvään taisteluun ja toivoo oman kannattajakuntamme tukea tiellä kohti playoffeja.

Tervetuloa Littoisten Monitoimitalolle perjantaina 23.2.2018 klo 18.30 katsomaan miten yhdessä kaadamme Torpan Pojat!

Otteluisäntänä Mehiläinen

Yhteistyössä