Preseason päätökseen tiukalla kamppailulla

Meidän Joukkueen tiivis preseason tuli päätökseen, kun LoKoKo Bisons kävi vierailulla Littoisissa. 1A-divarin ylivoimainen suosikki Bisons oli perjantai-illan kamppailussa juuri niin kova vastus kuin oli odotettavissa.

Ura Basket – LoKoKo Bisons 101-96 (23-27, 36-23, 20-21, 22-25)

Edellisestä harjoitusottelusta vain pari päivää ja kokoonpano entistä kapeampi. 8 miehen rotaatiolla lähdettiin preseasonin viimeiseen valmistavaan otteluun, kun loukkaantuneet miehet olivat edelleen sivussa ja U19-joukkueen miehet valmistautumassa viikonlopun SM-karsintoihin.

”Oltiin väsyneitä ja vajaalla jengillä liikeellä, mutta ei me voida sen taakse aina mennä”, totesi coach Kristian Palotie.

Alku olikin vaikea kun vierailija Bisons antoi aivan eri tavalla painetta ja juoksi kenttää hienosti. Ensimmäisen 5 minuutin jälkeen tilanne taululla oli jo 14-15. Avausjaksolla erityisesti alkukaudesta säväyttänyt Stephaun Branch oli vauhdissa ja pitikin meidät iholla muiden vielä hakiessa vauhtia. 1. neljännes vierailijalle 23-27 ja lyhyelle tauolle miettimään puolustus kuntoon.

Toinen jakso olikin meiltä melkoista ilotulitusta, kun joka puolelta kenttää tuntui pallo uppoavan sisään. Puolustuksessa saatiin stoppeja ja päästiin juoksemaan nopeita toiseen päähän. Stephin esimerkillä muutkin piristyivät ja puoliajalla oli neljä miestä rikkonut 10 pisteen rajan. Steph lähenteli jo triplatuplaa tilastoilla 11p/7l/6s/4r, Tyrell Green hyvällä heittopelillä 15p/4l, Trey Niemi jatkoi myös vakuuttavaa preseasonia 13 pisteellä, lisäksi Dustin Thomas sai kasaan 11 pistettä puoliajalle.

Dustin Thomas (15p/4l/4s) väläytteli osaamistaan perjantaina

Puoliajan jälkeen pelattiin tasatahtiin, ajoittain hyvinkin sekavaa korista, kun kaksi tiiviillä tahdilla pelannutta joukkuetta taistelivat välillä enemmän tunteella kuin järjellä. Puolustuspäässä, yksi tulevan kauden mielenkiintoisimpia pelaajia, Stephaun blokkaili ja riisti vastustajalta palloa kovalla taistelutahdolla. Vierailta erityisesti Rasmus Marttinen (24p/6l) esiintyi edukseen hyökkäyspäässä tehokkaalla heittopelillään.

Viimeisellä jaksolla vierailijat olivat ottaa kiinni, mutta Tyrellin todella kovat onnistumiset viimeisten minuuttien aikana takasivat meidän edarille toisen voiton treeniviikkoon.

Lopulta meidän paras pistemies oli Tyrell Green (26p/7l/4s). Hyvää säestystä antoivat Trey (24p/3s), Dustin (15p/4l/4s) ja kapteeni Eero Sahlberg (10p/4s). Kentän näkyvin oli taas kerran Steph monipuolisella tilastorivillä, 16p/14l/8s/7r/4bl.

Vierailta aikaisemmin mainitun Marttisen lisäksi Joshua Wilchcombe (18p/10l) ja suomalaistunut Matt Gibson (19p/6l/5s) olivat jatkuvasti esillä kentällä ollessaan.

Kapteeni Sahlberg (10p/4s) kohosi vastustajan ulottumattomiin

”Krediitit biisoneille todella hyvästä vastuksesta. He tulevat varmasti menemään pitkälle divarissa tällä kaudella”. kehui coach Palotie hyvin pelannutta vierailijaa.

”Preseason on nopeasti takana ja aletaan vasta tutustumaan kunnolla toisiimme. Nopeasti alkaa Korisliiga, mutta ei anneta sen häiritä. Kesken on meillä ja muillakin tässä vaiheessa kautta. Tärkeintä on nyt vaan pitää kehitys yllä koko ajan. Uskon että voidaan olla tulevalla kaudella inhottava joukkue vastustajille, kun meillä on hyvin peliä levittäviä jätkiä kenttä täynnä.” summasi Palotie.

Korisliiga alkaa tulevana perjantaina 27.9. #MeidänJoukkueella vierailulla Helsinkiin, yhden suurimman ennakkosuosikin, Seagullsin vieraaksi. Ensimmäinen kotipeli on luvassa 2.10. kun Kupittaan parketilla astelee vastaan Tampereen Pyrintö.

Let’s go Ura Basket!!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Tagged under

Yhteistyössä