Puhtaasti välieriin

(14.3.2017) Edustusjoukkueemme voitti tiistaina JBA:n kolmannen kerran peräkkäin ja selvitti siten tiensä puhtaasti divarin välieriin. Ensimmäinen välierä pelataan Littoisissa ensi viikon keskiviikkona.

13.3.2018 Miesten Div-A: Ura Basket – Jyväskylä Basketball Academy 96 – 75 (26 – 21, 25 – 23, 20 – 18, 25 – 13)

Tiistain ottelun avauspuolisko oli nautittavaa ja korkeatasoista koripalloilua puolin ja toisin. Molemmat joukkueet juoksivat kenttää erinomaisella tempolla, puolustivat mallikkaasti ja silti heittivät tarkasti. Pitkälle tauolle siirryttiin #MeidänJoukkueen seitsemän pisteen johtoasemassa.

Puoliajan jälkeen jyväskyläläiset sinnittelivät vielä pitkään iskuetäisyydellä, kunnes päätösneljänneksen alkupuolella vieraille tuli noutaja. Ura juoksi kuudessa minuutissa 19 – 0 runin, ja peli oli sitä myöten taputeltu. Näin #MeidänJoukkue voitti siis kaikki kolme joukkueiden välistä matsia ja etenee ensi viikolla alkaviin välieriin.

JBA:n Valtteri Leppänen (18/3/3s/2r/2bl) on kehittynyt kauden mittaan valtavan harppauksen. Tiistaina myös Anton Kankaanpää (14/9) onnistui mainiosti.

Oman joukkueemme parhaana palkittiin Pyry Rainamaa (21/13/3s/3r). Hän tuntui olevan aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Brian Moultrie (22/13/4s/2r) jatkaa takuuvarmoja esityksiään.

Joakim Jousisto (9/1/3s) ja Trey Niemi (12/3s) puolustivat upeasti ja viimeistelivät rohkeasti.

Tiistain ottelu oli paitsi taitavien pelaajien, myös kahden laatuvalmentajan oiva työnäyte. Päävalmentajat Mikko Tupamäki ja Kristian Palotie ovat pelin opettajina Suomi-koriksen ehdotonta eliittiä. Sekä Ura että JBA pelaavat valmentajiensa pelifilosofian mukaisesti modernia korista.

Tilastojen kertomaa

Ura voitti levyrit 46 – 32

Ura voitti pisteet maalatulta alueelta 54 – 24

Ura voitti vaparipisteet 16 – 4

Uran PPP oli mukavasti 0.99

Uran menetysprosentti oli hienosti vain 10.4

Tilastot

Krisun kommentit

”Vaikea nähdä, mikä muu joukkue olisi valmistanut meitä yhtä hyvin jatkoa ajatellen kuin JBA. He osoittivat meille, millä tasolla intensiteetin pitää näissä pudotuspeleissä olla”, coach Palotie kiitteli jyväskyläläisiä kuluneesta ottelusarjasta.

”Valtteri Leppäsestä on kehittynyt yksi koko sarjan parhaista pelaajista. Aika makeaa nähdä, että kehitys ei lopu, kun A-juniorivuodet ovat takana, vaan pelaaja voi vielä aika monta vuotta mennä eteenpäin”, Palotie muistutti lopuksi.

#MeidänJoukkue aloittaa divarin välierät Littoisten monitoimitalolla keskiviikkona 21. maaliskuuta kello 18.30.

Tervetuloa kokemaan kanssamme koriksen huikea March Madness!

Yhteistyössä