Pyrinnön erilaisuus sekoitti Meidän Joukkueen pakan

(22.10.2020) Coach Damion Dantzler painotti ottelun alla haastattelussa, että otteluun halutaan hyvä alku. Hyvä alku saatiinkin, mutta hyvin nopeasti paketti levisi täysin käsiin.

Tampereen Pyrintö – Ura Basket 100-86 (23-24, 26-19, 28-21, 23-22)

Otteluun saatiin hyvä alku. Ensimmäisestä 5 hyökkäyksestä saatiin kori aikaiseksi neljästä. Kapteeni Matti Nuutinen johti joukkojaan upottamalla kaksi peräkkäistä kolmen pisteen heittoa ja nopeasti lukemat taululla 2-11 meille. Seuraavasta tilanteesta Matille vihellettiinkin todella kyseenalainen virhe. Loistavan ottelun pelannut Shawn Hopkins (22/4) heitti ilmavan kolkin ja laskeutui Matin päälle joka puolusti tilanteen niin oikein kuin sen voi. Liekö ollut liikaa intoa pillissä vai mikä, mutta tästä huonosta vihellyksestä ja vastustajan neljän pisteen hyökkäyksestä alkoi Meidän Joukkueen ongelmat. Matille tuli nopeasti toinen virhe ja vaihdosta ei saatu jatkettua avausviisikon lentoa. Lisäksi kotijoukkueen odotettu paikkapuolustus alkoi tuottaa vaikeuksia. Yksinkertaiset asiat, kuten syöttäminen ja viivojen sisällä pysyminen, tuottivat runsaasti vaikeuksia ja menetyksiä alkoi kertymään aivan liikaa. Kaikesta huolimatta ensimmäinen kymppi meille 23-24.

Toisen jakson alkuun saatiin hyvä alku ja piristyneen Javan Whiten (15/5/3s) parilla korilla käytiin vielä 4 pisteen johdossa, mutta pian Pyrintö iski 9-0 runin kun oma hyökkäyksemme sortui jälleen pallonmenetyksiin. Hankalan jakson lopussa isännät kävivät jo 9 pisteen etumatkalla, muttta Joona Tuomalan (3 pistettä) kolkilla vielä saatiin taukolukemat siedettäviksi 49-43.

Javan White (15/5/3) ja Ville Hänninen (11/4/5) pelasivat kumpikin kauden parhaan ottelun

Kolmas kymmenminuuttinen alkoi hyvin kun Kevaughn Allen (13/4/5) avasi pistetilinsä kulmakolkilla ja ero vain 3 pistettä. Seuraavat neljä hyökkäystä sen sijaan loppuivat ennen aikojaan menetyksiin. Vastaavasti Pyrintö onnistui ja ero venähti pahimmillaan 17 pisteeseen. Meidän Joukkue osoitti jälleen taistelutahtoa ja lähtikin kampeamaan eroa pienemmäksi. Erityisesti Ville Hänninen (11/4/5) piti joukkuetta pystyssä parilla kolkilla. Viimeiselle kympille 13 pisteen takaa, tilanteesta 77-64.

Viimeinen kymppi rypisteltiin ja päästiin parhaimmillaan 7 pisteen päähän, mutta lopulta alkoi vain väsy painaa ja tamperelaiset pääsivät iskemään muutaman aivan liian helpon korin. Lopullisesti kiri hyytyi kun Matti otti väsyneen miehen hölmön virheen ja Kevaughn paineli liian kovalla tahdilla hyökkäykseen ja molemmat suihkun puolelle virhetilin täytyttyä. Loppulukemat 100-86 täysin paikallaan kenttätilanteisiin nähden.

Tilastokummajaisia

Meidän Joukkue voitti heittotarkkuudet 2p 55%-50%, 3p 39-37 ja vaparit 55-85. Lisäksi levypallot meille 46-38. Syötöt Pyrinnölle 23-21.

Mutta… Menetykset Pyrintö 7 ja Ura Basket 26 kpl. Lukema on meidän ”ennätys” Korisliiga-taipaleellamme ja suurin lukema koko sarjassa kolmeen vuoteen. Helppo löytää kehityskohde tästä ottelusta.

Ottelutilastot

Kohti seuraavaa tapahtumaa

Nyt ensimmäinen kova pätkä liigassa hoidettu. 8 päivää ja kolme peliä oli kova rykäisy vain päiviä yhdessä ollelle porukallemme. Nyt on viikko aikaa palautua ja harjoitella rauhallisemmin yhdessä. Seuraava haaste odottaa kotona, kun yksi suurimmista mestarisuosikeista saapuu vierailulle Kupittaalle.

Seuraava kotiottelu keskiviikkona 28.10. klo 18:30, Ura Basket – Helsinki Seagulls

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä