Revanssimielellä Tampereelle

(19.11.2019) Viikon tauko peleistä on käytetty hyväksi leväten ja harjoitellen kohti tiukkaa marraskuun viimeistä rypistystä. Luvassa on neljä peliä 10 päivään ja hyvällä valmistautumisella voidaan jokaista lähteä voittamaan. Ensimmäisenä luvassa vieraspeli Tampereelle, josta ei perinteisesti helposti pisteitä haeta.

Isäntä Tampereen Pyrintö

2000-luvun alun menestyneimpiin seuroihin kuuluva Tampereen Pyrintö luottaa vahvasti omiin kasvatteihinsa. Suomalaisista peräti 7 ovat Pyrinnön kasvatteja. Kokemusta suomalaisista edustaa Antero Lehto, joka pelaa 20. kautta Korisliigassa. Edellisessä ottelussa Lehto rikkoi 1000 onnistuneen kolmen pisteen heiton rajan runkosarjassa. Edellä kaikkien aikojen tilastoissa ovat enää Petri Virtanen, Kari-Pekka Klinga sekä Jukka Toijala.

Muista suomalaisista esiin on hyvä nostaa Osku Heinonen, joka on toipunut alkukauden loukkaantumisesta. Myös Kilpisen veljekset Lassi ja Justus kasvattavat jatkuvasti rooliaan päävalmentaja Sami Toiviaisen paletissa. Veljeksistä Lassi on näillä näkymin poissa keskiviikon ottelusta.

Ulkomaalaisvahvistuksista LJ Rose puuttuu myös Pyrinnön ja Uran toisesta kohtaamisesta. Sen sijaan kokeneet ”Rayt” Benjamin Raymond ja Raymond Nixon ovat jälleen aiheuttamassa päänvaivaa Meidän Joukkueelle. Myös meitä vastaan Pyrintö-paidassa debytoinut Khalil Small on mukana keskiviikkona ja tulee olemaan hankala pysäytettävä. Small on edellisessä 4 ottelussa tehnyt pisteitä lähes 20 pisteen keskiarvolla.

Stephaun Branch hallitsi tilastoja kauden avauskohtaamisessa. Antero Lehto seuraa taustalla

Meidän Ura Basket eGameStars

Loistavan Vilpas-voiton perään edarimme pelasi hieman vaisumman ottelun toista sarjan ennakkosuosikkia Helsinki Seagullsia vastaan. Ottelussa ei korinteko meinannut millään maistua Seagullsien kovan paineen alla. Nyt on ollut taas viikko aikaa miettiä hommat uuteen uskoon. Pyrintö pyrkii ottelussa varmasti hidastamaan tempoa ja siihen ei meidän pidä lähteä mukaan. Kenttää on juostava ja pallollista haastamalla voidaan saada riistoja ja sitä kautta helpompia koreja.

Joukkueestamme Dustin Thomas on ollut paras pistemies kolmessa edellisessä ottelussa. Myös Pyrintöä vastaan Thomasilla on tilaisuus olla tehokas, sillä Seagullsin kaltaisia sentterimonstereita ei tamperelaisten riveistä löydy. Myös avaava sentterimme Miikka Luosmaa pääsee käyttämään urheilullisuuttaan hieman hitaampaa BJ Raymondia vastaan.

Takamiesosastoltamme Trey Niemi on löytänyt pelihuumorin viime peleissä. Treyn juonikkuus tuleekin tarpeeseen, jotta voimme taistella voitosta kokenutta Pyrintöä vastaan. Hiljaiseloa viettänyt Stephaun Branch puolestaan on saatava heti pelin alusta hereille.

Miikka Luosmaa tuo kentälle kovuutta ja kokoa

Coach Palotien puheenvuoro

”Kauden toinen kohtaaminen. Ensimmäisessä Pyrintö onnistui hidastamaan meitä todella tehokkaasti. Meidän pitää löytää lääkkeet, jotta sama ei toistuisi. Samalla meidän pitää keksiä keinot pyrintöläisten heittovoiman pidättelemiseen ja kokeneiden amerikkalaispelaajien pelin vaikeuttamiseen.”

Kokoonpano keskiviikkona: Stephaun Branch, Trey Niemi, Tyrell Green, Dustin Thomas, Ville Hänninen, Marius van Andringa, Miikka Luosmaa, Eero Sahlberg, Atte Perttu ja Joona Airenne

Korisliigaa keskiviikkona Tampereelta, Pyrintö – Ura Basket eGameStars klo 18:30. Ottelu nähtävissä tutusti Elisa Viihde Sportilta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä