Riku Laine Vilppaan liigamiehistöön

(29.4.2016) Riku Laine, 18, siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Korisliigaa Salon Vilppaan riveissä. Sopimus on kaksivuotinen.

Riku Laine on nuoresta iästään huolimatta pelannut seuramme edustusjoukkueessa jo neljän kauden ajan. Kuluneella kaudella hän oli joukkueemme ehdoton runkopelaaja. Hän pelasi liki 32 minuuttia ottelua kohden ja teki otteluissa keskimäärin 14,2 pistettä.

Loppukaudella Riku ehti pelata myös miesten A-divaria Forssan Koripoikien riveissä kymmenen ottelun verran.

”Olen tosi iloinen, että Vilpas antaa minulle mahdollisuuden astua pelaajaurallani askeleen eteenpäin. Olen tehnyt tämän unelman eteen monta vuotta töitä”, himoharjoittelijana tunnettu Riku kiittää.

”Olosuhteet ovat Salossa erinomaiset, ja valmentaja Joonas Iisalo on minulle tältä keväältä tuttu. Nyt etsin asuntoa Salosta. Alkukesän tulen kuitenkin harjoittelemaan vielä pääosin Kaarinassa”, Riku kertoo.

Kyläkoriksesta Korisliigaan

”Littoisten kyläkorisjoukkueessa aloitin pallottelun jotain 5-6-vuotiaana. Pelasin myös jääkiekkoa 12-vuotiaaksi ja jalkapalloa 14-vuotiaaksi asti. Monipuolinen liikkuminen antoi hyvän pohjan, kun päätin lopulta alkaa panostaa täysillä korikseen”, Riku muistelee.

Vahvat meriitit

Riku pelasi seuramme A-pojissa SM-sarjaa neljän ja B-pojissakin kahden kauden verran. Kaudella 2013 – 2014 Riku oli voittamassa seurallemme A-poikien SM-hopeaa. Edellisellä kaudella Riku oli puolestaan B-poikien SM-sarjan paras korintekijä (ka. 30,50) sekä levypallopelaaja (ka. 17,33).

Riku on pelannut 44 nuorten maaottelua 7,9 pisteen keskiarvolla. Viimeisimpänä urotekonaan hän oli kesän 2015 EM-kisoissa omalla vahvalla panoksellaan turvaamassa Suomen U18-joukkueen A-sarjapaikan.

Ura Basket ylpeänä onnittelee Rikua tuoreesta sopimuksesta ja toivottaa menestystä matkalla kohti uusia haasteita!

ESC_6285

Yhteistyössä