Saloon kauden toiseen derbyyn

(28.12.2019) Kauden ensimmäisestä Varsinais-Suomen derbystä riemastuttavan voiton ottanut Ura Basket eGameStars on vahvasti uudistunut tuon voiton jälkeen. Joukkueesta on saanut lähteä Tyrell Green sekä Stephaun Branch ja tilalle on tullut kolmikko Darious Moten, Jaytornah Wisseh sekä tapaninpäivänä maahan saapunut Tre’Shaun Fletcher. Lauantain isäntä Salon Vilpas puolestaan on kärsinyt loukkaantumisista koko joulukuun.

Isäntä Salon Vilpas

Kolme edellistä runkosarjan voittoa ottanut Salon Vilpas on kuluvalle kaudelle lähtenyt yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista ja onkin keikkunut kärkisijoilla koko kauden. Viikingit ovat keränneet 20 ottelusta 16 voittoa, tappioiden tullessa Lapualla, Kauhajoella, Helsingissä sekä Kupittaalla. Kotona Salo on siis 9/0.

Salossa lähdettiin odotetusti pelaajamarkkinoille marraskuussa, kun Reggie Dillard (2,4p/1,3l) ei onnistunut vakuuttamaan mestaruutta tavoittelevan organisaation vahvistuksena. Tilalle saapui Christopher Flemmings (12,9p/4,4l), joka on osoittanut olevansa oiva pelimies. Muut vahvistukset Salolla ovat olleet alkukaudesta asti samat. Marraskuun pelaajaksi valittu Tim Coleman (17,7p/6,8l) on tosin ollut sivussa peleistä marraskuun lopulta asti loukkaantumisen takia. Sen sijaan Jamuni McNease (11,8p/7,2l) ja DJ Laster (16,8p/3,7l) ovat kokoonpanossa myös lauantaina. PeU-laina Trenton Thompson myös pukee derbyyn.

Kotimainen osasto Salossa on nimekäs, kun kentälle on laittaa Mikko Koiviston (8,5p), Teemu Rannikon (9,7p/6s) ja Henri Kantosen (10,3p) kaltaisia pelaajia. Yksi maajoukkuemies on sivussa lauantaina kun harjoituksissa loukkaantunut Juho Nenonen ei pysty pelaamaan. Ura Basket-kasvatti Riku Laine (4,5p/1,2l) on myös ottanut entistä isompaa roolia joukkueessa ja sytyttää Viikinki-purren kerta toisensa jälkeen energiallaan.

Miikka Luosmaa pääsee taas painimaan salolaisten kanssa

Meidän Ura Basket eGameStars

#MeidänJoukkue pääsee lauantaina kehiin täydellä miehistöllä, kun uusimpana lisäyksenä torstaina maahan saapunut Tre’Shaun Fletcher pukee ensi kertaa päälleen Ura Basketin punavalkokultaisen peliasun. Kaksi muuta joulukuussa saapunutta miestä Darious Moten (13,5p/6,3l) ja Jay Wisseh (14,8p/6s) ovat osoittaneet arvokkuutensa jo.

Takalinjoilla Marius van Andringa (13,1p) on ottanut jatkuvasti isompaa roolia ja ”pöljän päivän” osuessa kohdalle hän pystyy tekemään yli 30 pistettä vaivattomasti. Trey Niemi (10,5p) on loistavan alkukauden jälkeen hieman rauhoittunut, mutta edellisessä ottelussa Kauhajoella alkoi näkyä merkkejä Treyn todellisesta potentiaalista jälleen. Miikka Luosmaa (4,8p/4,2l) varmasti odottaa innolla lauantaita, että pääsee taas iskemään yhteen entisen joukkueensa kanssa. Dustin Thomas (15,7p/10,7l) johtaa sarjan levyritilastoa ja on toipunut lievästä vammastaan taas pelikuntoon.

Miten Salohallin kuuluisat raudat ottavat vastaan Mariuksen kaukoheitot?

Asetelmat otteluun

Vilpas on selvä suosikki jälleen kerran kun Varsinais-Suomen derbyyn mennään, mutta loukkaantumiset ovat hieman salolaisten pakkaa sekoittanut, joten meillä on iskunpaikka tänään!

Korisliigaa Salossa tänään lauantaina 28.12. klo 17:00 Salon Vilpas vs. Ura Basket eGameStars. Nyt kaikki auton nokka kohti Saloa ja kannustamaan #MeidänJoukkuetta!!

Yhteistyössä