Sarja-avaukseen ennakkosuosikin vieraaksi

Sarja-avaus Helsingissä ja vastassa yksi — ainakin paperilla — Korisliiga -historian nimekkäimmistä joukkueista.” –Kristian Palotie

Korisliiga pyörähtää perjantaina käyntiin kahdella ottelulla. Lapualla kohtaavat Kobrat ja KTP ja Helsingissä Seagulls isännöi Meidän omaa Ura Basket eGameStarsia. Vastustajana Seagulls on yksi vaikeimmista, ellei vaikein. Vaikean viime kauden jälkeen helsinkiläisnippu on laittanut isompaa vaihdetta silmään ja ollut aktiivisena rekry-puolella. Penkin päähän pestattiin mies suoraan huipulta, Jussi Laakso, joka johdatti Kauhajoen Karhubasketin kahteen peräkkäiseen mestaruuteen 2018 ja 2019. Päävalmentajan lisäksi Gullsit onnistuivat rekrytoimaan ToPo-kasvatti, Susijengin kapteeni, Shawn Huffin sekä niin ikään Susijengin vakionaaman Antti Kanervon. Näiden herrojen lisäksi kun kokoonpanosta löytyy mm. Tuukka Kotti, Ricky Waxlax ja Timo Heinonen on jo pelkästään suomalaisista kasassa erittäin nimekäs viisikko. Tähän vielä kovat taustat omaavat vahvistukset niin paketti on valmis. Korisliigan ennakkosuosikki numero yksi on tässä.

Kaudella 2015-16 Seagullsissa pelannut kapteeni Sahlberg palaa Kisikselle perjantaina

#MeidänJoukkue lähtee haastamaan tosissaan

Vaikka ennakkosuosikista ei perjantaina ole epäselvää niin myös haastajalla on omat mahdollisuutensa. Kauden tässä vaiheessa jokainen joukkue hakee täysin vielä muotoaan ja yllätyksiä tulee aivan varmasti tapahtumaan. Tähän lähtee myös eGameStars iskemään.

Meidän joukkue on kesän aikana uudistunut vahvasti ja onkin mielenkiintoista nähdä miten yhteispeli alkaa sujumaan sarja-avauksesta. Preseason-otteluiden perusteella voidaan odottaa periksiantamatonta taistelua pakissa ja tilaisuuden tullessa kenttää juostaan nopeasti ylös. Pelaajista mielenkiintoista on seurata erityisesti Stephaun Branchin otteita. Huippunopea ja kimmoisa Branch tulee olemaan haastava pideltävä mille tahansa joukkueelle ja highlight-tason suorituksia on lupa odottaa joka kierrokselta. Yhtälailla on mielenkiintoista seurata myös muiden ulkomaalaisvahvistusten, Dustin Thomas ja Tyrell Green, esityksiä. Miten hyvin he ovat muutaman viikon aikana päässeet sisään joukkueen pelitapaan ja kuinka suuren roolin herrat ovat valmiita ottamaan kantaakseen Ura Basketin menestykseen tällä kaudella.

Suomalaispelaajista erityisen mielenkiintoista on nähdä miten Marius van Andringa on kuntoutunut harjoitusottelussa tulleesta vammasta takaisin pelikuntoon. Korisliiga.fi ennakossa Marius on vielä ilmoitettu epävarmana, mutta pelaajan kilpailuvietin tuntien kaikki kivet käännetään, jotta mies on pelikunnossa kun ylösheitto on ilmassa. Hyvän treenikesän viettänyt Miikka Luosmaa on mukava nähdä taas pelikunnossa Ura-paidassa ja häneltä on lupa odottaa alkavalla kaudella todellista läpimurtoa Korisliiga-tasolle.

Miikka Luosmaa on saanut itsensä kuntoon ja on valmiina elämänsä kauteen

Päävalmentajan puheenvuoro

Ura Basket eGameStarsin päävalmentaja Kristian Palotie odottaa innoissaan Korisliiga-kauden avausta kotikaupungissaan Helsingissä.

”4kpl Susijengi -pelaajaa, 4 todella kovan CV:n omaavaa pohjoisamerikkalaista vahvistusta sekä sarjan kenties paras 4 -paikan pelaaja asettuu vastaan Kisahallissa. Videoa emme vastustajan preseason -otteluista saaneet, vaikka kaikki mahdolliset kivet yritin kääntää, joten tiedämme vain nimet, mutta heidän pelitapa on vielä aikamoinen mysteeri.

”Joka tapauksessa todella upea haaste meille heti kauden alkuun, jota myötä saamme varmasti oikeanlaisen vastuksen, joka mahdollistaa kehityksen tulevia viikkoja varten. Uskomme myös vahvasti, että pystymme Gulleja yllättämään pelillämme.”, päättää Kristian Palotie

Korisliiga-kauden avausottelu Seagulls – Ura Basket eGameStars Töölön kisahallilla perjantaina 27.9. klo 18:30. Jos et paikan päälle pääse, voi ottelua seurata Elisa Viihde Sportin kautta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä